"За МАРТенчето таз година подарък под елхичката ще има!"

• 10 487
  • 284
  •   1
Отговори
# 165
Добро утро,

наш тати взима дейно участие в отглеждането на детето вечер след работа, докато сложа масата - слага я пред тв и седи до нея Rolling Eyesникога не е оставял сам с нея вкъщи, и я е извеждал два пъти на разходка около блока, не му се сърдя, той наистина е преуморен и ми стига че се прибира всяка вечер вкъщи, вместо да клинчи с приятелчета, както повечето ни познати. Ако ми се наложи оставям Алис на нашите, но гледам и с тях да не злоупотребявам - максимум 1 път седмично.

Мойто диване, прави нови гимнастически упражнения, които ще ми скъсят живота - мъчи се от седнала директно да стане на пети и се килва нанякъде и пада, после рев - и това по милион пъти на ден. А е станала и още по- тежка на заспиване ooooh!, не мислех че е възможно

# 166
  • София
Здравейте и от мен  Hug

Страхотни са снимките от срещата, явно сте си изкарали супер  Simple Smile
Да ви кажа, много се чудя какво да купя на Ема за Коледа - бабите и те са ме натоварили съсс задачата да избера и от тяхно име, та вече се виждам в чудо  ooooh! Искам няколко готини играчки да й взема, но нищо не мога да харесам  Embarassed
Иначе новите номера на Емичка са: Като я питаме колко голяма ще порастне и тя вдига висоооко ръцете над главата Simple Smile а когато е седнала и я питаме: Къде са краченцата и тя започва бързо бързо да рита с тях и да върти ръцете все едно щрака с пръсти  hahaha Много е смешна душката  Heart Eyes
Иначе имаме проблем със заспиването - има дни в които заспива сама и доста бързо, но има дни в коитооо  ooooh! реве, върти се се в леглото, сяда и започва да пълзи и борбата да я сложа да легне  е голяма, дори само като види леглото запова да пищи  Whistling ужас Sad

хайде, лек и спокоен ден от мен  Hug Hug Ние от утре сме на кухня, ще докладвам как се приема новата храна

# 167
  • София
Добро утро на всички!
Аз отдавна не съм писала, но мъгливото време ми действаше ужасно. Нямах желание за нищо - дори да чета. Така пропуснах затриването на част от темата.
При нас нищо интересно. Бояна още няма зъб. Май ще сме последни с такава придобивка. Лази доста добре. Изправя се на колена. Може да пуска и спира музикалната уредба - много се кефи, а аз не я спирам.
Нещата с бавачката не потръгнаха така, както ми се искаше.  Sad Жената е супер, обаче Бояна е в период на прекалена привързаност към мен. Играе си с жената, бъбри и нещо, подава и предмети и е спокойна, когато и аз съм в стаята, но само да се оттегля и след 5 минути започва да ме търси, нищо друго не я интересува и рев, сълзи, та чак се дере. Става ми много мъчно и ме налягат едни мисли .....
За нощното спане нямаме проблеми.  Peace Заспива си сама с две-три биби към 20-20.30 ч. Дори да се разбуди, когато ние си лягаме, лежи си спокойно и си гледа, докато пак се унесе. Никога не съм я взимала при нас на спалнята и спим без нощна лампа (но не е съвсем пълен мрак). Сутрин става между 7 и 8 за първа закуска АМ.
Наскоро и купих една голяма овца. Страшно ми хареса за декорация на детската стая, изобщо не си представях, че ще си играе с нея. Един ден батко и и я дал. Така и се кефи - започва да я бори, мъчи се да я яхне, но естествено не успява, пада по гръб и тъй като не пуска овцата, овцата я захлупва. Следва смях и наново същото упражнение.
Gabi666, аз също мога да те взема с колата. Не е проблем - Овча купел и Горна баня ги дели само околовръстното.
И накрая аз според Бояна съм МАМ-МАМ (да се подразбира маман), а баща и е ТЕДЕ. Само брат си уцелва - вика си му правилно Кики.
Аз не пиша не пиша, пък като почна.  Embarassed Но сега ми е дошло настроението.  Grinning

