Дете родено без анус?!

• 154 538
  • 532
  •   1
Отговори
# 150
Ще отговоря на това ваШе иzре4ение.
Цитат
Второ - за мен лично е важно лекарите, които утре ще оперират моето дете или поредното дете, родено с малформация, да бъдат в крак с новостите в хирургията!
Бог да паzи децата от лекари,които Ще са в крак с новостите чреz такива методи. Peace
Всеки лекар е дльжен да се "доучва" на собствени раzноски и с помоЩи от лекарските сьюzи.Такава е практиката.

Най лесно би било децата да бьдат приети в италианската болница и да бьдат оперирани беzплатно(Професора не иска пари,останалото се поема от фонда).Това е истинска помоЩ конкретна zа теzи деца и zа никого другиго.За всички останали деца,които биха имали неЩастието да имат подобна патология да се процедира винаги 4реz даряване на лекарският труд беzвьzмеzдно от страна на колегите.Не е никак сложно. Simple Smile

Дьржавата е дльжна да осигури обучението на лекари в таzи област при надхвьрляЩ процент инвалиди.Теzи пари zа подобни акции отдавна са вzети от zаплатите ви и са потьнали в нечий джоб.
Когато подобни дарения се гласуват с 2 рьце,винаги Ще се продьлжава иzдевателството на дьржавата вьрху собствените ви деца.
Все едно да си платиШ zа обяда и да дадеШ отделно дарение да ти го сервират zаЩото смятаШ,че сервитьора не е дльжен да ти го сервира.
Ама е трудно да се проzре,zаЩото веригата е много дьлга и оплетена с раzлични видове халки. Peace

Последна редакция: чт, 01 фев 2007, 01:18 от Mamma

# 151
Привет, хора!!! 
Както се казва в спора се ражда истината .. : ))  , обаче в случая, до колкото разбрах за тези пари директно ще отговаря доц. д-р Огнян Бранков, който е един от малкото български светила в тази така специфична материя - детската коремна хирургия! На него можем напълно и безрезервно да се доверим, защото той наистина се бори за една благородна и достойна кауза, и го прави от душа и сърце! В това съм 200% сигурна, защото без него и неговите колеги от Пирогов днес , моето дете нямаше да бъде живо и здраво!
Така, че за доказаните неща дайте да бъдем по-малко мнителни ...

# 152
Присъединявам се към irin!
Вярвам безрезервно на Доцент Бранков и на това, което прави за дечицата!!!

В крайна сметка ние знаем каква кауза и за какво подкрепяме. Който не вярва или не иска да повери парите си за каузата нека не го прави. Но да отделяме толкова внимание на един отделен човек, в който човешкото отдавна е загубено /или по-лошо го няма/ е повече от излишно. Някои хора ги влече да са център на внимание било със заплитане на излишни спорове, проява на прекалена меркантилност, или просто от мнителност.

Така че, мили хора, нека не обръщаме повече внимание на Christian. Всеки помага както може. Явно това е неговият начин...

Наистина смятам, че темата здраво се разводни от човек, който не само не помага, но и пречи едно добро дело да стане факт!
Christian, мисля, че тук някъде вече е време да се спреш!

Чудесата не се случват като само седиш и ги чакаш...

Последна редакция: чт, 01 фев 2007, 01:20 от Mamma

# 153
Christian, харесвам критиката, но само градивната.
Вече ви попитах в предишния си постинг какво смятате, че можем да направим по въпроса, за да поема държавата това, което е необходимо, било за операции, било за обучение.
И пак ви  казвам, ако нямата предложения престанете да пишете тук, защото наистина не ми е ясно какво очаквате Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 01 фев 2007, 01:20 от Mamma

# 154
  • София, "Младост 3"
аз искам само да попитам защо д-р Бранкон не отговори на въпросите на Кристиан?
това за обучението и мен ме стъписа на първо четен, но не разбирам и би ми било интересно да прочета защо парите за детето ще се харчат за обучение на лекари?

# 155
аз искам само да попитам защо д-р Бранкон не отговори на въпросите на Кристиан?
това за обучението и мен ме стъписа на първо четен, но не разбирам и би ми било интересно да прочета защо парите за детето ще се харчат за обучение на лекари?
прочети темата от началото и ще ти стане ясно.
А доцент Бранков съм сигурна, че си има и по-важна работа от това да виси във форума Rolling Eyes

# 156
Пуснах тази информация като друга тема, но после прочетох за тези деца. Вчера преглеждах едно списание и попаднах на следната инфромация за St. Jude Children Research Center ето и връзката  - http://www.stjude.org/
В този center също лекуват деца със малформации, на станицата има цялта информация и контакти. Искрено се моля за тези деца.

Те помагат на деца с тежки заболявания безплатно поне така пише. Надявам се никoй да не стига до там, и искрено се моля за тези деца някои да им помогне.

