С какво ви дразнят свекървите? - 138

• 37 503
  • 761
  •   1
Отговори
# 540
Stoiyana,
Аз разбирам твоята гледна точка, но какво би направила, ако все пак свекървата купи апартамент на сина си въпреки твоето несъгласие? Как ще я спреш?

# 541
  • Бургас
Замисли се в обратната ситуация - родителите ти искат да ти купят жилище, но партньора ти не е съгласен?
Ако с мъжа ти имате някакви проблеми, а свекървата си позволява да се меси, където и да сте ще е зле. Щом са решили няма как да ги спреш. Но добре си помисли за бъдещи инвестиции в този апартамент. При такава ситуация не включвай със собствени средства за сериозни пера, като ремонти обзавеждане и т.н. То е ясно, че като живеете там ще влагаш някакви пари. Но едно е да купиш покривка, миксер или спално бельо. И съвсем друго да участваш в ремонта на баня, кухня и пр. големи покупки.

# 542
Благодаря ви за чудесните съвети момичета!
От всичко прочетено най ме радва факта, че съм сигурна в мъжа ми и позицията му, когато става дума за граници. Не смятам, че ще имаме проблем, точно защото той няма да го позволи. Просто ме притесняват дългите няколко месеца, в които ще летят “непоискани” съвети (Ама не този цвят за дивана, защо не си го направите бежовко, банята не е ли тъмна и т.н) за съжаление си я познавам и няма да се разминем без това, но както обича да казва ММ правиш се че я чуваш и си правиш твоето 😄

# 543
но както обича да казва ММ правиш се че я чуваш и си правиш твоето 😄
Май по-добра стратегия от това няма! 😄

# 544
Дай  и възможност да се порадва все пак. И тя е човек. Само приказки не е страшно.Нека си разсъждава. Аз съм давала пример с един , баща му се меси за цвета на боя, той  хитрува ,прави два неприятни и  трети дето той харесва ,бащата избира  малкото зло, къде ще ходи ,то е което е  решил синът. Та малко хитрост, това е животът. Струва си мрънкането да осигуриш децата си.
( Избери три вида плочки ,двата да са гадни и  твоя.

# 545
Просто ме притесняват дългите няколко месеца, в които ще летят “непоискани” съвети (Ама не този цвят за дивана, защо не си го направите бежовко, банята не е ли тъмна и т.н) за съжаление си я познавам и няма да се разминем без това, но както обича да казва ММ правиш се че я чуваш и си правиш твоето 😄
Непоисканите съвети са неизбежни, но се преживяват Simple Smile

# 546
Щом имате разбирателство с мъжа ти, нищо не е страшно. Hands Plus1

# 547
Моята свеки даваше такива непоискани съвети за ремонта на нашия апартамент и без да е дала и една стотинка за него.. ама това са бели кахъри, щом сте на едно мнение с мъжа ти.

# 548
Stoiyana,
Аз разбирам твоята гледна точка, но какво би направила, ако все пак свекървата купи апартамент на сина си въпреки твоето несъгласие? Как ще я спреш?
След като знаеш намеренията на свекървата, първо говориш със съпруга си. Антонова иска да участва в покупката, редно е съпругът ѝ да се съгласи. Участват заедно и придобиват заедно.Ако е “за вас”, както казва свекървата как ще бъде оформена собствеността? Дълбоко се съмнявам да бъде подарено жилището и на двамата, най-вероятно ще е на сина им. Семейната динамика се променя , винаги се мисли предварително, после четем”жилището е неговово, къде да отида с децата?” В този случай не бих се разправяла със свекървата, парите се дават на сина, той да решава, да видим.

# 549
Принципно е така, но ако се поставим на мястото на свекървата, едва ли тук някой на нейно място би постъпил по друг начин, освен да купи жилището на детето си. И аз да съм, и аз ще искам нотариалния акт да е на негово име, и нататък да се оправят. Даже много e ларж, защото  някои биха купили апартамента на свое име, пък младите да живеят там,. Значи свекървата е щедра и загрижена за сина си, най-малкото.

Че ще си дава мнението за плочките, това не е беда, моята майка прави същото и без никакъв финансов принос и не особено тактично.

Последна редакция: пн, 15 авг 2022, 09:18 от Iris04

# 550
Ама разбира се, че тя ще го купи на сина си. Питащата, като имаш и ти някакъв кеш, вместо да искаш да участваш в покупката на това жилище, по-добре си инвестирай твоите пари в друго жилище, може някакво малко студио, пак е нещо. Може да го давате под наем, а ако случайно нещо се промени в живота, има къде да отидеш.

# 551
За мен намесата в живота на младото семейство вече е факт. Възрастните решават да купят, отхвърлят желанието на Антонова за участие, избират жилище, което им харесва/ така поне прочетох/, ако нямаше проблем, Антонова нямаше да пита, явно тази схема я смущава. Да не се окаже жилището близо до свекърите, че да “помагат”.
Лично моето мнение е, парите по сметка на сина, младите да си избират жилище и да си го купуват.

# 552
Никога не съм си позволявала да отида непоканена в апартамента на сина ми. Никога не съм си позволявала да дам непоискан съвен. Никога не съм си позволявала да се меся за каквото и да било за дома и живота му изобщо. Никога не бих си позволила подобни неща. Но, когато става дума за мое дете, колкото и да харесвам партньора му, си давам ясна сметка, че моето дете е мое дете, а партньорът му не е  и никога няма да стане такова. По тази причина, ако аз плащам, бих купила апартамента на мое име и бих го предоставила на детето ми и партньора му да живеят там. Нито бих идвала, нито бих се месила с каквото и да е. Но да, бих искала да детето ми да има някаква  защита срещу евентуални неприятни обрати в живота. Да, наясно съм, че гаранция за всичко няма как да постигна, но каквото зависи от мен, ще го направя. А младите, ако искат нещо на свое име, да си го платят. Понастоящем, апартаментите и на двете ми деца са на тяхно име, но това е защото част от парите, с които бяха закупени идваха от наследството от баща им и така беше възможно да се оформи, когато бяха малолетни. Ако беше възможно да не са на тяхно име, бих го направила поради причините, които обясних по-горе.

# 553
  • София
Свекървата, ако иска са купи жилище на сина си, дори той не може да я спре. Отделно, че никой няма право да й държи сметка как си харчи парите. Аз също бих предпочела да купя жилище само за моето дете, към чуждите нямам задължения. Пък двамата, ако искат да си купят жилище - разбира се, тяхно право е. Или снахата, ако нейно - да си купува.

Последна редакция: пн, 15 авг 2022, 10:50 от milenaka

# 554
Свекървата, ако иска са купи жилище на сина си, дори той не може да я спре. Отделно, че никой няма право да й държи сметка как си харчи парите. Аз също бих предпочела да купя жилище само за моето дете, към чуждите нямам задължения. Пък двамата, ако искат да си купят жилище - разбира се, тяхно право е. Или снахата, ако нейно - да си купува.

Е чак пък да не може да я спре... Просто няма да подпише като не го иска тоя апартамент. Ама много ме съмнява. Че кой не иска?! Satisfied

Моите свекъри също допринесоха с огромна сума пари към нашето жилище и с труд по ремонта после. Моите родители също се включиха финансово и с труд. Никой не си е позволил да се намеси и да оспорва решенията ни.
Наистина зависи що за хора имаш отсреща.

Общи условия

Активация на акаунт