Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 14

• 42 478
  • 732
  •   1
Отговори
# 150
Запазвам дати за почивка,когато не чакаме цикъл,нито тя,нито аз.Но , това,ако МЦ е редовен.

# 151
  • Пловдив
Ние в понеделник заминаваме на море, очаквам или тогава, или най-късно във вторник да й дойде, така че ще изкара за поредна година цялата почивка в цикъл. Миналата година беше същото. Не реве и не се тръшка, но не й е приятно. Правим си разходки по плажа, мокри си само краката и така.
Никога не мога да й го изчисля, защото й е много нередовен и къс, идва й 14-15 дни след като й свърши и общо взето много малко са чистите дни.

# 152
  • Mediterraneo
Голямата беше на 13 и с цикъл, когато бяхме на карибски круиз( казвам го, защото едва ли друг път ще отидем пак, не е като да си просто на море за седмица)- никакви драми не е имало. Лежа по шезлонгите, на плаж само до коленете се понамокряше, понесе го по- добре от мен самата( на мен ми дойде по средата на круиза).
Това да планирам почивки в зависимост кога чакаме М няма как да се случи просто. Три жени вкъщи, ако трябва да следя коя кога ще е неразположена, забрави за какъвто и да е план.

# 153
  • София
Много е неприятно това посред лято, но няма как.
Ние резервирахме почивка още февруари месец. Няма как да предвидим на коя кога ще й дойде след толкова месеци.
Естествено на щерката й дойде на втория ден от престоя ни на морето. И тя така - стоеше си предимно под чадъра, мокреше се до коленете. Неприятно й беше, но нямаше голяма драма. Тази  седмица пак отива на плаж и ще навакса пропуснатото. Simple Smile

# 154
Къси панталонки и под чадъра на сянка. Не е голяма драма, че не се къпе. Моята през Септември ще стане на 15г и вече не се къпе колкото преди, пък и тази година сме за повече дни и все ще си вземе своето.

# 155
Когато резервирахме почивката нямаше цикъл. После вече се оказа, че няма тогава да бъде в цикъл. Да обаче не дойде навреме и на третия ден я изненада. Очаквах повече драма защото много обича да плува и да се гмурка, но стоически изтърпя. Добре че имахме дълга почивка, та си навакса след това.

# 156
  • София
Караме го на късмет. В момента сме на море и имаме късмет и двете! Sunglasses
Айде, моето е лесно, защото ползвам тампони, но за девойка не е приятно, но се преживява. Миналото лято също извади късмет, ще видим докога така.
Аз правя ранни резервации и няма шанс да изчислявам, още повече, че нейният цикъл не е от най-редовния.

# 157
Ще се надявам, когато и' дойде цикълът, да е редовен като моят и да не се влияе от смяна на климата.😄 Помня как, когато още бях ученичка, ходехме на лагер в Равда. 3 години подред на една съученичка всеки път и' идваше макс на следващия ден след пристигането...макар въобще да не и' беше време за цикъл. При мен подобна смяна на климата не влияе на цикъла. За дъщеря ми очаквам някой ден да е голяма драма да и' дойде на морето- тя почти постоянно кисне във водата и почти не се пече...🤪

Последна редакция: чт, 21 юли 2022, 20:32 от dolce miele

# 158
За съжаление все още не можем да планираме нейния цикъл - тази година имаше късмет и морето го изкара без проблем, но в момента е с баби и дядовци на басейн в Хисаря и е в цикъл. Не мрънка, стоически издържа, но говорихме много по темата още в зимните месеци и я подготвях, че е напълно реалистично да бъде в цикъл по време на някоя от почивките си. Да се настройва и да помисли как може да си разведри съществуването.

# 159
  • Варна
Моята е на 14 г. и явно голям карък. Точно този месец й закъсня малко. Дойде й вчера, а утре отива на "прощален" лагер след 7 клас на басейн. Цял ден е в потрес и мисли и търси някакви варианти да можела да се къпе:disappointed: Обяснявам й че няма начин, но тя все рови и търси - говори ми за тампони, менструални бикини Flushed и разни такива... разбирам я, гадна работа, но няма как да й помогна. Сигурно ще й е много кофти да обяснява пред момчетата защо не се къпе в басейна?!?

Последна редакция: чт, 21 юли 2022, 20:27 от Alokazia

# 160
Моите момичета още нямат цикъл, но скоро четох, че има бански за цикъл, с които може да се влиза в морето. После трябва да се преоблече... няма риск от инфекции и във водата мускулите се свиват от разликата в температурата и като цяло всички проходи се позатварят.
Изглеждат така:

# 161
  • В царството на игрите:)
Моите момичета още нямат цикъл, но скоро четох, че има бански за цикъл, с които може да се влиза в морето. После трябва да се преоблече... няма риск от инфекции и във водата мускулите се свиват от разликата в температурата и като цяло всички проходи се позатварят.
Изглеждат така:

Аз точно в тази тема прочетох за бански за цикъл. Изчетох всичко за нето и и купих от един немски сайт. Само веднъж го е ползвала в последните месеци  и, когато излезе от водата отиде и се преоблече. Задържал колкото 2 тампона, но аз не вярвам и го приемам за 1 Simple Smile Имайки предвид, че аз не излизам от водата и мразя да се пека, това за мен би било голяма драма и, въпреки, че тя би могла да издържи навън реших все пак да я подсигуря с такъв бански.
https://eu.modibodi.com/collections/swim-red/products/red-swimwe … oZfAEKeUdFTncDdSU

Последна редакция: чт, 21 юли 2022, 23:35 от milmich

# 162
Колко такива бански трябват за 1 ден? Нали при всяко влизане и излизане от водата трябва да се преоблича?

# 163
То едва ли някой стои цял ден на плаж в днешно време, като се има предвид слънцето. Така че с два чифта  може да се мине, ако се влиза два пъти на ходене. Напълно достатъчно да не се чувстват зле от цялата ситуация.

# 164
Записвам се в темата с молба за препоръки.
Дъщерята решила да започва да ползва ФДТ и хайлайтер.
ФДТ- то успях да я убедя да го замени с ББ крем, даже имам наум какъв- Ербориан.
Също така й обясних, че върху него е добре да слага и лека пудра, за да го фиксира. И тук идва питането ми- каква бихте препоръчали? Насочила съм се към МАК по принцип, отново на база личен дългогодишин опит, но ще се радвам да чуя и други препоръки/ мнения.

Този хайлайтър откъде го е измислила, идея нямам. И там какво да правя, не знам.

Също се чудя какви към какви четки за сетване на пудрата и нанасянето на хайлайтъра да я насоча. И тук приемам съвети също. Аз лично се колебая от тези на Риъл Техникс до Мак.

Иначе до момента ползва спирала, гланц за устни е гел за вежди.

Относно хигиената и почистването на лицето за сваляне на грима притеснения нямам никакви. Изграден навик да се грижи за кожата на лицето има от много години вече.

На 17- сет е.

Общи условия

Активация на акаунт