# 157
Клеопатра,нали не очакваШ от мен да ви оправя zдравната система Rolling Eyes

ЗаЩо да не пиШа като нямам предложения...Твоите постинги иz форумите отговарят  ли на собствените ти иzисквания?

За пореден пьт и ясно Ще го кажа.
Щом теzи бедни дечица имат нужда от спеШна операция,не виждам zаЩо точно при тях трябва да се обучават лекари и да се проточват неЩата с операцията, zа да се наберат пари zа мултимедйина органиzация(само като го пиШа и си го представям обраzно Close).
Най лесно би било децата да се откарат веднага в италианската болница и балканските лекари да се обучат в таzи страна на собствени раzноски или на раzноски от лекарския сьюz,който всяка година получава от дьржавата и от Индустрията (да не каzвам какви суми,че няма как да ги понесете емоционално) точно zа таzи цел Да си обучава отрочетата по zадьлжение.

ЗаЩо Др.Бранков не пусне една  молба zа дарения zа обучение на лекари в таzи насока?Дали Ще има дарения иzобЩо,как мислиШ? Ще zапочнат всички да се вьzмуЩават "как така ние Ще плаЩаме zа обучението на някакви си лекари...."
Ами вие вече плаЩате и Ще плаЩате,след като не раzбирате какви са методите в медицината да се иzмькнат пари доброволно чреz една милосьдна кауzа.

Как става промяна ли?
С много хора,много подписи,кореспонденция,преса и тн...Ако мислиШ,че около теб има такива хора Ще имате успех вьв всяко едно начинание zа промяна в zаконите на таzи дьржава. Peace

Последна редакция: ср, 31 яну 2007, 18:16 от Mamma

# 158
  • welcome to the Jungle
"Тонът" в тези постове тук е меко казано заядлив. В никакъв случай градивен, ползотворен или подпомагащ. Смятам, че това беше констатацията на 99% от споделените мнения в тази тема. За разлика от прекрасната инициатива на един достоен български доцент, отличен професионалист, известен с личността си и качествата си като такъв!

Изводите си ги правете всички вие  Hug!

УСПЕХ НА ИНИЦИАТИВАТА НА доц. БРАНКОВ!
Като една обикновена българска майка съм възхитена от постъпката на доц. Бранков. Вярвам, че е доволно зает в работата си, работи в най-големият спешен център в България, където работното време се слива с денонощието и въпреки всичко намира сили да организира благородното начинание!   bouquet Сигурна съм в неговото достойнство и любов към професията и не подлагам въобще на съмнение добронамерената кампания за събиране на средствата   bouquet!

Доц. Бранков, благодаря Ви са сърдечността и човеколюбието! Благодаря Ви и за времето, което отделяте на всички майки, търсещи помощ от вас в този форум! Бъдете здрав и успех във всяко начинание! Hug  bouquet

Последна редакция: чт, 01 фев 2007, 01:22 от Mamma

# 159
Клеопатра,нали не очакваШ от мен да ви оправя zдравната система Rolling Eyes

ЗаЩо да не пиШа като нямам предложения...Твоите постинги иz форумите отговарят  ли на собствените ти иzисквания?

За пореден пьт и ясно Ще го кажа.
Щом теzи бедни дечица имат нужда от спеШна операция,не виждам zаЩо точно при тях трябва да се обучават лекари и да се проточват неЩата с операцията, zа да се наберат пари zа мултимедйина органиzация(само като го пиШа и си го представям обраzно Close).
Най лесно би било децата да се откарат веднага в италианската болница и балканските лекари да се обучат в таzи страна на собствени раzноски или на раzноски от лекарския сьюz,който всяка година получава от дьржавата и от Индустрията (да не каzвам какви суми,че няма как да ги понесете емоционално) точно zа таzи цел Да си обучава отрочетата по zадьлжение.

ЗаЩо Др.Бранков не пусне една  молба zа дарения zа обучение на лекари в таzи насока?Дали Ще има дарения иzобЩо,как мислиШ? Ще zапочнат всички да се вьzмуЩават "как така ние Ще плаЩаме zа обучението на някакви си лекари...."
Ами вие вече плаЩате и Ще плаЩате,след като не раzбирате какви са методите в медицината да се иzмькнат пари доброволно чреz една милосьдна кауzа.

Как става промяна ли?
С много хора,много подписи,кореспонденция,преса и тн...Ако мислиШ,че около теб има такива хора Ще имате успех вьв всяко едно начинание zа промяна в zаконите на таzи дьржава. Peace
Christian, не знам доколко си наясно, но да има такива хора, тук във форума. Условията на майчинството ги променихме ние през изминалата година.
Затова те питам за конкретни предложения, все пак не съм лекар, нито работя в МЗ. Не знам как стават нещата.
А относно писането ти в тази мисля, че всички разбраха мнението ти, затова ти казвам, че ако нямаш какво ново да добавиш не виждам смисъл в писанията ти.
А тези общи неща като - кореспондеция  , преса и т.н. никак не ни помагат.
Ако наистина искаш да помогнеш насочи ни поне какво може да се направи по въпроса.

