Набор 2003 - класиране, избори. Горещ юли !

• 60 940
  • 748
  •   2
Отговори
# 90
  • дядовата ръкавичка
Следя ви от известно време. Дъщеря ми е набор 2002, но сега кандидатства наново, след като се разочарова от ТУ. Приета е физика. Това са мин. балове за жени
Физика                                                                                17.57
Фотоника и лазерна физика                                          22.91
Квантова и космическа теоретична физика         13.74
Оптометрия                                                                      18.67

Надявам се да не се разочарова и този път.

# 91
А аз сега се чудя, "Позиция в опашката" какво точно означава. Опашката включва всички кандидати или само останалите под чертата. Например, ако кандидатстваш за специалност, в която приемат 20 човека и пише, че си на 21-ва позиция в опашката, това означава ли, че си първа резерва или по-скоро 21-ва?

За статистиката - минимални балове за жени, редовно, СУ
Графичен дизайн 24.00
Право 23.02
Журналистика 23.54
Социология 28.39
Софтуерно инженерство 23.73
Информационни системи 18.83
Компютърни науки       21.89    
Информатика          14.07    
Приложна математика    11.97    
Анализ на данни       16.93    
Връзки с обществеността   23.62    
Международни отношения    23.10    
Публична администрация    22.94    
Комуникационен мениджмънт 23.84

Последна редакция: вт, 05 юли 2022, 16:40 от Staniolka

# 92
Позиция в опашка - 21 - означава, че 21 души с по-висок/рядко същия бал чакат за същата специалност, а вие сте 21вия подред.

# 93
Да се похваля - приет в СУ по първо желание.
Надявам се да освободим мястото другата седмица, след като излезе класирането в по-желания университет.
Важното е, че план Б е осигурен.

# 94
  • Русе
Оптометрия  мъже
13.32 минимален бал

# 95
Приет в СУ по първо желание - Право с максимален бал. Време за лято. Успех на дечицата ни занапред.

НБУ класирането е излезнало, но не мога да разшифровам как разбираме в коя специалност е прието детето (приятелско семейство).

# 96
  • Б
Здравейте, гледам статистиките за приетите студенти в СУ и тези точки на какви оценки се равняват? Прави ми впечатление мин. бал за класическа филология -13.76 . В коя специалност бала е най - висок? Може би медицина? Моята щерка е догодина 12 клас, но е полезно от сега да е ориентирана.

# 97
И моята е по първо желание Анализ на данни.
За момичета
Анализ на данни 16,93
 Инфорамционни системи 18,83
Статистика 14,83
Математика и информатика 16,62
Приложна математика 11,97
Счетоводство, финанси и дигитални приложения на английски език 19,85
Математика 19,38
Оптометрия 18,67

Последна редакция: вт, 05 юли 2022, 19:19 от elenky

# 98
За всяка специалност максималният бал, който може да се формира е различен.
За медицина е 42 макс, за английска филология 24 е макс.
Няма как да се сравнят.
Може да се сравняват по брой подадени желания.
Най-желаните специалности - подадени като желания са:

# 99
  • у дома...
Здравейте, гледам статистиките за приетите студенти в СУ и тези точки на какви оценки се равняват? Прави ми впечатление мин. бал за класическа филология -13.76 . В коя специалност бала е най - висок? Може би медицина? Моята щерка е догодина 12 клас, но е полезно от сега да е ориентирана.
а къде може да се видят статистиките по специалности?

# 100
  • София
Фармация мъже - мин. бал 28.65
На моя му е резервен вариант. Чака си МУ, иска си там Simple Smile

# 101
И моята е по първо желание Анализ на данни.
За момичета 16,93
 Инфорамциони системи 18,83
Статистика 14,83
Математика и информатика 16,62
Приложна математика 11,97
Счетоводство, финанси и дигитални приложения на английски език 19,85
Математика 19,38
Оптометрия 18,67
това за момичета.

Благодаря!
Ние чакаме класиране на ТУ и първото желание на дъщеря ми е Анализ на данни. За жалост много късно го реши и изкара 3,50 на редовноят изпит по математика там( балът и става 22), а за СУ вече беше изтървала сроковете за записване на изпит и не участва в класирането сега. Дано балът и в ТУ да стигне за тази специалност, че иначе ще чакаме допълнителният прием в СУ през септември.. доколкото видях, миналата година е имало доста свободни места за Информатика.

# 102
  • Б
а къде може да се видят статистиките по специалности?
Аз гледам, това което тук се публикува в коментарите. На страницата на СУ не намира нищо.

# 103
И аз да се похваля - дъщеря ми е приета по първо желание в СУ, специалност "Право". Не пиша минималния бал, защото вече неколкократно беше посочван.

# 104
  • София

Максималните балове за различните специалности са различни и балообразуването е много различно. За медицина и фармация максималният бал е 42, а за химия например, може би и за много други специалности, е 24. Следете баловете на желаните от детето специалности по-скоро.

Общи условия

Активация на акаунт