Спокоен ден на всички!   bouquet

# 168
И нашия татко много помага, храни я, сменя памперси....Не се притеснявам да му я оставям, а и той много й се радва на Елинка.
И е като орел пазител, все се страхува нещо да не стане, да не падне, да не се удари, да не й е топла водата за къпане
А забравих да напиша и асайт за поръчка на снимки онлайн, много е евтин, но аз сега поръчах за първи път и не знам дали е хубаво качеството на снимките
www.snimkitevi.com

Последна редакция: вт, 12 дек 2006, 10:26 от terina

# 169
  • София
Милички, добро утро,
За заспиването мога да ви кажа нещо много странно- при мен Бояна изпада в люта лигавщина, приспивам я около час и половина с разнасяне, дундуркане, пеене на песни и прочие номера. А онзи ден отивам при майка ми /тя сега е при нашите от около седмица/ и какво мислите заварвам- къпем я, после млекцето, после майка ми и тегли една 24 каратова усмивка, пожелава и лека нощ, гаси лапмата, затваря вратата и... след 2 минути детето спи непробудно!! Егати! А на мен ми се е случвало да имаме вечеря с приятели и аз след час и половина дундуркане да си остана в къщи, защото ми се е изпарило настроението  newsm78
Целувки, отивам да купувам коледни подаръци за офиса  Hug

# 170
Здравейте на всички мами!Надявам се,че се справяте успешно с порастващите бебоци!Ние след малко сме на контролен преглед,да видим какво ще ни кажат!adiland много непослушни сте станали,май,а?Незнам дали си ми прочела съобщението към теб,но сигурно нямашвреме да отговориш!Иначе Алекс вечер спи,но нещо през деня ме подлудява,играе до 30 мин в кошарата и после почва да плаче и да протяга ръце да я вземеш!Вече е на 8м и половина,а не казва никакви срички,само "е,а" и аз малко се притеснявам.Вашите бебчета говорят ли?Уж и чета книжки и й говоря,а тя само ми се смее.По отношение за подаръците под елхата и аз се чудя какво да й взема,но най-вероятно или дрешки или играчка,незнам.Хайде,приятен ден от мен и по-малко ядове.

# 171
Милички, добро утро,
За заспиването мога да ви кажа нещо много странно- при мен Бояна изпада в люта лигавщина, приспивам я около час и половина с разнасяне, дундуркане, пеене на песни и прочие номера. А онзи ден отивам при майка ми /тя сега е при нашите от около седмица/ и какво мислите заварвам- къпем я, после млекцето, после майка ми и тегли една 24 каратова усмивка, пожелава и лека нощ, гаси лапмата, затваря вратата и... след 2 минути детето спи непробудно!! Егати! А на мен ми се е случвало да имаме вечеря с приятели и аз след час и половина дундуркане да си остана в къщи, защото ми се е изпарило настроението  newsm78
Целувки, отивам да купувам коледни подаръци за офиса  Hug

И Маги е така. При нас, ако правя приспиване в смисъл дундуркане, пеене и т.н. по-скоро ще се разбуди и ще й дойде настроение за игра, отколкото да заспи. За да заспи трябва да я оставя сама в стаята на тъмно и е готова за максимум 10-15мин /пу-пу/  Grinning

# 172
Аз да почерпя днес одъртявам newsm38  bigdance2

# 173
Добро утро!
Явно повечето имаме едни и същи проблеми с приспиването Tired
Не бях приспивала Катя до преди 2 седмици, а сега е просто ад. Всяка вчер едни и същи номера, само да я оставиш в леглото и рееев, после като разбере, че няма изход започва да реве ако решиш да излезеш от стаята. Да не говорим, че като я полюлееш заспива и като се наведа да я сложа и се събужда, ад просто.. Да но да е период и  да мине. Имам спомени, че и с кака и имахме същите проблеми по едно време.
За таткото мога само да се похваля. Изключително много ми помага и за децата и за домакинството. Даже в момента той спи в детската с малката, защото аз миналата седмица бях луднала , като беше решила да играе посред нощ.
За приказките , на Катя най-любимата дума е "Ало". Всяко нещо първо се слага на ухото и му се казва Ало. Много е сладка. Обаче няма тате , кака, на мен ми вика Мам, Ало, и Баба, това са и приказките. Другото е нечленоразделни звуци Laughing
Айде хубав ден и повече усмивки Laughing
ПС Честит Рожден Ден Деси1983  bouquet

