В момента чета ... 78

• 42 982
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Обратната връзка е много важна, всеки потребител има право да се оплаче за лошо качество на услугата или стоката, която използва. Читателите са потребители на книгите като стока и имат право да се оплачат, ако качеството е незадоволително. Да, напълно е възможно да има издатели, които да не обърнат внимание, но други ще обърнат, така че пишете и се оплаквайте. Колкото повече хора го правят, толкова повече смисъл ще има. Аз обикновено го правя, включително наскоро писах и на едно шведско издателство за грешки в електронната им книга. И от хотели съм се оплаквала, и от медицински центрове. Не виждам как иначе ще стане обратната връзка. А добрият търговец държи клиентите му да са доволни, така че все някой ще вземе предвид оплакването, дори да не е всеки.

# 541

Беше ми попаднало това заглавие и бях с колебания да го поръчам, добре че не съм. Точно анотацията ме спря. Не разбирам тези мъки от раздели, без значение дали те напускат заради друг/а.
Това конкретно вероятно ще е с версия, че по-добре съпругът да изневери със сто жени, отколкото с един мъж. 🙄
Той този мъж, засега поне, не иска да си ходи, иска да си живее с нея в общия им дом, но и да се гримира, обезкосмява, да носи нейните дрехи и да изпада в истерични женски настроения. И като го изпъдиха от спалнята, се разплака.

# 542
Тоест все още е девствен и просто си пада стилист?

# 543
Нещо такова, защото желанието му е да се изживява като жена, без да е ставало дума, че си пада по мъже. Явно и по жени си пада, щом е женен и иска да си спи с досегашната в едно легло.

# 544
Скрит текст:
Аз по принцип знам (от попкултурата, не от опит), че травеститите не винаги са гейове и не винаги искат да са жени, просто им харесва да се гримират и обличат в женски дрехи.

Ако обърнем ситуацията и имаме една жена, която отказва да носи каквото и да е женствено и обича да прави типично мъжки неща, това не значи, че непременно е лесбийка.  Но при мъжете изглежда много по-странно.

# 545
  • Варна
Този конкретния е възможно да е кросдресър, т.е. да си пада по жени, но с жена му да носят едни и същи дрехи и еднакви гримове. Аз като прагматичен човек веднага си мисля колко би спестило едно домакинство особено ако са един размер партньорите. Grin

Иначе по темата започнах " Гробовни тайни" на Саймън Бекет. Съвсем в началото съм, но въпреки това ми стана интересна книгата. Simple Smile

# 546
Прочетох "Момиче А" (Абигейл Дийн).
Книгата, на която до голяма степен ми напомни тя (от един момент нататък), беше "Тайните убежища" на Жером Лубри.
Историята разказва за семейство Грейси и всъщност проследява генезиса и развитието на налудничавите псевдорелигиозни идеи на един умопобъркан баща, решил да основе своя църква и "свое царство". Изродски идеи, за които дори не става много ясно какви точно са, но осъществени чрез насилие и държане на децата в семейството (7 на брой - от пеленачета до тийнейджъри) оковани в пълен мрак, мръсотия, мизерия и глад. Разбира се, всичко това става и благодарение на слабохарактерната майка, вероятно и тя с някакви ментални липси, чиито телеса "преливали" от роклята, но която позволява на мъжа си да изтезава децата ѝ и да ги подлага на гладуване до смърт, физическо и сексуално насилие.
Момиче А, Момче Б и т.н. са кодовите имена на децата, дадени им след освобождаването с цел да се запази анонимността им.
Историята се разказва от името на Лекси (Момиче А ). Тя е тази, която успява да избяга от Къщата на ужасите и да доведе помощта ...за някои от децата прекалено късно ... Всички жертви на този ужас са с непоправимо увредена психика от събитията в детството им и книгата всъщност разглежда сложните им взаимоотношения вече като възрастни, спомените им за случилото се,  емоционалния им товар и кой как съумява да го носи.
Награда за най-противен персонаж (дори повече от бащата и майката заедно) - Итън!
Крайната ми оценка е 4*. Доволна съм, че я прочетох, макар че имам някои забележки.

