Родени през Март - тема 3

• 18 642
  • 765
  •   1
Отговори
# 720
Благодаря ви момичета, намерихме. Сега ще капем няколко дни пък да видим. Сигурно има алтернатива, но не знаехме, че няма да ги има, пък и трудно се свързвам с педиатърката, но ако ги нямаше пак щях да звъня. Не мисля, че е запушен канал, доколкото знам при него сълзи трудно потичат, а се събират в окото, докато на нея й потичат, но има обилен секрет. Нещо го е замърсила и се е възпалило, то ръцете са й навсякъде и после си търка й очите с тях...

# 721
https://www.mama24.bg/article/6096717#l71hxhxzo6b874swdqf

Толкова хиперболизирано, пре-експонирано, пълно с mom-guilt и съдене, че нямам думи.

# 722
Момичета, захранването ясно...ами с пиенето на вода как върви?
Питам специално за тези бебчета,които бяха изцяло кърмени и не пиеха вода изобщо.
Нашата девойка не знае как се пие от шише 🤷‍♀️ направо ще се удави от една капка вода.А има желание я усещам, държи сама шишето, смуче...ама се задавя жестоко в един момент.
Пробвах и с лъжичка да давам , същата работа 😒

# 723
Аз съм предлагала вода и в началото въпрекиьче се води изключително кърмен. Глътва по малко, няма проблем и с шише и с лъжичка, но определено не е като някои бебета, чета по групите пият по 100 200 мл вода дневно... Никакъв шанс.. Може би ако е напълно гладен...
Та може да пробваш като е гладна малко вода

# 724
  • София
Предлагайте по-често и ще свикнат. Малчо не искаше да пие изобщо и със старта на захранването започнах да предлагам постоянно. Сега давам през 15-20-30мин и всеки път пие общо количество 250-300мл дневно. Разбира се в началото бяха 20-30мл и постепенно увеличи. Не исках да го карам насила, но като видях, че пие и като съм по-настоятелна си пие без да мрънка, започнах малко да го принуждавам. 😁 Като свикна с вкуса на водата, сам си търси. Предлагайте няколко глътки след пюре и каша в началото и ще се научат.

# 725
И аз от началото предлагах вода, въпреки че е била само на кърма. Харесва и да пие, особено в жегите, но и допада само розовата на Девин. Бебелан давах в началото, тази която продават за бебешка и нея не я пиеше. А възможно е на бебето да не му харесва шишето или самия биберон. Аз имах няколко различни, та успях да тествам.

# 726
  • София
Оооо да, и при нас така. Само розов Девин се признава. Взех веднъж Бебелан и я отказа, а вече се беше научил да пие вода. Купих три различни чаши на Филипс Авент и накрая си пие от шишенцето. Дръжките на чашите го разсейват и си играе с тях и още не е свикнал на струята 6+ и се дави, затова давам с биберон 4-ка. Днес му е рекорда - до момента е изпил 400мл. И с това пиене на вода като жаба харчи един пакет памперси 84бр за 5 дни таван. Радвам се поне, че пие вода, за да не се запече. Ака минимум 2-3 пъти на ден, а понякога и 4. 🙂

# 727
Нашия нямя претенции към марка, пие всякаква и то по много.От родилното още. Кърмих го 23 дни и през това време пиеше вода. То си е до дететнце май.

# 728
Аз още не съм предложила Grinning

# 729
Ох, като всичко мнения много, препоръки много, но наскоро гледах пак някакъв професор, предаване с педиатри специалисти... Казаха, че трябвало вода да се предлага, кърмено, некърмено да се предлага, а пък детето ако не иска е друг въпрос... Та аз в началото по веднъж на ден сигурно се сещах... Има някаква логика, защото реално водата в кърмата е предимно в предната кърма... А в началото много често се е случвало цялата предна кърма да изтече в подложките за кърмене... (ако бебето спи и т.н)..може да греша... Мои се някакви разсъждения..

# 730
  • sofia
И аз още не съм предложила

# 731
Аз точно Бебелан предлагам, значи ще пробвам и с розов Девин.
При нас по скоро проблема е не че не иска, а че не може да я пие и се стига до такова задавяне,че ми спира сърцето направо...единия път викам край ! Много се уплаших 😔 , а тя милата едва пое въздух.Днес с лъжичка същата работа . И направо не знам как да я давам тази вода 🤷‍♀️

А за акането няма проблем. Даже откато захраних и си ходи по минимум 3 пъти на ден нормални оформени "човешки" 💩 🙊

Последна редакция: сб, 20 авг 2022, 21:32 от Red*rose

# 732
Truetrue ...А защо не предлагаш ?
Red...сложи биба с 1 ..2 максимум капки. Дани на все чи си пие вода до преди 2 дни беше с биба 2 капки. От вчера му взех на НУК шише с дръжки и силиконов накрайник тип като напръсник . С цепка е. Еми справя си се детето и го държи и си пие. Много ме изкефи. Почва да прилича на човече. Simple Smile

# 733
Ние даваме вода с биба 1 капка, въпреки че е вече на 5 месеца беба. Така пие. Иначе се дави, както споменаха и други.

Педиатър ни каза, че водата е добре и за бебоците от гледна точка, че ако ги боли корем след ядене малко разграждала млякото - или нещо подобно.

# 734
Free ,с на Томи Типи шише за новородено също се дави 😔
Просто трябва да се научи ,това е положението...в началото като се сетя на всяко кърмене се давеше така,а не е като да имам кой знае колко кърма да стуи. Не ми се е налагало подплънки да използвам дори.

Общи условия

Активация на акаунт