Отговори
# 450
Деси, пробвала ли си да се доизцеждаш (може и на ръка) след кърмене, много бързо увеличава количеството, мъничка е още, за това така става.

# 451
  • София
Махнах помпата още преди седмици, че ми писна. Тя виси 10 пъти на цица, ако след нея изцеждам, ще съм 24 часова цица. Не знам дали да подхващам честно, имам и друго дете все пак. Иначе на ръка дори и с пълни гърди не мога да се цедя, максимум 5 капки, колкото да дам Абоколиена. 
Освен сега уикенда като сме с таткото двамата да пробвам да цедя след хранене..

# 452
Махнах помпата още преди седмици, че ми писна. Тя виси 10 пъти на цица, ако след нея изцеждам, ще съм 24 часова цица. Не знам дали да подхващам честно, имам и друго дете все пак. Иначе на ръка дори и с пълни гърди не мога да се цедя, максимум 5 капки, колкото да дам Абоколиена.  
Освен сега уикенда като сме с таткото двамата да пробвам да цедя след хранене..

разбирам те, доста е времеемко, но като имаш време чат пат, според мен не е нужно да е след всяко кърмене, може би ще подобри нещата. И да издържиш да не дохранваш разбира се, щото това е малко омагьосан кръг, от който се излиза с изцеждане или наистина нон-стоп на гърда. Аз напоследък като кърмех се изцеждах след това за 5 минути с помпата с бебето на ръце даже, колкото да дам знак че има нужда от още и имаше бърз ефект.

Ако изобщо ти е важно изключителното кърмене, при всички положения да не се занимаваш с дохранване е най-удобното.
Стискам палци да се справите с малката сладуранка и да се наслаждавате на процеса колкото може Simple Smile

# 453
  • гр.Пловдив
Според упътването на АМ 120 мл са на третата и четвъртата седмица, според указанията от болницата тр да са 100 мл. Аз се водя по бебето, моето като се наяде спира да отваря устичка при подаване на шише, “затваря митницата” както казва ММ. 😁
Е , значи нормално е да си иска повече.Иначе на кутията ми пише до 8 седмици 90 вода и 3 лъжички ама нещо не се получава Simple Smile

Може би трябваше да уточня, ние сме на НАН Комфортис от болницата още. Предполагам че може да има разлика в упътванията на различните млека.

AA, и ние така уж от болницата на НАН,после взех и се запече жестоко,не ака 4 дни се побъркахме и тя що рев изрева,хем му се носи славата на НАН-а,че запича ,но пак се подведох,нова предобрена формула била незнам си какво 40лв кутията,но брахме ядове..

# 454
И моето детенце е на НАН комфортис от болницата, определено не се запича, даже бих казала понякога отива в другата крайност, но на него и Еспумизанът не му действа запичащо, така че си е строго индивидуално.

# 455
  • Замък сред облаците
Аз не посмях да сменям с друго понеже от Комфортис не се запича (или от комбинацията кърма+АМ) и предпочитам да не експериментирам.

Последна редакция: пт, 12 авг 2022, 02:51 от АА

# 456
Ох, моята беба все си завърта главата на едната страна. Страх ме е, че ще се сплеска. Аз я завъртам, тя до 5 минути си я е завъртяла на нейната страна. Смених й позицията в леглото на обратно, пак същата работа..

# 457
  • София
А защо мислиш, че ще се деформира? Аз никога не съм следяла за тези неща с баткото. Щом няма проблем с мускулите на врата и може да се завърта на двете страни не виждам проблем. Съвсем нормално е да си има предпочитание на страна и това с кривата глава го броя към старата школа..На баткото главата си е перфектна.

Последна редакция: пт, 12 авг 2022, 09:13 от Десислава``

# 458
Мами, отчаяна съм. Зверски колики има моето бебче. На косъм съм да спра кърменето, вече не знам как да процедирам и какво да ям. Днес е плакала цял ден, а от 18ч е някакво неспирно дране. Пръцка и се оригва като дърт каруцарин. Един ден бях яла само краставици и следващия беше супер спокойна, сама си заспиваше и всичко. В момента се чудя как не са ни линчували в блока още.

Утре ни е питката, чудя се дали да не я отменям. А по-другата седмица уж за море се канехме, но ММ никак не му се ходи вече.