# 174
Здравейте на всички!Да ви се похваля имаме вече три зъба и не спира да хапе!Ние имаме почти същия проблем с нощното събуждане само че лошото е че се изправя на кошарата и ако не стана на време ще стане голям фал.Мами кажете как лесно и без да го насилвам да го науча на гърне?Неще да седне на него и това е  smile3516

# 175
  • София
Честит рожден ден, Деси1983! Много весели и усмихнати дни!  smile3525

Ох, аз вчера имах ужасен ден - след почивката при баба и дядо Зори естествено не искаше и за минутка да си играе сама, трябваше да не се отделям от нея; повърна си половината пюре на обяд (после спокойно си дояде другата половина, но на мене ми се ревеше). За последните 2 седмици е смъкнала 120 грама и е 7600 кг - колкото беше на 8 месеца.

Обаче днеска, въпреки дъждовния ден, се чувствам по-добре май.  Sunglasses Сигурно, защото още не съм се пробвала да й давам пюре...

Чакам с нетърпение събота и дядо Коледа.  santa2

# 176
  • София
Честит Рожден Ден Деси1983    bouquet

# 177
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ДЕСИ1983! МНОГО ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ И ЛЮБОВ   bouquet

# 178
 Здравейте,
при нас заспиването е на периоди кога си играе и заспива ,друг път като види леглото и почва да реве, но при нас никога не я взимам да спи оставам я да си помрънка после почва да пее и заспива.За говоренето и аз много говоря ,повтарям и тя ми се смее , е казва по някоя друга сричка ба-ба , тат и др. Много се впечатлява от лампи дали светят , дали не , един ден влязохме в магазин за лампи и беше много впечатлена ,защо има толкова много лампи ????
ДЕСИ 1983  честит рожден ден много и все хубави неща ти пожелавам! newsm51
Рапанче овцата много ме зарадва страхотна е!
Калинатемата за кухните  колкото полезна , толкова ме потресе , вече незнам какво да си мисля  newsm78

По въпроса за Татитата- когато иска се справя чудесно , но когато има кой да го свърши защо трябва да го прави той? smile3516

Е това е от мен лек ден! Hug

# 179
Честит рожден ден на Деси 1983!!! ::
За заспиването -  и при нас напоследък е голям проблем. ако случайно заспи преди 9 , се събужда след час и пада рев и игра до 1.Не помня откога не е заспивала самам в леглото си.Откакто смъкнахме леглото започнах да и давам последното АМ на нашето легло или я гушкам и тя уж заспива така.Проблема е , че ако се събуди , не спира да реве , докато не я взема при нас и заспива на минутата.И така по няколко пъти на нощ.
Аз съм много доволна от нашия татко.Вечер се гледат докато сложа масата или за да се изкъпя.Понякога му я оставям и излизам , но това е много рядко и то по моя вина.Така съм свикнала с нея , че и през ум не ми минава да я оставя на баща и.Напоследък и тя е във фаза "Мама".Не ми дава да изляза от стаята.Но като остане сама с баща си (т.е. като не съм у дома ) била много послушна и възпитана.Явно на мен вече ми е хванала слабите места.
Единствения му проблем е да смени наакан памперс Joy

Момичета , всички бебоци ли са с проходилки?? newsm78 Аз още не съм взела на Ели тя отскоро започна да се изправя ,  но напредва доста бързо.Мисля си дали тази проходилка няма да и направи Мечешка услуга.Със сигурност на мен ще ми олекне , защото няма да играя роля на катерушка или бариера , но ..............В голяма чуденка съм newsm78
Майка ми ми каза ,че аз изобщо не съм знаела какво да правя с проходилката и не съм ползвала.И въпреки всичко съм проходила на 9.5 месеца

Общи условия

Активация на акаунт