Родени през Март - тема 3

• 18 129
  • 765
  •   1
Отговори
# 690
Обичах чудесно че сте по - добре. А какъв е бил обрива? Разбра ли се от какво е?

Моята девойка си въвде глутена сама Joy открадна детска солетка хрус хрус Joy

Мога да кажа, че Гиги е правя спазват ли се интервалите на будуване детето ми е друго... и спи много по спокойно през нощта. Нямаме ритуали за заспиване просто я оставям да си заспи. Ама ако сме на вън всичко отива подяволите.. тя на вън не спи, явно се превъзбужда и забрави да си почине, даже и не суче като хората...

# 691
Да, така е с интервалите. Те и консултантите го повтарят нон стоп. Когато ги спазвахме точно нямахме проблеми. Но още нещо не можем да се напаснем след регресията. Пак казвам това са хора.. Аз взех книгата и е много интересна. Определено ще приложа някои неща. Само нз как да изморя това дете. Гледам да седи много по корем (че и без това главата малко се е сплескала), предлагам играчки и до тук се изчерпах. Като цяло сам се мята и търкаля и хили. 😅 Когато наближи времето за сън чета книжка, разказвам приказка, пея нежна песен. Няма братче, изслушва тихо и след минута пак е пумпал. В количката и той не обича много, прави много кратки дремки на вън.

# 692
Аз я оставям сама да заспи.. ама знам че има бебчета дето не могат сами да заспят. Вчера точно на 2.45 заспиваше и 2та пъти, като както казваш нося разказвам, давам играчки мятам ги с нея. Обясних лява, дясна ръка , очи, нос, уста Joy . За вечерния сън точно на 3ч бодърстване направих банята изкъпах я и докато се измия и изхвърля памперс тя почти заспиваше без даже да е яла, дадох и де и заспа в 19 и 50 да раничко беше... ама като и се спи това е положението до 6 ч спа днес  бодърства 1ч пак заспа и така до 8, което е по човешки час... иначе последния месец и половина всяка сутрин в 6 и 30 и край, а заспиваше към 21 -21 и 30 с рев и зор... да видим за напред как ще е.

# 693
Интервалите са топ ако се спазват... Но и ние след регресията и по скоро след ковид още напасваме някои неща. По скоро не успявам да удължа обедната дрямка... Днес ще пробвам обратното... Вчера в нани нани бебе казаха или дремките да са (дълга, дълга  къса) или (къса, дълга, къса) та още експериментирам кой вариант за нас ще пасне. Сега го слагам 5 10 минути преди да изтече интервала. Той мрънка малко или проплаква за 2 3 минути и заспива до 5 6 минути , но аз все още влизам да го успокоявам с погалване и биберон, защото ще го уча на самостоятелно заспиване едва когато режима е почти напълно стабилен.. Не трябва едновременно. Вкарвам и асоциация шъткане.  По това което разбрах трябва да има 2 3 по слаби асоциации за да се премахне трета... За това гледам да има погалване и шъткане, за да махна по лесно биберона(за което не бързам)
За кърменето от снощи кошмар... Гърдите ми пълни аз му бутам изкуствено мляко.. Сутринта даже се разплаках... Сигурно от хормоните. Та писах на ендокриноложката да пробвам смесено хранене поне докато захраня, защото така е доста стрес и за двама ни. Първо хормонален бум, второ детето се запече, а едва е изпил една 1 шише АМ и трето е стресиран, тъкмо оправям съня сега ще го разбия, та ще опитам през хранене да редувам кърма, ам и тогава да пия хапчетата, постепенно да намалее кърмата.
Има ли според вас играчка с бял шум или светлинки които да помагат на бебетата ви или само машинка за бял шум?.. . Знам, че светлинки, не трябва много много защото превъзбуждат мозъка, но може да пробвам една със звездички

Последна редакция: пт, 19 авг 2022, 10:01 от Eli Zdravkova 615285

# 694
Аз бях купила едно пингвинче с бял шум и звездички за племенницата от Тмаркет харесваше го и заспиваше на него , ама тя беше на 9м вече. Защото за Оли не бях чувала, а ми се вижда и ненужно скъп.

Ели при нас вече са 2 дневните дремки... една по това време и една към 2 ... но тя става в сряда на 6м.
Милата направо нз какво ти е... като знам как ми се късаше сърцето аз като давах шише заради моите хапчета преди да разбера, че мога да продължа да я кърмя... тя бута шишето с език плаче... Хич не е лесно да си мама... ето аз захранвам от 2седмици, ами има си 5 кърмения... утре мисля да и въведа ориз и поне да яде по засищата храна да видим кога ще засемести хранене.