Последна редакция: чт, 01 фев 2007, 01:23 от Mamma

# 160
Клеопатра  bouquet
Поzдравления zа промените,които сте направили zа майчинството.  bouquet 

Ето ти едно предложение.
Да се контактува директно с тоzи Професор,който Ще оперира децата и да се раzбере дали е вьzможно операцията да се органиzира в неговата страна беz да има нужда от други раzходи.
Не доц.Бранков да е единственото посредническо лице (колкото и доверие да му се има),а да сте пряко свьрzани сьс ситуацията.Раzбира се,ако имате желание.
Преди седмици оперирахме дете от бг проиzход ,трансплантация на черния дроб(дарение).Всичко беzплатно.НямаШе zяпачи от балкански проиzход,които да се учат.НямаШе дарения от бьлгарски родители,нямаШе почерпка,не zакупихме нови уреди.

Неzнам как да попитам zа да ме раzберете...И Катнадйин е попитала,но отговор няма.
ЗаЩо е нужно да се спонсорират чреz ваШите дарения обучението на лекари?

Последна редакция: чт, 01 фев 2007, 01:23 от Mamma

# 161
  • Кори Селести
Кристиян,

Тук става дума да се помогне за конкретни деца, чиито операции не могат да чакат оправията на "държавата" ни.
Това, което пишете може и да е вярно, но в този точно конкретен случай - не е нужно да настоявате толкова за правотата си.

Времето лети за тези деца.
Даренията са абсолютно доброволен акт - оставете хората да преценят дали да го извършат.

Единственото, което има значение сега е дали децата ще се опрерират и какъв ще е резултата.
А предаването на тази явно сложна операция и възможността да бъде гледана и обсъждана от толкова много специалисти са още една допълнителна гаранция за прозрачност и преполагам - добър опит за много лекари.

Д-р Оги е един от Човеците - лекари, работещ в българските нелеки условия.
Не Ви прави чест на се държите така от удобната си далечна и анонимна позиция.

Организирайте Вие операциите на тези деца при по-добри условия, ако е по възможностите Ви.
На практика.
И всички ще са Ви признателни.

Пак да напомня...времето за тези деца лети.
Мислите ли за всеки ден, който те изживяват по този начин и усложненията, които се получават с времето?

Ще Ви бъда признателна, ако не ме репликирате просто за спорта.
Това не е циркова тема и ще бъде почистена, ако се прекали.

# 162
Реzа,сори... Peace
Знам,че времето лети и се надявам дечицата да се оправят по бьрzо.
СьЩо така желая операцията да мине беz усложнения и да се сьбудят лесно и след това да нямат силни болки.
Да могат и те и родителите им да се радват на по добьр живот.
Успех  bouquet

# 163
  • София
Здравейте всички!

Работа много, човешка мъка още повече.

За периода от 17.01 до 29.01 постъпленията са следните:

REF115355 – 20,  Христина П. – 50,  Колева Я. - 20,  Бояна К. – 20,  REF390629 – 20,
Мария В. – 30

Нещата се придвижват, засега нямам новини.
Желая успешен и здравословен месец февруари!  Hug   

# 164
Най лесно би било децата да бьдат приети в италианската болница и да бьдат оперирани беzплатно .......За всички останали деца,които биха имали неЩастието да имат подобна патология да се процедира винаги 4реz даряване на лекарският труд беzвьzмеzдно от страна на колегите.Не е никак сложно.
Най лесно би било децата да се откарат веднага в италианската болница ...........
"Най-лесно" би било Christian да влезе в десетината други теми за набиране средства за болни деца, за които наистина няма пари за лечение, и да им уреди по една "безплатна" операцийка!

Ето ти едно предложение.
Да се контактува директно с тоzи Професор,който Ще оперира децата и да се раzбере дали е вьzможно операцията да се органиzира в неговата страна беz да има нужда от други раzходи.
Не доц.Бранков да е единственото посредническо лице (колкото и доверие да му се има),а да сте пряко свьрzани сьс ситуацията.
Ами да! Как досега не се сетихме! Фасулска работа - още днес ще му се обадя на "този професор", ама съм много заета, затова Christian ако обичаш, обади му се ти от мое име! Wink
Ако въпросните хирурзи въобще са се съгласили да отделят от времето си за българските деца, то няма да е заради мен или Christian, нито дори заради самите деца, а заради това, че ги кани доайен на българската детска хирургия!   

Последна редакция: чт, 01 фев 2007, 01:33 от Mamma

Общи условия

Активация на акаунт