Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 14

• 42 476
  • 732
  •   1
Отговори
# 135
Касандра Клеър Ангел с часовников механизъм и Град от кости са две различни поредици.
Невърмур; Пърси Джаксън.

# 136
  • София
Какви заглавия на книги ще ми препоръчате за 14 годишни. Какво четат момичетата.
И дъщеря ми е на 14. Чете разни фентъзи поредици, както и романите на Колийн Хувър. Наканила съм се и аз да чета Хувър, че много й хвалят романите.
Сега пък излезе някакво топ заглавие хем от тик ток, хем номер 1 в жанр романтика в Goodreads - Срещи по време на ваканция и ще я чете на морето.

# 137
  • Mars Hotel
Моята чете поредицата Assassin's Creed. Преди това изгълта цялата The Witcher. На 14 е също.

# 138
Днес дъщеря ми, която е на 13 ми каза, че от едната и гърда изтича секрет, като я притисне. Преди това е усещала някаво топче, мастна жлеза най-вероятно. Не е гной. Наподобява малко на кърма. Много се стреснах и се чудя да я водя ли на лекар и къде. Може ли да е от хормоните? От година е с цикъл, разви се доста- бюст, дупе бедра.

# 139
  • Пловдив
Emocija
И моята е на 13.
Бих се притеснила и ще я заведа на личен лекар.... После какъвто специалист той/тя прецени.
Най- вероятно има логично обяснение и е безобидно, но...

# 140
Е,и дъщеря ми почти приключиха.Снощи беше bye bye blue парти и от другата година са с черните пуловери.Колко бързо порастнаха тези деца,а изобщо не ми се иска да е така бързо😊Носталгично ми е.
За малко ще ги покажа,не цитирайте снимки,моля.

Последна редакция: пт, 15 юли 2022, 16:26 от red soul

# 141
  • Пловдив
Red Soul,
много яка мацка!
Да ти расте жива и здрава!
Flowers Hibiscus

# 142
Emocija  бих я завела на лекар,може би е от хормоните.
На добър час на порасналите момичета,времето лети .
Мерси.Ще  прегледаме и ще купим от предложените  книги. Като сме на почивка чете много книги на телефона,а това и се отразява доста на очите. За киндъл като, че ли няма много безплатни интересни книги за тинейджъри.

# 143
На киндъла свалям книги безплатно от chitanka.info на български в txt- формат.
Дъщеря ми чете онлайн книгите от библиотеката в нашия немски град на четящото устройство Tolino. По принцип онлайн книги от библиотеката при нас могат да се четат на всички европейски четящи устройства, май само с киндъла е по-особено, но са му намерили и на него колая.

# 144
  • София
emocija и аз бих я завела на лекар.Най-добре на мамолог или специалист по образна диагностика.Откъде си?

# 145
  • вече Пловдив
По темата за закъснението на цикъла  - на 13-годишната ми дъщеря й закъснява точно 5 месеца. В четвъртък сме на детски гинеколог. С цикъл е от октомври,  5 пъти й дойде и от февруари няма нищо.  Аз много се притеснявам, тя - не. Дано всичко да е наред!

# 146
На моя близка приятелка дъщерята (15г) беше със закъснение в цикъла от  3 месеца. Заведе я при гинеколог - преглед на корема с ехограф - нищо притеснително, без изгледи за скорошен цикъл. Изписан дуфастон за предизвикване на цикъла и хранителни добавки за след това (див ям и още нещо). Направиха преглед и при втори лекар - според него също нищо притеснително. Изписан Омега 3.
15-тина дни по-късно цикълът се появил, без все още да е пила нещо. 2-3-4 месеца прескачане, при вае още не особено редовен цикъл, обикновено не са притеснителни. Но посещение при лекар за ехограф поне, няма да навреди.

# 147
  • Mediterraneo
На моята й дойде, трябваше по- рано да споделя за закъснението.

# 148
Важното е, че сега пак всичко е наред.

# 149
Как се справяте с 13г си момичета в цикъл на морето?? Такава драма е, реване, сърдене на целия свят защо точно сега и точно на нея. В чудо се виждам!

Общи условия

Активация на акаунт