Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 14

• 42 452
  • 732
  •   1
Отговори
# 120
Може да е от жегите при вас. На мен лятото ми се е случвало да пропусне по 1 месец като бях 50 кг.
При дъщеря ми 2 години се наместваше - веднъж 40 дни,  веднъж на 2 месеца, беше около 45 кг. Едва от тази година като качи на 48 кг се намести през месец, т.е около 30 дни.

# 121
  • Mediterraneo
Аз така я успокоявам моята, че е от жегите, времето е нестабилно, тя е още малка, спортува активно и пр. Ама и аз леко взех да се тревожа.

# 122
На 12г е, нищо тревожно не виждам, че и прескача цикълът. Сега се сетих, че като бях ученичка и на мен ми се е случвало лятото, 1 месец да ми прескочи.

# 123
Няма нищо притеснително според мен. На дъщеря ми и дойде месец преди 12 рожден ден и до 13 и е идвало около 4/5 пъти. Аз дори се радвах, защото е малка и за никъде не бърза. Сега два месеца вече е подред и тепърва се нормалира.

# 124
Не бих се тревожила, Тарталета. Абсолютно нормално е да прескочи или да е нередовен на 12 г. Постепенно ще се регулира. Ако паузата стане повече от 3-4 месеца е добре да я заведеш на детски гинеколог. Обикновено правят коремен ехограф за да проверят за кисти и пускат кръвни да видят хормоните.

# 125
  • Mediterraneo
Да, де, ама досега не й е прескачало, вече година и нещо е с цикъл. Ако от самото начало й беше нередовен, ок, ама така изведнъж. Ще изчакам още месец и ще видя какво да предприема.

# 126
  • София
Дори на мен миналия месец ми закъсня доста. Няма нищо притеснително. ❤

# 127
  • София
И на мен в началото дълго време ми прескачаше, въпреки че ми дойде на 16.

# 128
Момичета, днес Франция празнува националния си празник и българските гвардейци водеха парада. Невероятна красота! И дъщерята е много горда. Въпреки,че френското я поглъща, предвид, че живеем във Франция, българското в нея си го има.

# 129
cardhu, ще ги търся из нета да гледам записи. С моя мъж искахме да ги гледаме онлайн, но нета на плажа беше слаб и не успяхме. 🙂

# 130
  • София
cardhu, честит ви празник значи! ❤
Ще потърся и аз клип да гледам парада.

# 131
Нашите момци - българи,  най-хубави!

Ето ви линк
https://youtu.be/5NQAdZXFVsU
На 1 час и 26 мин тръгват нашите.

Последна редакция: чт, 14 юли 2022, 14:24 от cardhu

# 132
# 133
И на дъщеря ми и идва на два месеца от както и дойде в началото на годината. Не се притеснявам има време докато се регулира,малки са още.Да не е отслабнала малко или от жегите .
Какви заглавия на книги ще ми препоръчате за 14 годишни. Какво четат момичетата .

Последна редакция: чт, 14 юли 2022, 19:05 от candela

# 134
Дъщеря ми е на 13 г. и тъкмо свърши двете частни на "Заветът на Хоторн" Дженифър Лин Барнс. Трета част мисля, че не е излязла още. Много и хареса

Общи условия

Активация на акаунт