В момента чета ... 78

• 43 000
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
"Нощната кучка" ме очаква да я взема от куриерски офис Blush
Неочакван подарък ми е от непозната дама от ГР, на която толкова не ѝ е допаднал този роман, че изобщо не я искаше в дома си Blush
Е, аз я приютих тази КучкаJoy

Прави ми впечатление, че мненията за този роман са рязко поляризирани.
Това го прави още по-любопитен за мен Simple Smile

Да, и на мен в началото не ми допадна книгата. Първите 100 страници едва изтраях мрънкането на главната героиня, след това нещата се промениха и по конкретно когато беше включена книга в книгата. Simple Smile

В момента има Алея на книгата Варна заговорих се с представители на orange books , те ми препоръчаха книгата. Едното дете ме дърпаше за крачола, другото стоеше кротко отстрани и явно прецениха книгата като подходяща за мен. Пържолите на корицата имат връзка с текста, дразни ме корицата, но се преживява. Grin

Последна редакция: чт, 04 авг 2022, 13:09 от floren

# 496
Заинтригувахте ме. Взех си я тази "Нощна кучка" за самолетно четиво утре, да видим...Дано не е някакъв екстремен феминизъм, но май натам отива, като гледам цитатите.

"Неохотният бог" е дъхоспираща, Ериксън е в пълния си блясък и размах на въображението. Ще има да чакам обаче до следващия том.
Излязла е и книга 9 от поредицата за Отдел Q на Адлер-Олсен, но ще я купя като се върна.

# 497
А аз зарязах "Студен гранит " след 4 глава. Усещам, че не съм на тази вълна и не ми върви. Дано като захладее времето и ми потръгне ще си чака реда.

Започнах Тайният живот на пчелите Сю Монк Кид. 🐝

# 498
Взех си учебник по японски, за да се науча да чета манга в оригинал, като Палома от Елегантността на таралежа, днес прелиствам непреведен вариант на манга, която следя и виждам това:
Скрит текст:
Обезсърчаващо. Expressionless

# 499
И без разследването да се води от идиоти като в медицинските трилъри на Тес Геритсън, където имаме около 15 заподозрени лекари, имаме косъм от убиеца, но нито един полицай не се сеща да вземе проби от всички и да направи ДНК анализ (действието се развива през 21-ви век).
За коя книга говориш, че не се сещам?
"Прилив" ли беше с някакви деца футболисти в началото? Също като хокеистите на Бакман я оставих да отлежава. Не знам защо, но въобще не ми е интересно да чета за всякакви спортисти, особено пък мъжки спортове.

# 500
За коя книга говориш, че не се сещам?
"Прилив" ли беше с някакви деца футболисти в началото? Също като хокеистите на Бакман я оставих да отлежава. Не знам защо, но въобще не ми е интересно да чета за всякакви спортисти, особено пък мъжки спортове.
Не, никакви футболисти няма в "Прилив". Бъркаш я с друга книга, което не е чудно - има поне още няколко със същото или много близко заглавие. А на Тес Геритсън визирам "Хирургът".

# 501
Аз сега чета четвъртата от поредицата за Том Стилтон и Оливия Рьонинг (на шведски) и наистина не разбирам как първата книга не е могла да се продаде достатъчно добре, за да продължат поредицата. Жалко. И четирите са много хубави.

# 502
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
"Тайният живот на пчелите" на Сю Монк Кид ми е любима. Дано ти хареса, Coco!

# 503
Да прочета “Хаштаг” на Ремигиуш Мруз след книга на Лиу Цъсин се оказа недобра идея. Относно неговата “Трите тела” мога да кажа, че я оценявам с 5+ звездички, за тази книга или трябва да се напише много, или са достатъчни  само две думи : “горещо препоръчвам”.
“Хаштаг” не ми хареса заради протагонистите, бяха ми твърде несимпатични, не ми хареса и стила на писане на Мруз, но има поне с какво да изненада на финала на книгата.
Сега възнамерявам да прочета малко разкази на Лий Чайлд, а после продължавам с трилогията на Лиу Цъсин, нещо което намирам за наистина стойностно да бъде прочетено.

Последна редакция: пт, 05 авг 2022, 07:44 от fenyx

# 504
  • София
Хартиеният дворец получи най-пълното 5 за тази година. Приключих я в неделя, и си обмислях финала още 1-2 дни 😂. И по-скоро това как
Скрит текст:
някое дребно действие/бездействие те разминава от нещо голямо, визирам Питър …

Снощи започнах Невидимите фурии…

# 505
За "Малибу в пламъци" (Malibu rising) срещнах мнения, че е подобна на "Хартиеният дворец".
Аз я почнах на четеца на английски като втора книга, но съм на едва десетина процента още и не мога да кажа доколко е подобна..

# 506
  • София
Прочетох "Географските ширини на копнежа". По-скоро, прелистих втората половина. Започна много обещаващо и увлекателно за ме, но после задълба в прекалено много отвлечени описания и философски глупости и я зарязах.
Вкъщи ме чака "Моята орис" на Паринуш Сании, дано не ме разочарова и тя.

# 507
Вкъщи ме чака "Моята орис" на Паринуш Сании, дано не ме разочарова и тя.

Тя няма Simple Smile

# 508
Благодаря на Calabria,
че насочи вниманието ми към Остайница на Рене Карабаш. Изслушах я в Сторител. Чувала съм за тази традиция но нищо по-задълбочено не бях чела а до колкото разбрах все още се случва по някои села в Балканските страни. Шокиращи закони в 21в. Прочита от Петя Абаджиева ми хареса. Интересен похват има Карабаш умело е преплела една древна традиция със съвременните теми за ЛГБТ. Като цяло любопитно четиво се оказа.

Последна редакция: пт, 05 авг 2022, 20:40 от CoCo`Milk 🥥

# 509
Остайница е като бурнеша ли? Гледах предаването преди няколко месеца - жените, които дадоха се възприемаха като асексуални, нито една не беше лгбт https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/az-sam-burnesha-ka … i-v-albanija.html

Не знаех, че и в България има такава традиция...

Общи условия

Активация на акаунт