91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 9

• 70 598
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
Госпожата по музика на дъщеря ми носи само синьо, защото смята, че това ще я пази от уроки. Също така, доколкото знам, се държи изключително невменяемо в часовете. Според вас не трябва ли такива субекти да преминават през психотест, преди да бъдат назначавани на работа в такава елитна гимназия?

# 691
  • София
Госпожата по музика на дъщеря ми носи само синьо, защото смята, че това ще я пази от уроки. Също така, доколкото знам, се държи изключително невменяемо в часовете. Според вас не трябва ли такива субекти да преминават през психотест, преди да бъдат назначавани на работа в такава елитна гимназия?

Г-жата е строга, изисква по предмет, по който всеки си мисли, че трябва да не прави нищо..Да, ходи със синьо, викат й Синята, но дали го прави против уроки или по друга причина, само тя си знае. Но нима няма всеки от нас някакви свои си странности? Жената е сформирала хор, който за такъв, съставен от аматьори, се справя повече от чудесно в годините. И трите ми деца бяха при нея и не са споделяли да се държи невменяемо в час. Миналата година бях на концерт на хора, заговорих се с нея, предадох й поздрави от завършилите ми вече деца, тя се сети кои са, усмихна се, благодари ми за и ми каза и аз да ги поздравя. Самите хористи кръжаха след края на концерта около нея  усмихнати и доволни. Много негативизъм има  в тази тема, понякога заслужен, но понякога напълно изсмукан от пръстите и чак плашещ.  Регистрирахте се  с цел да окачествите човек като син невменяем субект, нуждаещ се спешно от психотест ли?..Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 16 юни 2023, 00:21 от пенсионирана русалка

# 692
  • столицата
Това за синьото за пръв път го чувам.Не ми е направило впечатление да е само в синьо. Много е взискателно, но и много отдадена на децата. Хорът редовно участва в благотворителни мероприятия. Бих казала , един добър пример за учениците, че трябва да бъдат най-вече хора.
И със сигурност изисква сериозно отношение към предмета си. И моето дете си мислеше, че часовете са проформа, но не бяха😁

# 693
  • София
Аз не разбирам по какъв начин пречи на децата цвета на дрехите на учителя? Всеки е свободен да се облича както намери за добре, стига облеклото му да е адекватно за работното му място. Мъжът ми на родителската среща беше останал с добри впечатления и я определи като премерена, фина, интелигентна и взискателна. Дъщеря ми е на същото мнение и не е споделила нищо лошо.

# 694
  • София
galimar, просто не си чула от детето, всички знаят, че преобладаващо ходи облечена в нюанси на синьото. Голяма работа Simple Smile Класната на  децата ми примерно (и на голямата, и на малките после) е по-голяма на възраст от мен, ходи единствено и само с  гуменки/маратонки и с раница. Не са я виждали  учениците с  друг вид обувки или с дамска чанта. И? За завършването й подариха  с голямо удоволствие маркова раница Heart. Просто не са й лепнали прякор...

Учителката по музика между другото е доктор по музикално и хорово изкуство, има защитена дисертация по диригентско майсторство. С последното  не съм чувала да се е хвалила самоцелно пред децата, чух го в представянето на хора по телевизията преди няколко години. Ако си спомняте преди време бях писала за девойка, завършила НЕГ, пожелала да дари пианото си на училището. Съдейства ми за първоначална връзка  с директорката друг учител, но доколкото разбрах от него,  веднага се е включила активно и г-жата по музика.

Когато учител в училището изисква, лошо. Когато е лежерен и часовете му са проформа, пак лошо, няма угодия..Но недоволството е едно,  квалификации от типа на горните - друго.

Скиорче, ето това е дамата, явно нуждаеща се според някои хора от психотест..
https://toppresa.com/wp-content/uploads/2021/04/kRASIMIRA-CUSUMANOVA.jpg

Последна редакция: пт, 16 юни 2023, 09:16 от пенсионирана русалка

# 695
  • тук-там
Беше класна на дъщеря ми. Всеки им право да носи какъвто цвят желае! Не мисля, че е удачно да съдим хората по вкуса им. Дори е някак си очаквано да имат по-екстравагантен такъв хората на изкуството.

# 696
  • София
Беше класна на дъщеря ми. Всеки им право да носи какъвто цвят желае! Не мисля, че е удачно да съдим хората по вкуса им. Дори е някак си очаквано да имат по-екстравагантен такъв хората на изкуството.
Споделям всички положителни мнения до тук.
Да, беше българската класна на сина ми. Безкрайно обича децата. Наистина харесва синьо, не виждам нищо лошо в това. Изисква разбира се, нищо, че музиката е подценяван предмет. Организира на децата малка екскурзия до Виена, изкараха чудесно.

# 697
Явно госпожата по музика си е точно на мястото!

# 698
  • София
Явно госпожата по музика си е точно на мястото!

Сега попаднах на  клипове от годишния концерт на хора преди седмица  Simple Smile Браво и на дамата  с пристрастия към синьото, и на децата! Човек, държащ се невменяемо,  трудно би постигнал видимото в клипа с училищен хор..А и децата са достатъчно големи и зрели да преценят дали биха си "причинили" абсолютно НЕзадължителен контакт с някого извън учебните часове Wink
https://www.youtube.com/watch?v=lEQsZ3t45Hs&list=PL5kTbB5fMl … bovGymnasiumChoir

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 22:50 от пенсионирана русалка

# 699
  • София
Странно е, Пенсиониран кон... това ли е, което е толкова страшно в НЕГ? Че някой се раздава в професията си,  за децата? Според мен друго ти тежи, кажи го!

# 700
  • столицата
Ха-хо. Много пенсионери се събраха в темата. Не бях обърнала внимание на никнейма на потребителя, повдигнал темата за синьото, та реших, че ЗаСлон нещо е в грешка.😎

# 701
https://www.marica.bg/plovdiv/obrazovanie/vas-othvarli-jalbata-s … lishtni-direktori - дано скоро има конкурс за директор

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 06:22 от bunny123

# 702
Здравейте!
Къде могат да се видят резултатите на 8 клас - изпита за Leistungsklasse?

# 703
  • На планетата Земя
Нашите деца си гледаха резултатите на списъци в коридора на немския отдел. На вашите деца какво са им казали?
Ако питате дали някъде онлайн ще излязат - няма.

# 704
  • София
Здравейте!
Къде могат да се видят резултатите на 8 клас - изпита за Leistungsklasse?

Резултатите са излезли и децата вече ги знаят. Днес следобед ще закачат и списъците с децата,
които са допуснати до устния, който е в сряда.

Общи условия

Активация на акаунт