"За МАРТенчето таз година подарък под елхичката ще има!"

• 10 483
  • 284
  •   1
Отговори
# 180
  • София
desi1983  ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН

и честито ви зъбче newsm47

По въпроса за татитата,аз от нашия не съм доволна Crossing Arms, ще го връщам Mr. Green
Всичко става насила при нас. Памерси най-много по един да смени на ден и то с егати уговорките, като си дойде от работа и веднага на компа, по половин час му се моля да го вземе за малко, за да изчитя или да направя ядене, защото иначе ми остава време към 2.00 часа Crazyпрез ноща за тези работи
Абе, то като човек няма желание и нещо не става Confused
Той на саме с детето  не е оставал, защото сме със свекитата в една къща и веднага ще викне маминка #Cussing out, ако излезна.
Оф, оплаках се , олекна ми Mr. Green
Аз и на свеки не го давам и който питаше..............-Да изцяло сама си го гледам, но не ми тежи гледането Naughtyсамо татето ме дразни.

# 181
  • София
Момичета,, моля ви препоръчайте ми ПЕДИ Praynigискам нашата да я сменя и маи Декември трябва да стане newsm78

# 182
Здравейте, момичета!
desi1983, честити рожден ден!  bouquet
Не мисля че е добра идея да го "мъчиш" щом не иска. И без това е по-добре детето да се приучи към гърне, когато вече разбира.
terina, благодаря за сайта за снимки, и аз направих поръчка, да видим какво ще стане.
За заспиването, моята маймуна една вечер заспива безпроблемно, на следващата се върти и играе 2 часа, нещо й се развали дисциплината в последно време Joy newsm78

# 183
Цеци, Криси не ползва проходилка. И смятам да не й купувам... Имаме един приятел - ортопед - и още докато тя беше на ок.3 месеца той изрично ме предупреди да не ползвам никакви проходилки, колани за прохождане и бънджи гащи. В бънджи гащи си признавам, че съм я слагала за по малко.  Embarassed С проходилките децата се научавали да ходят на пръсти и след това много трудно се изкоренявал този навик. Освен това въпросното ходене на пръсти забавяло същинското прохождане, заради по-малката опора на тялото. Също ходенето на пръсти възпрепятствало развитието на ахилесовото сухожилие и в по-късна възраст това се проявявало като болки при ходене и трябва да се правят специални масажи или при по-сериозни случай - операция... В тази връзка, племенникът на мъж ми е със скъсени (недоразвити) ахилесови сухожилия и му правиха някакви специални масажи на крачетата. Не е нещо сериозно в неговия случай, но си е мъка за детето. А и предполагали, без да са сигурни, че е заради ползването на помощни средства за прохождане... Та за това аз смятам да оставя Кристина да проходи, когато му дойде времето. До тогава - на пода да си пълзи или ако имам нещо да свърша и не мога да пълзя с нея - в кошарата да си играе. Това си е мое решение...
Мисля да взема уолкър по-скоро. Там няма къде да си поседне и се налага истинско ходене, ако иска да се придвижива Wink

Последна редакция: вт, 12 дек 2006, 13:27 от DessyM

# 184
  • Русе
Превет и от нас  Hug
desi1983   ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, много щастие и здраве ти пожелам  bouquet
Три пъти почвам да пиша и 3-те пъти форума се скапа  Shocked
Успях да разгледам снимките радвам се че сте си изкарали добре  Hug
Тук вчера времето беше прекрасно и изкарахме цял ден навън  Grinning
За заспиването нямаме проблеми, само от време на време ако реши да мрънка нещо, но иначе слагам я да спи изгасям лампата и тя след 5мин е заспала  Grinning
И нашият тати ни помага къпят се преобличат,разхождат, приспиват имам му пълно доверие и мога да съм спокойна когато ги оставям само 2-мата  Naughty
Прощапулника пак го отложихме за тази седмица, че баща ми най-накрая ще се прибере и той да присъства...тя не че вече не подтичква  Joy , изправя се сама от земята, кляка, взима завой  hahaha Joy страшна работа
Вчера и купих  обувки на К&К за прохождане ( и проходили) ортопедични и доста бързо свикна да ходи с тях, че досега я караше по терлички
Mr. GreenMr. Green
Лек и хубав ден на всички  Hug

