Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са правата ми като наемател? Имам ли основа за преговори за по-разумна цена?
Как мога да разбера дали договорът, който съм подписал, е валиден?
Какво представлява депозитът и какви са моите права във връзка с него?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са правата ми като наемател? Имам ли основа за преговори за по-разумна цена?
Като наемател имате право да преговаряте за по-разумна цена, като вземете предвид оценката на щетите и амортизацията на мебелите. Можете да предложите алтернативни решения като закупуване на подобни мебели втора употреба или ремонт. Важно е да се има предвид, че собственикът трябва да купи нови мебели, за да продължи отдаването под наем, тъй като няма откъде другаде да ги намери. Преговорите могат да бъдат базирани на реални оферти за подмяна на мебели и ремонтни дейности.
-
Как мога да разбера дали договорът, който съм подписал, е валиден?
-
Какво представлява депозитът и какви са моите права във връзка с него?
Депозитът е сума пари, която се дава в началото на наемния период и обикновено се използва за покриване на потенциални щети или неплатени наеми. Вие имате право да получите обратно депозита, ако сте изпълнили всички задължения по договора и апартаментът е в същото състояние като при наемането му. В случай на щети, депозитът може да бъде задържан за покриване на тези щети, но трябва да се вземе предвид реалната стойност на щетите и амортизацията на мебелите.
-
Какво представлява обезщетението и какви са моите права във връзка с него?
-
Какво представлява амортизацията на мебелите и как тя се отчита в моя случай?
тцъ,извън всякаква класация сме.Ако в бъдеще има на кого да отдаваме под наем,пак ще е добре.