Набор 2003 - класиране, избори. Горещ юли !

• 60 479
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте! Дали някой от вас може да ми помогне - търся информация по кой учебник се преподава  Висша математика в ТУ София (автор, издателство)? Дали мога да го закупя от някъде сега?

# 601
По-добре изчакайте! Завършила съм ТУ преди около 20 години, но всеки преподавател в първата лекция ни представяше учебници и ръководства по които да се подготвяме. Не е един учебник за всички първокурсници, това искам да кажа.

# 602
В университетите въпросът с учебниците е малко различен. Някъде те са изцяло в онлайн формат - преподавателя ги изпраща, някъде няма учебници, учи се само от лекции, някъде преподавателите имат изисквания за конкретен учебник, където са съавтори и искат да се купи от самия преподавател.
По книжарниците в Студентски град имат копия на всичко възможно - по 4-5 стотинки на страница струва. Студентите масово купуват копия.

# 603
Здравейте! Дали някой от вас може да ми помогне - търся информация по кой учебник се преподава  Висша математика в ТУ София (автор, издателство)? Дали мога да го закупя от някъде сега?

За коя специалност става въпрос?

# 604
  • Бургас
По-добре изчакайте! Завършила съм ТУ преди около 20 години, но всеки преподавател в първата лекция ни представяше учебници и ръководства по които да се подготвяме. Не е един учебник за всички първокурсници, това искам да кажа.
Аз също съм завършила ТУ преди 21 год., никога не сме имали учебник по математика. Учеше се изцяло от лекции, които при моята преподавателка доц. Милушева бяха изключително подробни.

# 605
  • София
Излезе второ класиране в МУ Плевен.

Успех на младежите, които чакат своето място там! Simple Smile

# 606
Девойката е приета, но вече записахме МУ Варна, късмета на следващото класиране  ще е за друго умно дете.

# 607
  • Варненска клюкарка
Какво облекчение е да имаш избор нали♥️ Браво на момичето, за упоритостта и търпението! Браво и на всички деца и родители устояли на това напрежение!
Скрит текст:
Наборът пропусна шансовете си в Плевен и София.
Така по стечение на обстоятелствата си останахме само с Варна. Основната му подготовка  беше за МУ Варна, но госпожата им по химия не пропускаше в обясненията си подробностите в стил "...а това го искат в София..."  Така че и за там се чувстваше готов, само че в края на март с баща му се разболяхме от К-19 и се оказахме блокирани вкъщи, не можахме да го заведем на предварителния в Плевен на 2.04. Два дни преди предварителния във Варна ни изтече карантината, наборът който бяхме изолирали в дома на баба му се яви и беше сигурен че и на двата изпита се е справил отлично. Позна само за химията, за пръв път така се разминаха очакванията му за представяне на изпит и беше доста разочарован въпреки приличната оценка по биология.... На 14.04.с баща му трябваше да пътуват за предварителния в София на 16-ти, но ден преди да тръгнат набора показа симптоми (главоболие, повръщане, температура...ужас, не бях го виждала така от седми клас) Слава Богу теста му за К-19 беше отрицателен, но едва стоеше на крака, камо ли да пътува в такова състояние. След празниците излязоха варненските резултати и реши че ще се бори само за МУ Варна и че пак ще се яви на  биологията. Втория път пак беше сигурен че е с отлична оценка по биорогия и може би този път щеше да е. Изкарал беше 118 точки от максимални 130, но пак не е разбрал как и по какви критерии оценяват по биология във Варна. Грешките му са при пренасяне от чернова - разминал е 3 от отговорите, а един даже не е нанесъл + 3 забележки на отворения въпрос... Аз съжалявам че така и не опита в София, но така реши тогава, а сега се почна "ако бях отишъл дали..." Знам че вече са големи хора, но доста се постарах в опитете си да отиде на редовен в София и след ДЗИ почти успях да го убедя, исках да има избор (макар че бях почти сигурна че във Варна ще го приемат...)
Иронията на цялата история с Ковида беше, че аз 4 дни преди да се разболеем с баща му минах през ЛЛ да я помоля следващата седмица да даде  извинителна бележка на набора за по-дълъг срок, че да избегне евентуално блокиране в Ковид карантина, в случай че някой от класа се окаже болен, нали ги тестваха всеки понеделник....   [spoiler/]

Последна редакция: чт, 21 юли 2022, 12:57 от Беллора

# 608
Драмите при нас бяха заради желанието за Варна. Добре е, че всичко се подреди така както искаше тя.

# 609
Излезе трето класиране МУ-София.

# 610
  • София
На МУ Пловдив също

# 611
  • Варненска клюкарка
Много са бързи с третото! Дано зарадват още няколко деца!

# 612
  • София
Излезе трето класиране МУ-София.

Дано е зарадвало това класиране детето на ИРА. Simple Smile

# 613
Дано, тя писа, че само 15 стотни не стигат! Гледам със 16 стотни е паднал бала, дано да са те приети.!

# 614

За коя специалност става въпрос?

Мениджмънт и бизнес информационни системи.
А идеята е младежът да направи поне два месеца уроци по математика, защото там изпитва трудности. Учителката е поискала да намери учебник, по който се преподава в момента.

Общи условия

Активация на акаунт