Отговори
# 435
  • Замък сред облаците
Хич не съм съгласна за смесеното хранене. Нито излишни газове виждам, нито да реве детето от това. По-полезно от кърмата няма, пък ако ще и 30-40-60 мл да е само. Сега, въпрос е и на желание, че с това постоянно цедене си е мъка, но като направят месец-два устичките им стават по-големи и може да опиташ пак Simple Smile

# 436
аз също съм чела в статии на консултанти, че даже кърмата подпомага усвояването на АМ. Само личните  твърдят обратното и изискват отделен прием и плашат с лошо усвояване. Имам чувството че консултантите са по-осведомени по тези теми честно казано

# 437
  • гр.Пловдив
АА, и Magi, абсолютно съм съгласна с вас ! Two Hearts

Опитвам постоянно със засукването и си държа да си е на кърма,докато имам,с шишето добре се разбират на Авент ползвам,а по принцип в дохранването не виждам нищо лошо,все пак това са по 10 хранения по мин. 90-100мл ,даже не й стига и подлагам с по още 30 ,за да млъкне!

Моля,да споделите вашите хранения за 24ч по брой пъти и мл,благодаря за което!

П.П цеденето не е мъка при мен,даже изпитвам уникално облекчение,слава Богу!

# 438
  • Замък сред облаците
Е, мъка като ангажимент визирам.

При мен кърмата възлиза на 30-60 мл от двете гърди ако съдя какво изкарвам с помпата. Дохранвам с 60-90 мл АМ. Имаме 7 или 8 хранения дневно, като поне 2-3 пъти пропускам кърменето и в тия моменти давам вече 120 мл АМ (към 9-10ч сутринта, че към 8ч пия кафе, и в интервала 19ч-00ч, че тогава го гледа ММ, за да поспя.

# 439
Ние имаме около 7 хранения дневно, като аз й приготвям 110-120 мл, тя обикновено изяжда около 100мл +-10 на различните хранения. Аз, обаче, давам или само кърма, или само АМ, съответно кърма давам, когато събера нужните мл. 😀 Съхранявам в хладилника и после смесвам. Обикновено сутрин и вечер имам повече кърма, през деня и да цедя е 20-30 мл. Признавам си, че не съм толкова сериозна като в началото. Първите седмици се цедях на всеки 3 часа, пих лактогонен чай 30 минути преди всяко цедене и определено имаше голям ефект - хранеше се беба само с кърма. Вече се цедя по 3-4 пъти на ден, което означава, че има около 2-3 хранения с кърма на ден, другите 3-4 са с ам. Относно храненето - през деня гледам да е на около 3 часа до 21ч., а след това вечер е “на поискване”, но то обикновено пак си е на около 3-4 часа, с една по-дълга пауза не всяка вечер от 5-6 часа.

# 440
и аз опитвам чат пат засуква без протектори, но после все едно забравя че е сукал и като е гладен си ги търси пак. Протекторите пък ме изнервят, защото често ги избутва с ръчичка, млякото се разлива, стимулацията е друга и понякога като не му тръгне млякото и много се вдосва и става драма, да не говорим че се изморява бързо с протектори и не се наяжда, но заспива (съдя по празните памперси и че после няма сила да засуче и от шише). Мисля да го пробвам чат пат до трети месец, макар че надсли ще засуче вече в същото време дори и нахранен си търси гърдата и ме “кълве” като го гушна, та ми става мило и му давам пак гърда.

Иначе изцеждам предварително по около 100-120 мл на 3,5 - 4 часа (тоест за почти 7 хранения), някой път дохранвам с малко АМ. Много мляко отива обаче брак, защото като останат 20 мл в шишето ги хвърлям. Тоест според мен яде около 700 мл кърма, но често изпива 60-70 и заспива, после 40 и айде пак, не му се яде повече наведнъж, та яде от 7 до 12 пъти на ден да кажем

кърмата ми беше понамаляла когато само го кърмех (заради лошата стимулация предполагам), но с едно две изцеждания с малко повече време накрая на празни обороти после се произвежда достатъчно. Засега се цедя бързичко с една ел помпа медела (10-15 мин макс), ако станат повече не знсм дали ще ми се цеди още с цялото стерилизиране и миене всеки път, но мисля да пробвам да е на кърма поне първите три месеца

