Родени през Март - тема 3

• 18 151
  • 765
  •   1
Отговори
# 705
gigi91 И моята идея беше такава да давам първо АМ и после да дохраня с кърма само за облекчение.... Но не се случват така нещата... Гърдата ми се запуши, той не иска да я погледне сега... На помпа вече не пускат гърдите ми(ще свикнат де)... И изведнъж като казах на ендокриноложката тя ми казва "Еее няма проблем щом бебето не иска АМ ще пиеш хапчето в такъв интервал само с едно заместено хранене (с АМ)" .... Е хора полудях ту така ту иначе, аз днес се измъчих и бебето се измъчи... 2 кг свалих от вчера до днес официално 43кг....ще ме изяде тая жлеза... Но сега съм по спокойна, че ще кърмя поне постепенно да се намалява... А не както искаха за 4 5 дни... Все ще изпие АМ за едно хранене и посетепенно другите хранения...

Последна редакция: пт, 19 авг 2022, 20:34 от Eli Zdravkova 615285

# 706
Ели, кое е това лекарство?
Аз имам мега тъп въпрос за захрването, ама.. Гледам в готовите пюрета има рапично масло, олио (слънчогледово), в някои подправки и т.н. Тях как трябва да ги въведа? Или просто да дам такова пюре и да следя? По принцип му приготвям сама храната, но искам от време на време да давам и готово, за да не свиква само с единия вид.

# 707
Bubbless Предполагам тирозол ще ми изпише + още нещо и пия бетаблокер за сърцебиенето, отделно дефицити на Д, Калции и където още ме удари, паник атаките и тревожността ще започнат ама аз тях си ги овладявам някак.
За пюретата някога не съм въвеждала отделно олио, давах просто готовото пюре и някога на късен етап съм въвеждала масло, но това е късно💕

# 708
  • София
Аз и в домашно приготвените слагам рапично олио или краве масло в дните, когато няма жълтък, за да не липсва нищо - въглехидрати, мазнини и протеини.

# 709
Да, нека другите кажат аз от ореди 5 години друго е вече...
Бадемче, какво стана с възпаленото око на бебче?

# 710
Free, ти и глутен ли въведе вече?? Гледам пшенична каша. На нашите момчета разликата е няколко дни,аз не съм почнала захранване още, а ти глутен….
Май изоставам нещо 😂
Gigi, ама хич не може да ме трогне такова писмо. Като успивах баткото до 1 година на ръце и сега на 3 ( почти) не заспива сам няма какво да обяснявам. Това е като да обясниш на майка с дете което много яде, как детето ти е злоядо-няма шанс.
Аз никога не съм харесвала привъзраното родителство, кърменето до 2-3 години и гушкането от новородени до 6-ти клас.
Гушкам си децата, целувам ги, милвам ги, но когато са будни и разбират какво е това.
В крайна сметка ако аз не съм наспана, отпочинала и адекватна  физически и психически няма как да се грижа за тези деца адекватно. Аз съм личност и искам да отгледам такива.

# 711
Аз и в домашно приготвените слагам рапично олио или краве масло в дните, когато няма жълтък, за да не липсва нищо - въглехидрати, мазнини и протеини.

Какво е рапичното масло? Обикновено илк на Хип?

# 712
  • София
Моето е на Хип, има и на Holle. Знам, че е хубаво да се редуват мазнините, защото имат различна хранителна стойност и съдържат различни витамини.

# 713
Някой би ли постнал това писмо, че ми стана любопитно? Нямам Fb и няма как да го видя там. 🤗

# 714
Моето е на Хип, има и на Holle. Знам, че е хубаво да се редуват мазнините, защото имат различна хранителна стойност и съдържат различни витамини.

Благодаря! Гледах по схемата на хип, че се добавя рапично масло и бях търсила тяхното, но няма никъде. Сега видях, че в ремедиум има на Холе.

Ели, виж това
https://www.e-lactancia.org/breastfeeding/thiamazole/synonym/
Бета блокера, зависи какъв е. Аз лично взимам допегит при високо кръвно, не е бетаблокер, но повлиява и пулса. Трябваше да посетя кардиолог, но кога да стане и това... 😶

# 715
Да, нека другите кажат аз от ореди 5 години друго е вече...
Бадемче, какво стана с възпаленото око на бебче?

Като че ли има леко подобрение, но сме капали само веднъж снощи. Лекарката ме пита по телефона какъв е секрета и ни каза да вземем Тобрекс. То хубаво ама голям проблем с тези капки, да знаете, ако ви се наложи, никъде ги няма....Оказа се, че нещо били ефективни освен за очи и за нос и покрай ковид вълната масово са изчезнали от аптеките. Мъжа ми обикаля с колата снощи да ги търси, не знам откъде ги е намерил и даже му се заяждали малко, че няма рецепта, понеже били на сършване и само за хора с рецепта...

# 716

Просо било Wink

# 717
  • София
Някой би ли постнал това писмо, че ми стана любопитно? Нямам Fb и няма как да го видя там. 🤗

https://www.mama24.bg/article/6096717#l71hxhxzo6b874swdqf

И аз дадох такава каша просо. Взела съм и овес от същата, но още не й е дошъл реда. 🙂

# 718
Тобрекса са антибиотични капки, за това сигурно са ги навзимали покрай ковид за нос, защото то са нос не знам има ли изобщо много антибиотични... А запушен слъзен канал ли е?

# 719
Ние капахме Тобрекс 10 дена, след препоръката на педиатъра но проблема остана. Ако не може с тях, няма ли алтернатива? Ако искаш мога да ги купя и да ти пратя, ако ми напишеш адрес. Бяхме и при офтамолог, взе и секрет, тя изписа Азитер и имаше подобрение. Проблема обаче изчезна след като капвах кърма 3 дена, въпреки че не вярвах. Опитвали сме и с лайка, физ. разтвор, преварена вода, всичко казано от докторите, но само кърмата помогна. Педиатъра каза, че на много деца им помага.

Общи условия

Активация на акаунт