Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 14

• 42 513
  • 732
  •   1
Отговори
# 240
Не давайте хормонални таблетки.
Единствен вариант е смяна на дати.

# 241
Наскоро тук се обсъждаше менструално бельо, но не съм сигурна дали може да се влиза с такова в басейн, май имаше и подобни бански.

# 242
  • на последния етаж
Събирам идеи за подарък за 13-ия рожден ден на девойката. Simple Smile

# 243
Преживяване. Моята най- много на такива подаръци се радва
Дрехи или козметика
Книги, слушалки, чанта, раница, спортен екип на любима марка, фитнес часовник

# 244
Аз не бих я пуснала да влиза в басейн докато е в цикъл.

# 245
  • Mars Hotel
Мърч на любими певци, групи, влогъри и т. н.
Книги, бижута, аксесоари.
Ако я влече - материали за рисуване или крафтинг.

# 246
Книги, бижута, аксесоари.
Ако я влече - материали за рисуване или крафтинг.

Плюс билет за концерт някакъв?

# 247
  • София
Тия мърчове златни излизат. Дъщеря ми зор за худи, тениска и още нещо, забравих какво точно, на The Weekend. Само худито се оказа около 200 лева и директно я отрязах. А кой знае и доставката колко щеше да излезе, но не стигнах чак дотам да се интересувам от нея. Grin

Сребърните бижута спасяват положението при нас.

# 248
И аз не бих пуснала детето да плува при цикъл. Не бих и сменяла датите с хормони, особено на тази възраст. Ще издържи без басейн, чудо голямо. Ще имате и други дни за забавление. Просто обясни, че сега е момента, когато едно момиче, превръщащо се в жена ще трябва да полага по-специални грижи за себе си.
Моята дъщеря издържа стоически без къпане 5 дни, хем температурите доближаваха 40*  на плажа и се притеснявах да не се претопли. На море е друго защото има куп други забавни неща да се правят без влизаш във водата, но и на басейна може да й бъде релаксиращо с книжка или някакви игри.

# 249
Здравейте майки на момичета 16-17 г.
Признавам не съм чела цялата тема. Имам въпрос:
Пускате ли децата сами на море и от каква възраст? Дъщеря ми е на 17 г, сега ги навърши края на юли месец. Досега не е била сама с други деца по море. Моето мнение е , че искам да завърши и тогава, и то със сериозна компания.  След няколко дни тръгваме за Гърция семейно на море , а тя отказва да дойде с нас. В момента няма конкретно предложение от приятели за море, но не иска с нас. Щяла да стои вкъщи сама.....
Кога сте пуснали или ще пуснете децата сами на море?

# 250
  • София
Не бих я пуснала моята. На навършени 18 г евентуално бих се прежалила да й позволя, като ще ми е важно с каква точно компания ще ходи и къде.
А защо иска да си седи вкъщи сама? Да отиде с вас на море, пък да си седи сама в хотела или където ще отседнете...

# 251
  • София
Моята на 14 г. тази година за пръв път отиде сама на море със 2 съученички. Бяха на вилата на едната от тях. Родителите на детето обаче бяха също там. Бащата ходеше всеки ден на плаж с тях. Не са ги оставяли сами. Децата бяха супер доволни от преживяването. Абсолютно сама вероятно и аз не бих я пуснала преди 18г.  Simple Smile

# 252
Досега дете не ми е отказвало нито море, нито екскурзия. Дъщеря ми е на 15 г. Няма чак такава компания все още, където да ходят заедно сами по екскурзии и морета.
С родители на приятелки е едно, сами е друго.
Каква смятате за сериозна компания и как смятате да спрете пълнолетна жена, ако сама си изкарва прехраната?
Предполагам сега вие ще дадете парите?

# 253
На почти навършени 17  моята  това лято за първи път беше на море с приятели. При това не в Бг (другите деца са чужденци и се спряха на различна от Бг морска дестинация).
Компанията е готина, свестни, читави и отговорни деца- затова и притеснения никакви не съм имала.
Обаждаше ни се редовно, когато й пишех по уотсап- винаги получавах отговор, знаех къде са и какви ги вършат.

Отделно, тя последните години всяко лято пътува на гости на приятелки в чужбина (където са били и родителите на въпросните приятелки) и ни е доказала във времето, че можем да разчитаме на нея, спечелила е доверието ни, разумна е.

Не отказва да идва и с нас на море. Въобще, дай й да скитори на нея, да обикаля, да посещава нови места- първа писта е.

Индивидуално е и много зависи от самото дете, от връзката родител- дете, от много други фактори.
Ето, брат й догодина ще стане на възрастта, на която тя започна да лети сама из Европа и за него не съм много сигурна дали ще съм Ок да го пусна, респективно- ще го пусна ли въобще, ако прояви такова желание.

Последна редакция: чт, 18 авг 2022, 11:22 от TuЛи

# 254
Мен лично много ме притеснява нашето черноморие- Слънчев бряг и подобни. Особено в частта с дискотеките там и нощните заведения.
За другото лято , когато ще бъде на 18г , ако толкова иска , сякаш съм по- склонна, за Гърция. Мисля си, че е много по- спокойно място. Ще го мисля другата година.
Защо не иска? - Било и скучно вече с нас, това са аргументите.

Общи условия

Активация на акаунт