# 441
Моят бебок прави 7 хранения на ден , просто му се доспива и 8то хранене не се получава, за съжаление от тъпия Ковид кърмата ми спря и почнах целия процес на ново да потичат буквално  капки с адските болки, но съм решила,че каквото зависи от мен ще го напраявя,ако ще и по 10 мл да взима от мен, слагам го да суче по 15-20 минути преди да му дам АМ. Не смея на давам повече от 90 мл АМ на хранене,защото преди преяждаше и беше адския рев и драма. Не знам дали и с колики съвпадна, но напоследък се успокои доста. За шишета, се отказах от филипс, страшни боклуци, текат отвсякъде освен откъде трябва, не знам на дефектни ли попаднахме. Сега сме с Лансинох, огромна разлика, бебето веднага засуква, обаче въпреки че е най-малкият размер на бибата S, тече доста и не знам проблем ли е за детето. Бая бързо се налапва, но не се дави. В родилното  ми направи впечатление,че единственото шише от което сучеше беше на CHICCO и може пак да пробвам, както и Calma. За сученето от шише, още в болницата забелязах кога се дави и кога не суче ефективно от бутилката и му хванах цаката- главичката му леко да отиде назад, защото,ако е свит напред не може да захапе правилно.

При нас с Ковид се получи доста неприятно, първо аз, после ММ отпадна, но на 5 ден от моите симптоми аз поех изцяло грижите за детето, защото ММ се влоши доста. Който беше питал по-горе, от както съм със симптоми  съм с маска/1 или 2/ при бебето,което  е неприятно при цялата жега, но поне за момента 11 дни от моите симптоми, детето е видимо добре, надявам се да сме го опазили. Като ни минат карантината и на двамата ще го заведем на преглед, макар че аз си мисля,че може и той да ни е лепнал нещо, защото ние бяхме супер изолирани, само на педиатър го водихме увити с маски, но нейсе хванахме я  тая гадост.

Нямам търпение да минем 30те дни,защото беше адски стрес,когато търсех евентуално къде да го заведем на преглед, оказа се че в София бебе под 30 дни никъде не искат да го прегледат,ако има съмнения за Ковид, освен Инфекциозна, където е трагично положението и шансът да му лепнат 10 други гадости е доста голям.

За хомеопатията, аз лично вярвам в ефекта и за себе си/ в момента се опитвам да върна  кърмата с един хомеопатичен препарат/ като помощно лечение, далеч съм от мисълта,че ще помогне за някакви тежки инфекции, по-скоро има спомагателна фукнция и аз за бебе не бих я прилагала, ако има  сериозен проблем.

Последна редакция: чт, 11 авг 2022, 16:16 от mexicana___

# 442
Здравейте , момичета ! Идвам от августовата група.Следих ви в предните теми и се включвах понякога.Родих Аделина 20 дена по - рано - на 17ти юли и тревогите ми са близки до вашите.
Та , въпроса ми е : тези от вас , които храните с оклоо 120мл на колко дни са бебчетата ви ?
Аделина е на 25 дена и до преди няколко дена се наяждаше с 90мл АМ.Понякога я слагах и на гърда и хапваше по - малко.Последните дни обаче намалих кърменето и Ади яде близо 120мл АМ, чв и повече изяде два три пъти.Притесненията ми са , че сигналите за глад и колики са сходни и не знам дали още не е гладна след 90 мл , или просто има колики. Като и дам допълнително си го изяжда - не бута шишето , но и не мога да кажа , ч3 се успокоява , тъй като точно след хранене е пика на напъването , газовете и коликите като цяло и се притеснявам да не я надувам .
Иначе и ние се гласим да правим 40 дена и се надявам леко да се успокоят нещата с коликите до тогава.
П.С. с кърменето не се получава за жалост.Малката си засука още първиия ден , после ме разрани , разговарях с консултант по кърмене.Обясниха ми , че детвто е поставено добре и засуква правилно , но в началото нямам толкова кърма и не се наяжда ,затова я дохранвах.Преди това Няколко пъти пробвах без да дохранвам , но следваше рев след часове восене на гърди .Пробвах с изцеждане - не мога да изцедя повече от 15мл .Пробвах с теглена на кантар - максимума ,който беше изяла Ади беше 40 мл.Та вече давам гърда предимно нощем и за успокоение.

# 443
  • Замък сред облаците
Според упътването на АМ 120 мл са на третата и четвъртата седмица, според указанията от болницата тр да са 100 мл. Аз се водя по бебето, моето като се наяде спира да отваря устичка при подаване на шише, “затваря митницата” както казва ММ. 😁
П.п. На 35 дни е Йоан

Последна редакция: чт, 11 авг 2022, 16:57 от АА

# 444
Мойто бебе, което се храни с долу-горе толкова е на 40 дни и тежи около 4,4 кг. Смятам и по-формулата 150-160 мл на кг тегло, има и друга - телесното тегло, делено на 0,7 по 100 за количеството кърма на двн.

Но така или иначе изяжда колкото му се иска, формулите ги ползвам за проверкс че всичко е наред.

