С какво ви дразнят свекървите? - 138

• 37 596
  • 761
  •   1
Отговори
# 465
При нас това не може да се случи - свекърите не купуват подаръци на децата дори с поводи, така че риск няма Grinning

Те купуват само за любимите си и не се свенят да се хвалят пред нас,кога таблет, кога телефон, кога детски мотор, дрехи и лакомства ежедневно.
За моите не купуват, ми квото хартисало из чекмеджетата, но явно има лимит- да не е повече от пакет моливи и няколко ластика с Hello Kitty (щерката е на 12 Wink )
Така де, подаръците ли са най-важното нещо в живота, голяма материалистка съм!

Пчеличката Мая, не виждам как ще се отървете за Рд без свеки да се обиди.

# 466
Добре де, мъжа ти ОК ли е с това делене на децата и тази подигравка с моливите? Аз мисля, че даже той би трябвало да се засегне повече и да ги сложи на място. Ако беше кукувица, дето просто забравя и дава един комплект моливи, той като баща пак може да реагира, като купи три подаръка и да ги донесе, все едно са от майка му.

# 467
...или да купи три броя и да ги подари от свое име, а от бабата нищо. Моливите не се подаряват, а се оставят при консумативите за рисуване без коментар и всичко е наред.

# 468
Добре де, мъжа ти ОК ли е с това делене на децата и тази подигравка с моливите? Аз мисля, че даже той би трябвало да се засегне повече и да ги сложи на място.

Ок е с деленето. Свикнал е, все пак делят и него и брат му. Според него, е нормално да не им дреме за децата ни, щото не живеят с тях, пък и сме нямали нужда от подаръци.

# 469
Като нямате нужда, да хвърли моливите.... Той пък ни се води, ни се кара.

# 470
  • София
Следващия път пред въпросния мъж се взима единия подарък и се пуска в кофата, с обяснението, че няма да се карат заради него.
Надявам се да подейства възпитателно както за мъжа, така и за децата.

Последна редакция: пт, 12 авг 2022, 11:02 от Cuckoo

# 471
Ама какво пребъркване предварително на куфарите, моля ви се. Отива мъжа на летището/гарата/най-близкия магазин и купува 3 шоколада. Носи ги тържествено вкъщи извън куфара и ги връчва на децата от бабата. Толкова. Куфарът не се пипа. После този мъж сам подаръци за децата си не купува ли? Че моите са на 12 и 15 г. и като ходим някъде извън града в командировка или посещение, все им носим нещо с мъжа ми.
Мая, ако планирате обикновено празнуване на РД, организирате, както ви харесва, ако дойде свекървата, дойде. Не я чакате и не казвате на детето да се надява. За мен това е най-безболезнения вариант.

# 472
Или пък непосредствено преди прибирането с куфара Катето подарява на трите деца неща, които те отдавна искат и то от свое име или от името на нейната майка и децата ще са достатъчно заети с нещо найистина харесвано от тях и изобщо няма да отразят пакета с моливи. И може да ги събирате тези пакети с моливи  неотворени и да ги дарите в някой детски център щом бащата е загрижен за децата които нямат дори храна.

# 473
Или пък непосредствено преди прибиранетас куфара Катето подарява на трите деца неща, които те отдавна искат и то от свое име или омето на нейната майка и децата ще са достатъчно заети с нещо найистина харесвано от тях и изобщо няма да отразят пакета с моливи. И може да ги събирате неотворени и да ги дарите в нящою детски център щом мъжът е загрижен за децата които нямат дори храна.

Според мен се задава грешен модел така. Не е ли по-правилно децата да не очкват нищо и когато има нещо, да са благодарни и доволни (дори и един шоколад да е)? Ако всеки път се купува нещо, което децата искат отдавна, къде ще му излезе краят?