# 185
Здравейте !

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН  на desi1983 !!! Мнооооого здраве и пркрасни мигове  bouquet  bouquet  bouquet

Като ви чета за приспиването днес нарочно се пробвах и оставих Стела в кошаярката й , завих я и излязох да простирам. Като през цялото време се ослушвах , но не се чуваше ни звук от спалнята и реших ,че се е заиграла нещо.Отивам след малко и какво да видя  - обърнала се на една страна и си спинка.Чак неможах да повярвам . Тя досега само на цица си заспиваше.Когато мога ще я оставям така , пък да видим дали ще минава номера или само е било инцидентно.
 Цеци и аз нямам намерение да купувам проходила , DessyM го е написала много точно.
 А за нашия татко - и той като се прибере вечер от работа се гледат със Стела пред телевизора или компютъра  #2gunfire Е случва се и да я поноси на конче - тогава настава луд смях !Иначе ми помага в чистенето и подреждането  Grinning , но памперс  е сменил всичко 2-3 пъти от както се е родила
 Не съм  оставяла Стела за повече от 2 часа на никого ,чак малко се притеснавам че ще свикне прекалено много с мен . Но какво да направя като основно разчита да папка от мен , шишета и биберони непризнава.Та ще видим докъде ще я докараме .
 Усмивки от нас !

# 186
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ДЕСИ1983!

Цеци, Маги също не знае какво да прави в проходилката. Като я сложа в нея и тя се държи както, като е в бънджито. Започва да се занимава с копченцата отпред и след 5-10мин мрънка да излиза, за да се разхожда сама. При нас за това си седи така и я ползвам, като евентуално препядствие до компа. Но тя пък се движи много лесно и Маги си я бутва без проблем. По този повод и бънджито при нас беше на мода максимум месец, като издържаше в него не повече от 20мин. Общо взето в момента я пускам да си ходи из апартамента на 4 карака. Що-годе сме обезопасили апартамента и съм сравнително спокойна. Само не ми харесва колко й харесва фурната, като е пусната и много обича да се залепи за нея  Tired

# 187
  • София, център
Здравейте!

Честит рожден ден на desi1983 !

Наш татко до 4тия месец се грижи за Мария колкото и аз, но от тогава вече не е така...
Сега вечер я забавлява около 1 час, докато оправя вечерята, сутрин я храни в 8 часа ( не всеки път ), прави се на конче, на куче... абе много я разсмива... за игри е номер едно... довечера ще излизам и той ще е с нея, няма проблеми никакви за моите излизания вечер, защото тя нали си спи ! ( с изключение на веднъж в месеца, когато тя реши да ми скъса нервите и да не спи  Mr. Green )...

Аз я слагам и на проходилка и на бънжди, не знам добре или не... ама малко да си се оправя сама... айдеееее   Wink ( кошарата още не ми е дошла )! От 2 дни застава на коленца и ръце, опитва се да се изправи на колене като се държи за мен ( защото в леглото решетката и е махната и тя не знае к`во е това да се изправи... )... смешка, но наистина колко бързо се променя... !

Та така...
лек ден от мен!

# 188
Здравейте!
Desi1983, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! newsm51
За приспиването - при нас горе долу нещата се оправиха. Е, незаспива както преди, но поне вече не пищи - пея една песничка, казвам й нани и излизам от стаята. Обикновено до 15 мин. е заспала ако наистина й се спи и не е много кисела.
За таковците - нашия тати много пътува и почти не му остава време да я гледа. Като беше новородено бебе я къпеше сам (имах многа тежко раждане и се възстанових много трудно), хранеше я, ставаше през нощта. Сега е по различно - къпем я заедно, играе си с нея, понеже тя не стои на едно място и една секунда и му е много трудно да я облича. Но общо взето се занимава с нея. И от друга страна не ми е отказал помощ в домакинската работа, само в готвенето не участва.
За Вики какво да ви кажа - нови думи нямаме, по скоро издава някакви нови звуци, станала е още по неудържима и палава, ходи с проходилката и пипа всичко. Освен това се опитва да се изправя сама и непрекъснато търси за какво да се хване, за да стане.