не знам обаче дсли важи едно и също за кърма и АМ, кърмата принципно се усвоява по-бързо и е възможно количествата да са завишени

# 445
Според упътването на АМ 120 мл са на третата и четвъртата седмица, според указанията от болницата тр да са 100 мл. Аз се водя по бебето, моето като се наяде спира да отваря устичка при подаване на шише, “затваря митницата” както казва ММ. 😁
Е , значи нормално е да си иска повече.Иначе на кутията ми пише до 8 седмици 90 вода и 3 лъжички ама нещо не се получава Simple Smile

# 446
Моето е на 44 дни. Според опаковката на ам трябва да яде 130 мл (120 вода и 4 лъжички ам), според друга таблица 100-110мл. Също като при АА, като се наяде затваря устата, направо си я заключва. 😀 Аз тия мл съм ги приела като ориентировъчни - на едното хранене, ако изяде 90мл, на следващото яде 110 и така. Важното е, че си расте добре.

# 447
  • Замък сред облаците
Е , значи нормално е да си иска повече.Иначе на кутията ми пише до 8 седмици 90 вода и 3 лъжички ама нещо не се получава Simple Smile

Може би трябваше да уточня, ние сме на НАН Комфортис от болницата още. Предполагам че може да има разлика в упътванията на различните млека.

# 448
Връщам се от преглед, за 22 дни е наддала 1кг и 4см. Вече е 4500 и 54см, а има още 9 дни до първия месец. Ох, скоро няма да й стават 56-ти размер дрехи, ама нали бяха до 3-тия месец Grinning Шегувам се, де. Прехранена била ми казват...Много ми е тънък този момент кога бебето се наяжда и кога продължава от лакомия, защото тя си е доста лакома. Ако прекали започва да повръща и болките в корема се засилват. Преди сучеше по 15-20мин, от вчера гледам да й давам по 10, всъщност тя сама си прави една пауза на 10-тата минута, но след това като започне пак да търси вече й давам вода. Успокоява се и заспива. Явно й е стигало. Иска ми се просто да не преяжда и да не я боли коремчето, щом си наддава повече от добре.

Малко я научихме на ръце, или пък може би не вижда нищо от коша за новородено и като цяло не й харесва да стои в него ако е будна. И ние нямаме гнезда, шезлонги и други, та в къщи си спи в коша за новородено, а нощем в кошарата, но като е будна иска някой да я държи. Поръчахме обаче столче за хранене, чиято облегалка пада доста назад и става на шезлонг. Има и висящи играчки към него, надявам се да я занимава и да й харесва хем да ни гледа, хем да не е в ръцете на някого. А в последствие ще се ползва за стол за хранене и ще спестим място и трупане на вещи.

За коликите й даваме Абоколикен, смея да твърдя че й помага. Тя няма силни колики така или иначе, но с капките по-лесно се изхожда и пръцка, което предполагам, че я облекчава.
В 22-ра г.с. бяхме при д-р Маринов на ехокардиологичен преглед, каза да я заведем пак на първия месец. Може би трябва да запазвам час вече, не сме от София и ще бъде сложно. На ортопед преди водехме батковците при д-р Алексиев, пак в София, сега не знам ще ходим ли при него или ще търсим някой тук.

Имаме само едно шише на Авент, от него пие вода. Само веднъж се задави до сега, но пък като суче почти всеки път се задавя, така че вече й свикнах. Не е приятно, но се оправя самичка. И залъгалки давам. Успокояват я точно когато се е нахранила, пък още й се суче. Примерно тъкмо е повърнала от преяждане, а пак търси. И бързо я унасят. На баткото му давах до 6-тия месец, после спрях, за да не се налага трудно да отвикваме. И сега смятам така да процедирам.

# 449
  • София
Съдейки от моя опит с шишетата мога да кажа да се спрете на един тип биба и да не редувате или сменяте, защото ги побърквате. Моята въшчица пие само от Авент Натурал биберон (Антиколик не става). Медела калма за мен е най-голямата глупост, с който и да съм говорила не става и не става да пият от нея. Но ще ми е интересно ако някой пробва да сподели опит. Мойте и двете  не можаха да глътнат нищо от нея, а са кърмени. Ние сме на кърма, от време на време дохранвам като реша, че е гладна.. после повръща, че е преяла и хълца и т.н. после пак дохранвам (омагьосан кръг). Според сестра ми трябва да спра да дохранвам, защото ми намаля кърмата, аз съм на същото мнение ама като е гладна какво да я правя. Слагам на празна цица да смуче и тя заспива гладна.. буди се след 30 минути и айде на ново. Не знам до кога ще ми държат нервите за тая игра. Така ми идва да дам АМ и да се приключва с това постоянно мислене - гладна ли е не е ли гладна аджеба, дали иска да суче да се успокои и приспи или друго. Също е свикнала да заспива ядейки - това ми е най-големия проблем. Докато не потече мляко ей не заспива това дете и най-често правя АМ, тя изпие 20 мл и заспи доволно, другото хвърлям.

Общи условия

Активация на акаунт