# 474
Ама, много си е хубав моделът всеки път, като се прибирам от пътуване, да нося подаръци за всички.

# 475
Аз мисля, че след 2 такива случая мъжът ще каже на майка си да спре да праща моливи, защото хич няма да му е приятно че децата не проявяват интерес към куфара от неговата майка. Т. е. без интерес и бой за подаръка от майка му ще му мине срама да откаже ненужната демонстрация. На практика това ще е демонстрация и урок за него.

# 476
Едва ли. Този мъж го четем от години и ще има да го четем... Така де, свекървата. Simple Smile
Араби бяха, нали?

# 477
  • София
Аз мисля, че след 2 такива случая мъжът ще каже на майка си да спре да праща моливи, защото хич няма да му е приятно че децата не проявяват интерес към куфара от неговата майка. Т. е. без интерес и бой за подаръка от майка му ще му мине срама да откаже ненужната демонстрация. На практика това ще е демонстрация и урок за него.
Ама те проявяват, там е проблемът. Така са научени.
Аз пък не съм ЗА носенето на излишни джунджурии от пътуване. На такива спомени сега им бърша праха, ни да то хвърлиш, ни да го ползваш.

# 478
Това за "кокошките" го чувам за първи път, честно! Иначе "пу, пу, да не ти е уроки" е популярен израз, ама тези кокошки, къде се употребява. Била съм дете, имам дете, вече кажи-речи не дете, а в казарма да ходи идва ред(то и казарма няма, язък), но никого не са "нас.... ли кокошките".
Когато бях малка, една жена все ми казваше: “Пу, да те с*рат коките”. Grinning

# 479
  • при късмета
Кате, Кате, ще те четем още дълго и все с един и същи проблем. Явно има много нови потребители в темата, но тези моливи сме ги коментирали вече. Разликата беше, че бяха за 2 деца, вече са за 3. И тогава ти казах, че няма да си решиш проблема и излязох права.
Не
Мъжете не обичат да се натоварват. Често и не разбират къде е драмата. Не знаят и как да постъпят- между чука и наковалнята. Или пък си мислят, че всичко ще отмине от само себе си без никаква намеса.
Всеобщото форумско мнение- жената трябва да направи така, че мъжът да прекъсне връзка с майка си и тогава настава такава семейна хармония, че останалите съфорумки само могат да завиждат и да дерзаят, докато и те постигнат същия успех.
това не е вярно. Това е оправдание само за някой плазмодии, а не мъж. Знам, ще ми се разсърдиш, като миналия път, но винаги така правиш. Оплакваш се от свекървата, наясно си, че мъжа ти е виновен за всичко, но започваш в един момент да ги оправдаваш и двамата, особено мъжа си. Сега правиш същото. Крайно време е да разбереш, че така ще се въртиш в затворен кръг, докато не разбереш, че ти каквито и действия да предприемеш със свекървата, няма да има никакъв ефект. Мъжа ти този, който да говори в прав текст и да оправи нещата, ама не му стиска. И не, не са така повечето мъже и другите не го пишат за да дразнят съфорумки и те да завиждат. Пишат го, за да стане ясно как се разрешава проблема. По ще снимаш, па ще ѝ пращаш как се кара ти бият за моливи и това ще реши проблема. Сериозно ли? Не, проблема ще ти реши мъжа да не го е срам и най-вече страх и ти да престанеш да го оправдаваш. Не мисли, че на него не му се занимава и не знае къде е проблема. Ако наистина не знае, вие двамата не си ли говорите? Изясни му. И тогава ти казах, ако не говориш с мъжа си и не му изясниш, че само от него зависи всичко, нищо няма да постигнеш. Ама не само да се съгласява с теб и после пред майка си и сестра си както си знае. Трябва да им заяви, че това не е ОК. ТОЙ

Честно, не знам как давате идеи те да купуват подаръци за децата и да замазват тъпотиите на свекървата. Напротив, трябва докато са малки да казват "това е от баба ви, друго няма". Колкото повече замазват и децата растат, толкова по-зле ще се чувстват, като им стане ясно какво е реалното положение. По-добре сега

Общи условия

Активация на акаунт