# 459
яденето не би трябвало да е причината, храната не попада в кръвта, от където кърмата черпи хранителни вещества, освен ако нямаш пропускливи черва. според мен просто някои бебенца имат повече колики, не спирай кърменето.
днес ми похвалиха омнибиотик панда, една приятелка каза че от днев за утре са спрели, може и ти да го взимаш, аз си разбърквам по едно като се сетя. на бебето даваме био гая, щото да не пие тая плътна консистенция, ама пък ако помага

# 460
  • Замък сред облаците
И това ще мине, Деска! Горе главата, децата усещат емоциите ни и се влияят и от тях. Не се ограничавай извън традиционните дразнители (бобови, цитруси, люто, кофеин, евентуално млечни), все пак и ти, и детето имате нужда от разнообразни хранителни вещества.
Борината пробвахте ли? Който я е приложил се кълне в незабавен успех.

# 461
Да се включа и аз, имаме дни на дебилни колики, но не всеки ден. До сега сме изпробвали някои семетиконовите препарати, Колийф, Санколик, чай от копър и борина. Само последното винаги има ефект, а аз много се дърпам да й го давам и го ползвам в краен случай. Бих казала, че от другите, само от лактазата има подобрение и само тя остана за момента в менюто й. Стигнах до извода, че ще трябва да си го израсте...

Силно се съмнявам, че диетата ти влие толкова много, по-редки са случаите. От личен опит това, което при мен влошава нещата е доста силна струя на млякото най-вече при препълнени гърди. Бебенцето ти цъка ли с език, докато суче? Дави ли се? Отваря ли широко очи, тип като в уплаха, докато суче? Overactive letdown предизвиква още повече газове и лоши колики. Освен по симптоми от бебето, може да се види и с просто око, ако пробваш да изцедиш малко на ръка. Класически бебета пускат гърдата и силната струя им мие лицето, но моята не пуска примерно, докато не се задави.

Ако случайно, имаш съмнения, че това се случва и при теб, има няколко стратегии: кърмене в антигравитационни пози, малко изцеждане преди кърмене, дърпане на гърдата след засуква, като тръгне млякото първоначалната струя се улавя в кърпа или в чашка. Често оригване и държане на бебето изправено след ядене.

Това е, което помага при нас за момента...и борината в краен случай.

# 462

Здравейте мами! Днес станахме на месец.
Месец изпълнен,няма да отрека,с много нерви,щастие,любов,усмивки,промени!
Щастливи сме и сме на море.
Голяма атракция сме,като ходим на разходка! Няма по-малко бебе по улицата.. По-малко само ма месеци де,защото пораснахме цели 6 см и 1,200кг. Вече сме 58 см и 4,900кг! Абе голям мъж.
Ние с коликите също се озорихме, заспива само на моите гърди,та утре ще купувам слинг. Правя микс от капки,пиеме пробиотик...та нещата са къде къде по-нормални.
Аз малко позабравих какво е сън и почивка,но си заслужава!
Поздрави на всички мами и бебчета. ❤️

# 463
Няма проблеми с кърменето, суче толкова спокойно, със затворени очички, лениво, заспива понякога. Ако е силна струята тя просто ми пуска зърното, въобще не се мъчи и чакаме да намали. От къде го гълта този въздух не знам. Дави се само като не е оригната хубаво, което честно казано си е почти винаги - колкото и да я разнасям и по 3 пъти да се оригва, пак има въздух.
Всеки ден са коликите, просто е късмет ако е по-малко часове. И чай давам и двата вида капки пробвах. Сега е само на био Гая. Мога да издържа и да я нося и всичко, но проблема е че хванат ли я нищо не помага - нито лежане, бял шум, масажи, кърпи и т.н. и се превива като дива и дере, едва я удържам.
Знам че яденето не би трябвало да влие, разума ми казва че не би трябвало, но просто това са ми наблюденията - в дните, в които съм яла по-малко и постно е била по-спокойна после.

Какво е Борина?
Омнибиотик панда, ако ММ види колко струва ще припадне и като знам как нищо не помага не знам дали и на мен ми се пробва.

Последна редакция: нд, 14 авг 2022, 07:42 от deska90

# 464
При моята беба се забелязва промяна в положителна насока, откакто смених биогаята с пандата. Ама да не се хваля още, че сме само на 3 спокойни вечери още. 😀

Общи условия

Активация на акаунт