В момента чета ... 78

• 43 053
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Напредвам с “Победителите”,много ми харесва,само на места думи като “да ми дуднеш”,”чичак/чичаци” смятам,че не са удачен превод и определено ми развалят удоволствието…
Започнах аудио-книгата “Сълзите на жирафа”,втората от Дамската детективска агенция,като прелюдия преди нея ми дойде “Феликс и невидимият извор”,все хубави книги за Африка в нейната първична натурална красота и за хората с големи сърца и как суровият живот прави едни още по-добри,а други още по-изгубени,с ароматите,с храната,флората и фауната и мириса на огън,изгревите и залезите…направо все едно си там.Това ми е втори прочит на Детективската агенция/слушане този път в сторител/,идеално за шофиране,заспиване или при домакинстване:)

# 376
Не съм чела "Победителите" нито в оригинал, нито в превод. Но за да присъстват на български думи като "дуднеш" и "чичаци", вероятно в оригинала също са използвани жаргонни или разговорни, така че е нормално преводачът да търси адекватно съответствие в превода. Но не знам какво съответства на тези думи в оригиналния текст.

А иначе аз минах на втората част от трилогията на Кармен Мола - "Пурпурната мрежа". Засега, в началото, ми прави впечатление, че авторите не представят наново героите, както обикновено се прави при поредици, а продължават направо с историята оттам, докъдето свърши в първата книга, явно разчитат, че читателите ще са прочели първата и ще знаят кой кой е. И отново ще става въпрос за много отблъскващи престъпления.

Последна редакция: пн, 25 юли 2022, 18:40 от Cioccolata

# 377
Започнах на четеца "Копринената буба" на Робърт Галбрейт. Тъкмо стигнах до трупа и екрана на четеца се повреди. 😥 много ми е мъчно. Доста е интересен и стилът е приятен за четене.

Преди това прочетох първите три от романите за Себатиан Бергман. Много бързо се четат, идеални за неангажиращо четиво. Но принудително ще направя пауза за следващите, докато оправя въпроса с четеца.

Някой питаше за Илгет. чела съм и двата романа на Григоренко, издадени у нас. Много ми харесаха. Интересно и различно четиво са.

# 378
Calabria,
Такъв си е пиперлив езикът и въобще така отиграва сарказма.
Вярвам на преводача и мисля, че много се е старал при всяка среща с Бакман, виж го само какъв е симпатяга:
Скрит текст:

# 379
Хах, Аня, мислех че с Бакман да оплакнем око, пък ти някакъв преводач ... Така се прецаках, любопитството уби котката.

# 380
evenceе,
Пис-пис, ето водя ти го! Даже съм го помолила да си скрие ръката в джоба, за да не му се вижда халката.
Скрит текст:

Въобще не е мой тип. Освен това, останала съм с впечатление, че боготвори жена си. Направо е като обсебен от нея, но може да ви се получи.
Или поне да го сготвиш и да се получи един бестселър по последна мода! ❤

# 381
Ако е такава лепка ще стане на пържолки, мда.
Нищо, то и Мюсо ми е вариант. Grinning
Всъщност тези двамата са ми единствените визуално поносими, че даже красавци направо.

# 382
Да си признаят и другите!
Кой автор бихте хвърлили на барбекюто… така да се каже?

Мюсо не ми прилича много на мосю (много ми е женствен), но може да стане на хубаво месо. 😂

Извинявам се за спама, но ми стана много интересно! То си е за цяла тема.

# 383
Леле, срам ме е да призная, но за пръв път виждам Бакман 😳 Че той бил голям симпатяга! Не знам защо мислех, че е някой “чичак” 🫣 Отивам да видя Мюсо 😆

# 384
  • Mostly in my mind
Аз пък съм хвърлила очо на Жоел Дикер (да не се разбира на романите му!). Stuck Out Tongue Winking Eye Бакман не ми допада, но Дикер..Blush

# 385
  • София
Никой от съвременните писатели не ми се струва красив. От 25 години чакам грозноватия Стивън Кинг да ми поиска ръката, защото съм влюбена в ума му, но той дори не подозира за съществуването ми. Мъка, мъка...
Привлекателен според мен е младият Реймънд Чандлър. Така съм си представяла Филипн Марлоу, точно като него:
https://i.pinimg.com/originals/f6/af/6c/f6af6c22d9b3e71994673812404eadb6.jpg

Почнах "Миракъл Крийк" на Анджи Ким. Очаквам криминале, но не съм сигурна дали е такова.

# 386
снощи сурови пържоли, днес мъже ...

# 387
Аз не харесвам никого от съвременните писатели (като мъж). Знам, че Пиърс Браун минава за красавец (пише фантастика), но на мен ми изглежда малко безличен и женствен.

# 388
Аня,бая мой тип е Бакман😂,не бях виждала негова снимка,значи приемам вече всякакви жаргони 👍…сега ,както съм на едно ледено винце,без бой си признавам,че ще го хвърля на барбекюто:))

# 389
  • София
Вили Дървесна история е -30% в Колибри.

Общи условия

Активация на акаунт