# 695
Момичета, захранвам вече 5ти ден. Ще въведа още малко зеленчуци и после мисля плодови пюрета. Ако има захранили с плодове, по кое време ги давате?

# 696
Коя е книгата? Ние със заспиването сме горе-долу добре, но това смучене на пръстите е проблем и не знам какво да направя. Вие какви асоциации въвеждате?

За капак днес ми се събуди с възпалено око, ще звъня следобяд да видя какво да й капем.

Плодовете след няколко зеленчука смятам да ги въведа.

# 697
Vesnik, аз въведох ябълка и банан. Банана се одобри повече и от броколите, но само защото беше гладна. Въведох следобяд, тъй като не успях по обяд. Четох в книгата на М. Пашова, че банан и авокадо могат и така да се дадат, но аз имах бурканче от Hipp.

Миленка, аз съм си свалила един 10 часов запис от Youtube в mp3 формат, това е единственото което помага и при болки и при безсъние. Имам го на всички устройства, повреме на път в колата също съм го ползвала, ако не може самостоятелно да заспи. Пробвала съм и с лампа, но не я хареса.

Има достатъчно качени звуци в YouTubе и може и да се експериментира.

# 698
Коя е книгата? Ние със заспиването сме горе-долу добре, но това смучене на пръстите е проблем и не знам какво да направя. Вие какви асоциации въвеждате?

За капак днес ми се събуди с възпалено око, ще звъня следобяд да видя какво да й капем.

Плодовете след няколко зеленчука смятам да ги въведа.

Как спят бебетата на София Акселроад, тази която gigi препоръча.
Аз се опитвам да въвеждам песнички - педя човек лакът брада, сънчо и мила моя мамо 😅 Бибката си я има от началото още. Понякога ползвам бял шум от YouTube, само един единствен запис съм намерила, че му действа.
Днес много странно - доспа му се по-рано за 2 дремки до момента. Сутринта и той стана към 6.20 и заспа след час. Това често го прави, нон ето че за следващата дрямка едва дочака 2рия час. Интервалите му напоследък са 2.30ч. 🧐

# 699
  • София
Днес дадох месо за първи път и си го хареса. Реших вече да не пасирам гладко и на мачках с вилица картофите и да видиш ти как детето започна да се опитва да ги дъвче. Много се радвам, че предпочита зеленчуци пред плодовете. Ябълка и круша направо прави едни смешни физиономии все едно съм му дала нещо мега гадно. Вчера предложих диня - на нея направо се отврати. Пробвах в биберон, с пасирана, накрая дадох едно парченце и такава физиономия направи, че чак му се догади все едно ще повръща. Не знам другите деца как ядат по звб - нашия си е за плавен преход определено. Дай му иначе само зеленчуци - гледах да въведа по-отрано по-гадните, онзи ден яде жълт лук на пара и се облизваше, на зелена чушка и чесън също. 😂
След поредния скок в растежа, дойде поредната регресия на съня. Бях направила режима бетон, докато от два дни не започна едно будене по никое време - на 20-та минута, на 10-та минута от заспиването. Дълго приспиване по 20-25минути и от днес увеличих интервалите от 2:30ч на 2:40-2:45ч и днес и на двете дремки заспа за 2-3 минути докато изпея песничката. При нас ритуалите през деня са затъмняване на спалнята, но не изцяло като за вечерно спане, гушкане с пеене на песничка и тупкане на дупето. С правилния интервал на будуване започва да ми омеква в ръцете и го оставям БУДЕН в кошарата, целувам го и казвам: “Сладки сънища” през деня и излизам от стаята и просто си заспива. А вчера като го оставях се почваше рев, явно не му се е спало и все едно го карам насила. Освен интервали ще намаля и дневното спане и ще се наложи да изтегля ставането по-рано, защото лягането вечер става прекалено късно. Биологичния часовник им е заложен да стават между 7ч и 8ч и трябва и външният часовник (часът, в който стават) да бъде в този диапазон. Сега ще видим как ще се нагласим с храненето, защото обядът ще стане прекалено рано и мисля да преместя предподледното млечно хранене да бъде второ за деня.
И на мен ми прати една приятелка онова сърцераздирателно писмо от Фейсбук, защото съм била цербер, че преди го оставях да плаче докато се научи. Грам не ме трогна, плакало няколко дни за по 5минути, много важно. Ако може да не плаче още по-добре, но понякога се налага да се стига до крайности. Малкия не обича особено да се гушка, дори като беше съвсем малък съм пробвсла да лягам при него на спалнята и ме отблъскваше, както и сега вечер като искам да го подържа ме бута да си го слагам в кошарата да си спинка. Явно ще е темерут като майка си. 😂😂😂
Повече се трогвам от писмото на една моя приятелка, която има дете на 1г3м и все още приспива на ръце, през един час през нощта става да дондурка и да пее песни и вече е на ръба на нервна криза, ходи като зомби. Или една друга позната, която ще има първокласник тази есен всяка вечер баща му го приспива и като се събуди през нощта отива да ляга между тях. Прочетох сходен случай в темата с консултантката по сън и наистина тук ми стана тъжно. 🥲