Аз и на свеки не го давам и който питаше..............-Да изцяло сама си го гледам, но не ми тежи гледането Naughtyсамо татето ме дразни.

И аз така - изцяло сама, но не ми тежи, даже ми е приятно. Просто няма кой да ми помага- свекърва  ми е далече, майка ми работи. Кофти е, че понякога ми се налага да излезна без нея и тогава почва едно чудене на кой да я оставя.

Това е от нас
 Hug Heart Eyes

Последна редакция: вт, 12 дек 2006, 15:13 от Ади

# 189
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И ОТ НАС НА DESI 1983!
Tasia, с удоволствие ще се присъединим към НГ парти, ще се радвам да се запозная с всички. Моля, прибави ни към списъка.
Обстоятелствата при нас са такива, че през седмицата живеем в друг град / в родната София се прибираме уикендите/ и сме си сами /няма кой да помага с бебо/, та в тази връзка Тати още от първия ден  се зае с къпането, масажа и лягане. След като се прибере от работа му даваме малко време да поеме въздух и започват да се забавляват двамата. Не е редно да сме 24 часа само ние с бебоците.
Относно проходилката, ние я ползваме, въпреки забраната от ортопеда, но той каза и без кошара и без бънджи и без за ръце, но не каза дали ще идва да държи Илинко-Сладулинко докато аз свърша нещо в къщи. А от това лазене /както вече се оплаках / са ни сини коленцата.
Дайте идейки за подарък за НГ.

# 190
Относно проходилката, ние я ползваме, въпреки забраната от ортопеда, но той каза и без кошара и без бънджи и без за ръце, но не каза дали ще идва да държи Илинко-Сладулинко докато аз свърша нещо в къщи. А от това лазене /както вече се оплаках / са ни сини коленцата.

Точно затова се чудя дали да и взема проходилка , за да мога да свърша нещо без да ми мрънкат , но.......пак опираме до там , че ще помогна най вече на себе си.Поне  засегакато имам работа я слагам в столчето за хранене и обикаляме къщата с него.А след това отделям специално време и внимание на Ели ........занимавам се с двигателното и умственото и развитие , така да се каже Laughing

# 191
  • София
Деси1983 ЧРД и от мен!  bouquet
Рапанче, ако не ти е проблем, ще сме ти благодарни да ни вземеш, да не разхождам Терина от Люлин. Heart Eyes
Днес Симона спа до 12ч. Shocked и накрая аз я събудих, какво му става на това дете не знам... Събуди се към 10 каза два пъти "тата" с нейното преправено много мило гласче, но тати не и обърна внимание и послушното дете на мама пак заспа. Обядва преди малко пилешка яхния от кухнята и за моя изненада изяде всичко. Пробвах я беше вкусно като за бебе без подправки, но доста водно и затова сгъстих с картофено пюре,да стане като пюре. Ако трябва да ги яде такива водни манджите и супите ще се плескаме до ушите. Има още супа от спанак и грис. Само тази супа не знам кога да я давам, тя си е свикнала вечер на мляко и мисля, че няма да я яде. Преди яденето ми изкара акъла. Повърна малко като се давеше с малка кървава нишка. Много се изплаших, но сега изглежда добре, смее се и бърбори. Някой има ли иде от какво може да е? Чудя се дали не е лапнала нещо, защото отваря шкафа, до кошарата, бърка навсякъде,ужас, не се спира за секунда. Whistling

# 192
  • София
Веси и Симона е същата със фурната. Много обича да се гледа в огледалното стъкло и редовно си залепва ръчичките като е гореща, но въпреки всичко след 5 секунди отива и пипа отново горещото стъкло. Вече  е изкъртила лампичката на котлона и копченцето за алармата. Sad

# 193
Само тази супа не знам кога да я давам, тя си е свикнала вечер на мляко и мисля, че няма да я яде.

Габи  , дава се  част от  супата като разядка за обяд - Преди пюрето.Някой  я дават вечер със сухар , но някъде четох , че не е препоръчително , защото не е достатъчно хранителна.Даваш малко наобяд и останалото......просто си остава , но не трябва да се дава като основно ястие.

# 194
Аз супата я давам за закуска. И мисля ,че е по-добре и по-хранителна от попарата.

Общи условия

Активация на акаунт