# 547
Хайде и аз по темата: приключих четвъртата книга за Том Стилтон и Оливия Рьонинг (заглавието е нещо от рода на "Спи, малка върбичке", цитат от приспивна песен) и съм много доволна, поредицата е много добра. Сега ще продължа с книгата, която е била конкурент за наградата "Планета" миналата година, когато Кармен Мола печелят - "Последни вечери в Берлин" на Палома Санчес-Гарника, за СССР и Германия в навечерието на Втората световна война.

Чета и още две книги междувременно - втората на Кармен Мола след "Кървавата годеница" и втората на Андерш де ла Моте и Монс Нилсон след "Смъртта отива на оглед".

Последна редакция: сб, 06 авг 2022, 19:15 от Cioccolata

# 548
Ангелски данък на Ирен Леви.
Харесва ми книгата.

# 549
  • Русе

Още съм в началото и ми върви много гладко и стилът на писане ми харесва много. После ми споделиха , че била брутална ... Ще споделя, когато я завърша.

# 550
Дочетох си "Преди да изчезне мъжът ми" от Селя Ахава - отегчително заминание от първа до последна страница. Все пак я завърших, защото това не е историята на един мъж, решил занапред да бъде жена, а е фикцията на една шокирана жена, току-що научила новината от собствения си мъж, че всъщност винаги е искал да бъде жена. Писането е объркано, непоследователно, точно както се е чувствала в съответния момент, налудно бълнуване и лашкане из мислите на една наранена жена, която се върти в кръг, от който не може да излезе. Така е написана, че да влезеш в обувките на съпругата и да съпреживееш целия процес на осъзнаване и приемане с нея, но аз не можах. Проблемите на тези хора са толкова несвързани с нашето битие и нашите грижи, така чужди, нереални и далечни, че могат да предизвикат единствено повдигане на вежди и цъкване с език, че тия разглезени от лесен живот ненормалници не са виждали истински проблеми. Което и обяснява изключително ниския интерес към това заглавие - книгата е издадена 2020 година, продава се за 5 лв в сайта на Колибри, а тази, която взех от библиотеката, е четена само от един човек преди мен. Сигурна съм, че издателите са знаели, че това няма да се продава добре, но проектът е финансиран от ЕК.
Само се чудя коя е книгата, с която обърках тази и не мога да се сетя - в анотацията ставаше дума за отвлечен мъж и жена му, която организира издирването му, обаче заглавието напълно ми е изчезнало от главата. Ако някой е чел нещо такова и се сети коя е книгата, да ми каже моля ☺

# 551
Rayna13 "Терапевтът"Хелене Флуд да не е,не съм я чела но там изчезва мъжа.

# 552
Аз се сещам за "Мъжът, който не се обади".

# 553
Днес на плажа прочетох "Кървавата годеница" - от, както се оказа, трима мъже под псевдонима Кармен Мола.
Всъщност, освен с оригиналния начин на убийство на жертвата, книгата не блести с нищо кой зане какво. Стилът на писане не беше впечатляващ, отново имаме инспектор с проблем с алкохола и някаква тайна от миналото, която да държи в напрежение до края - единствено тук инспекторът е жена, имаме и не особено убедителни герои като баба - хакер и двама полицаи за които не се научава много като цяло в хода на романа. Всъщност, новото като информация и знание за мен се разгръща в последните 20-30 страници. Обаче въпреки не особено оригиналното съдържание на книгата, за мен беше и "пейдж-търнър", исках да науча какво ще стане и като цяло, комбинацията от плаж, "Карвавата годеница" и спрайт с малко мента ми се получи добре. Оценката ми е между 3 и 4, все пак в ГР ще я наградя с 4*.

# 554
Ангелски данък на Ирен Леви.
Харесва ми книгата.
Четох я в началото на годината, до средата много ми хареса, след това имаше едно авторско решение в сюжетната линия, което не ми допадна особено. Като цяло хубава книга е, а корицата е много красива.

Общи условия

Активация на акаунт