Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 14

• 42 511
  • 732
  •   1
Отговори
# 225
Ох, при нас това импетиго стана "модерно". За съжаление е страшно заразно и минава през всички..не боли и не сърби, но е много стряскащо на вид.
От Shein аз лично съм купувала 2 неща и двете с изключително лошо качество и пластмасови платове, неносими.. и не съм повтаряла. Явно мой късмет.

# 226
  • Mediterraneo
Лисе, моята малката е с чести кръвотечения от носа. Понякога зачестяват до всекидневни, понякога с месеци няма. Лятото определено зачестяват, дори през нощта се е събуждала от това. Казаха, че ще го израсте, но баща й е почти на 50, а също често му тече кръв от носа. На него са му горили капиляри навремето( мисля, че това се прави), но явно помага временно.

И двете не носят сандали. Джапанки за плаж/ басейн, боси вкъщи, навън винаги с кецове, вярно, от плат, но кецове.

# 227
Тарталета.да при моята беше спряло ,но от онзи ден пак ..
Много е неприятно,при нея се случва посред нощ също.

# 228
Вчера разбрах,че едно момче от съседен клас , тормози моята по телефон и я обижда.
Как да постъпя , какво бихте ме посъветвали?

# 229
  • София
Лисичке, обажда й се или й пише? Ако се обажда, бих вдигнала аз и бих го навряла... сещаш се къде.
Да не би да я харесва и това да е тъпия начин, по който да го покаже?
Точно в 7-ми клас имах съученик, който много си падаше по мен и си беше позволил да ме обиди жестоко пред доста хора. Та знаеш ли какво им се върти из главите на тази възраст...
И друго - дъщеря ти да не би да го е провокирала с нещо?

# 230
При следващото му обаждане вдигни телефона ти и му обясни, че ако не спре, следващите ти стъпки ще са разговор с родител, класните, директор, ДПС. И че разговорите му се записват. Да си направи сметката.

# 231
Обажда се и започва да реди обиди.
Доколкото знам не го е провокирала с нищо.
Дори на рождения й ден се беше появил в заведението,но тя не го отрази.

# 232
  • София
Щом й звъни, вдигай и действай както ти е написала Mößbauer-Effekt.
Аз дори бих накарала някой познат мъж, с по-респектиращ глас, да му звънне и да се представи за лейтенант еди-кой-си от еди-кое-си РПУ. Да се надриска малкия агресор.

# 233
  • Пловдив
...
Дори на рождения й ден се беше появил в заведението,но тя не го отрази.
Харесва я и явно е обиден от игнорването.
Но трябва да му се покаже, че не е това начина.

# 234
Благодаря ви много.

# 235
Имах подобен случай, когато дъщеря ми беше 4-ти клас.
От скрит номер постоянно (през вечер) преправен мъжки глас я заплашваше, че ще я убие. На третия ден с такова обаждане бяха забравили да скрият номера (непознат номер),вдигнах телефона й и веднага ми затвориха. Започнах да звъня без да спирам от нейния и от моя телефон в продължение на два часа. Първо не вдигаха, после вдигна някакво момченце да ме пита, защо го притиснявам (аз го тормозя, представете си). Заплаших, че подавам сигнал до полицията за заплахи за убийство. Отново ми затвориха и после пак 5 - 10 обаждания без никой да ми вдигне.Цяла вечер звънях.  Накрая ми вдигна жена, да ми крещи, защото тормозя сина й. Отрече, че момчето й звъни на дъщеря ми, защото били с приятелско семейство и цяла вечер момчетата са си в стаята. Обясних й, че съм убедена, че точно момчето й ни безпокои явно с участието и на другото момче и я посъветвах да му провери обажданията, за да не го направя аз в полицията.
След един час ми се обади бащата на момчето, смирено и любезно ми се извини. Оказа се, че двете момчета са от класа на дъщеря ми. От тогава не съм имала проблеми с тях.

# 236
  • София
Лисе,
Аз това използвах по препоръка на УНГ за дъщеря ми. Доста се оправи положението след него. И ние горихме, но имаше доста кратък ефект при нея.

# 237
Свързах се с майката на момчето,то естествено твърди,че няма такова нещо.
Според нея така изразявал,че я харесва,както и тук споделихте,надявам се да няма повече проблеми с него.

Родива , да ,със същото сме и ние , за щастие , след онзи път е нямало нови кръвоизливи.

Купих преди малко всичко за първия учебен ден,няма да чакам 15.09 като настане лудницата.

# 238
  • София
лисичка, правилно си постъпила. Много често децата крият, че са жертва дори на вербална агресия, за да не им се подиграват приятелите, че са мамини дечица Confused. А агресорът става все по-силен и уверен в собствената си правота, виждайки липсата на адекватна защита от поведението му.

# 239
Здравейте, мами! Чета ви д интерес от скоро, тъй като момичето ми вече е с цикъл, а е едва на 9 и половина. Та, питането ми е точно в тази връзка. Как да отидем на басейн, като й съвпада с цикъла, а не можем да променим датите? Не искам да й казвам да не влиза, не мога да предложа тампон и съм в шах. Подозирам, че няма решение и ще трябва да скучае на шезлонга, но реших да ви питам, може да има вариант, за който не се сещам. Всякакви хормонални таблетки за спиране на цикъла НЕ са ми вариант.

Общи условия

Активация на акаунт