# 700
Ами откровено казано, знам че ме линчуват редовно на тази тема, но... и ние сме хора. И ние заслужаваме да се наспим. И ние трябва да сме отпочинали.

В крайна сметка как се очаква да се грижим добре за тези деца, ако сме на ръба на нервна криза всеки ден от безсъние. А и за самите тях не знам колко е добре да не се наспиват.

Така че, аз подкрепям плача тук-там ако после води до наспиване за всички в семейството.

# 701
О да gigi91 и аз четох това в темата на консултантката.. Мъка, но малко ми напомня на мен за кратък период някога с баткото...
Да ти кажа не знам при мен кога трябва да го оставя в кошарата... Той не се успокоява мрънка и на ръце и в кошарата и за това след ритуала просто го слагам буден, няма момент да е аха заспал и да го оставя сънен... Днес пробвам пак да видя коя дрямка да ми е къса коя дълга... Навън в количката лесно я удължавам, но тук не успявам, някак дори да е ял за обедния сън се събужда на 40 минута и докато не направи пълно хранене не спира да реве и пак заспива... Та не ме устройва нещо обедния да е най дълъг (ако успея да го доприспя ще надхвърли 2 часа и все се буди още по недоспал и кисел) а другите 2 кратки... По скоро ще действам две дремки от 1 час и малко и една 30 40 минути... Въпроса е някак да успея да наглася втората да не се събужда... Иначе последната е винаги кратка...
Днес мъча цял ден с адаптираното и после на гърда по препоръка на педиатъра да не е рязко отбиване и стрес за детето... Е хора.... Яде уж по малко АМ.. Стане ли от сън го повръща ... Дам ли гърда ме пресушава все едно не е ял никога... Ще станат нещата все някога де

# 702
Я кажете нези които сте захранили и сте на АМ. Колко хранения останаха и в кои часове са. При нас сутрин в 5ч мляко
8ч мляко
11ч.мляко
14ч.пюре
16ч.плодово пюре+ каша- овесена или оризова или пшеничена.
19ч.мляко
22ч.мляко
И пак са 7  и гова си ти е!
Мляко яде по 140мл., независимо че е 180/ 6 лъжички.
Пюре по 90гр.

Последна редакция: пт, 19 авг 2022, 19:13 от Free2020

# 703
При мен въпреки кърмата са 5 храненията, ама пюрето не го броя за такова щото реално още не е заместено хранене докато няма протеин или глутен. Иначе и аз към 14 давам пюре. Яде макс 90 не винаги. Съжалявам ако не съм от полза Sad

# 704
  • София
Досега беше:
8:00-ам
11:30- пюре
15:00-каша+плод
18:00-ам
21:00- ам
От днес изместихме режима с 20мин, защото увеличи будуването и ще гледам да направя ставане и хранене в 7:30ч. Всички хранения са непосредствено след събуждане.
Free2020 Ако успееш да махнеш първото и последното хранене и разтегнеш малко интервалите, ще станат 5 хранения, но трябва и да увеличиш дозата. Аз давам 180мл вода+ 6л ам. и става 200мл. Пюрето и кашата също са по 200гр. Детето е 9кг.
Ели, можеш да спреш постепенно кърменето като цедиш или даваш да суче за облекчение и след това дохранваш с ам. Аз храних смесено 5м и все си мислех, че не достига кърмата, но като тръгнах да я спирам първата вечер се събудих през нощта с мокра тениска и напипах бучки и масажирах насън сложих малкия да суче. С всеки изминал ден разреждах кърменията, докато спрях да давам съвсем. Хем ми се спираше, хем не, но като заместих две хранения все тая вече, то като не е ексклузивно кърмене. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт