Дете родено без анус?!

• 154 508
  • 532
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Горкото момченце и аз съм на мнение да се кажат имената на лекарите!

Здравейте, трябваше да прочетете началото, където съм обяснил, че става дума за тежко и сложно вродено заболяване, което изисква поредица оперативни намеси. За един от тези етапи сме се обърнали към италиански специалисти.
Навсякъде е така - не винаги лекарите могат да поправят грешките на природата.

# 136
  • София
Разноските по посрещането на двамата италиански професори ще поеме Фонда за лечение на деца. Единият не желае хонорар, но другите разноски са за сметка на фонда.

От моя страна се иска финансово обезпечаване на сложната мултимедийна конференция, която ще позволи на около 20-тина участници от България и Балканските страни да наблюдават с учебна и научна цел тези операции, като участниците сами заплащат престоя си в София. Всички организационни разходи съм изчислил приблизително на 4 000 лева - фирмата за оптичното трасе и видеоекрана, закупуване на специфични консумативи за операцията - например комплекти еднократно бельо (болницата не ги осигурява), организиране на среща на родителите и лекарите на медийна конференция с малка почерпка. Мисля че заслужава да се отрази това мероприятие, а дружеството по детска хирургия не разполага със средства.

Участниците във форума пожелаха да помогнат, което само ще ме улесни. 

# 137
Цитат
която ще позволи на около 20-тина участници от България и Балканските страни да наблюдават с учебна и научна цел тези операции,

Izliza,4e darenijata shte otidat za obu4avane na lekari??? Tova ne go kazahte v na4aloto....

# 138
Цитат
която ще позволи на около 20-тина участници от България и Балканските страни да наблюдават с учебна и научна цел тези операции,

Izliza,4e darenijata shte otidat za obu4avane na lekari??? Tova ne go kazahte v na4aloto....

Christian, а нали от същите тези лекари чакаме да разрешат подобни случаи!
Как да стане без обучение?

# 139
Откога лекарите се обучават 4реz доброволни дарения от населението? Thinking

Ако хората 4етат между редовете,аz 4ета внимателно.

Разноските по посрещането на двамата италиански професори ще поеме Фонда за лечение на деца. Единият не желае хонорар, но другите разноски са за сметка на фонда. Тук са основните раzходи и пряко zасягаЩи ле4ението на децата.

От моя страна се иска финансово обезпечаване на сложната мултимедийна конференция, която ще позволи на около 20-тина участници от България и Балканските страни да наблюдават с учебна и научна цел тези операции,
Ей това тука го подкрепяте с даренията си.И теzи лекари които се обучат "4реz гледане" Ще искат после от своя страна хонорари,ако ги викат в бьдеЩе да оперират подобни операции.И пак Ще плаЩате....Кой я иzисква таzи коференция?Да плати Лекарската камара,4е не си обучава отро4етата по стандатра.Каква ирония само...

като участниците сами заплащат престоя си в София. Всички организационни разходи съм изчислил приблизително на 4 000 лева - фирмата за оптичното трасе и видеоекрана, закупуване на специфични консумативи за операцията - например комплекти еднократно бельо (болницата не ги осигурява),  Но дьржавата е ДЛЬЖНА да осигури.
организиране на среща на родителите и лекарите на медийна конференция с малка почерпка Наречена "Шведска маса"Ходя постоянно на такива "малки" по4ерпки. Мисля че заслужава да се отрази това мероприятие, а дружеството по детска хирургия не разполага със средства.

Участниците във форума пожелаха да помогнат, което само ще ме улесни Това най ми хареса. Mr. Green

Последна редакция: чт, 01 фев 2007, 01:12 от Mamma

# 140
Виж, Christian, нормално е да си  мнителен... Но недей да бъдеш предубеден.

Тук, във форума, е мястото, където всеки споделя проблемите си и търси как да ги разреши. Много от потребителите се познават не само виртуално.

Поинтересувай се първо що за човек е Доцент Бранков. Ако не ти е достатъчен форума има хиляди други начини да получиш точно мнение за него.

Много е лесно да нападнеш някой и да опетниш името му. Да цитираш и тълкуваш погрешно намеренията му. Този човек не за пръв път се притичва на помощ на малките дечица и съм убедена, че прави всичко по силите си да помогне на повече деца.

Откога лекарите се обучават 4реz доброволни дарения от населението? Thinking

Откакто здравната ни система "работи така добре".

Ще искат после от своя страна хонорари,ако ги викат в бьдеЩе да оперират подобни операции.

Както виждаш, има лекар, който пристига за операцията без да иска хонорар. Не всички са толкова меркантилни, колкото ти се иска.

Кой я иzисква таzи коференция?Да плати Лекарската камара,4е не си обучава отро4етата по стандатра.

Конференцията я изисват подобни случаи. За да лекуват, лекарите трябва да се обучават. МЕдицината напредва със страпни темпове и ако разчитаме на лекарите да упражняват това, което само университетът ги е научил, никога няма да напреднем и няма да се надяваме подобни случаи да завършват успешно.

Участниците във форума пожелаха да помогнат, което само ще ме улесни Това най ми хареса. Mr. Green

Ами да, Christian. С теб или без теб, Доцентът търси начин да помогне на себе си и колегите си да се усъвършенстват.
Не всички си губят времето като стоят отстрани да критикуват, анализират и плюят.

Колкото до шведските маси.... Че кой те кара да ходиш "постоянно" на подобни мероприятия? Съботирай ги така, както съботираш една добра кауза в случая.

Извинявам се, че стана малко дълго.
Не желая да "разводнявам" темата затова приключвам с Christian. Казах каквото мисля и моля занапред, който проявява някаква мнима загриженост към болните дечица да се замисли преди да напада когото и да било.

Последна редакция: чт, 01 фев 2007, 01:14 от Mamma

# 141
В България на такива като Christian им викат "За кавга пари дава"...
Ами като толкова искаш да помогнеш на децата, а не на лекарите, дари парите си на Фонда за лечение за деца - те също приемат дарения!
За съжаление държавата е длъжна да прави много неща, които обаче не прави, затова проблемите се решават на парче. Проблемът на това дете обаче е конкретен, него и родителите му не ги интересува какво е длъжна да направи тази "отвратителна" държава, а работят тежък труд в чужбина, за да спасят детето си. 
Christian, ако ти имаш дете с такова увреждане, какво ще направиш - ще го оставиш ли да умре, напук на държавата, която не осигурява квалифицирани лекари, или ще направиш всичко възможно към момента, за да му помогнеш!
Естествено е, че като се канят величия от чужбина има съпътстващи разходи - държавата не ги поема, ако някой не ги извади от джоба си, може да се провали цялата идея, да не говорим, че 4000 лв. изобщо не е голяма сума. А и доколкото си спомням по-напред в темата доц.Бранков беше казал, че идеята за отразяване на операцията е на чуждите хирурзи. За да бъдат мотивирани да дойдат, хирурзите трябва да виждат по-голям смисъл в това да извършат  операцията тук, а не в собствената си клиника - а именно трудът им да стане достояние на по-голям кръг спецалисти!

# 142
Какво друго  ми остава да кажа,освен
Сьжалявам,че е такава дьржавата и ,че хората са се примирили с това.
Цитат
Откакто здравната ни система "работи така добре".

Цитат
За съжаление държавата е длъжна да прави много неща, които обаче не прави, затова проблемите се решават на парче
И после аz сьм бил проблема...  ooooh!

Цитат
доц.Бранков беше казал, че идеята за отразяване на операцията е на чуждите хирурзи. За да бъдат мотивирани да дойдат,

Хем тяхна идеята,хем им трябва мотивация. newsm78
Ами да донесат и необходимите уреди и да поемат в името на добрата кауzа,в която са се клели,раzноските по балканските наблюдатели.Не стига бьлгари,ами и чужди граждани да се вьzполzват. Rolling Eyes

ВаШи са си парите,можете и преz проzореца да ги хвьрляте.Аz zнам как се процедира с дарения в медицинския сектор.Затова го написах.Всеки според преценките си.

А доц.Бранков може да е хубав човек,ниЩо лоШо не сьм написал zа него,не го поzнавам и постингите ми не са кьм него лично,а кьм делото,което вьрШи. Peace

# 143
А ти Christian ще дойдеш ли тук да поработиш малко без пари , ей така за благото на народа и за доброто име на лекарската професия?
през това време да си поемеш и разходите тук, а освен това да осигуриш и жива връзка за колегите ти европейци да наблюдават работата ти?

И аз се извинявам, че разводнявам темата.
Доцент Бранков приемете искрените ми извинения за което

# 144

Цитат
ти Christian ще дойдеш ли тук да поработиш малко без пари , ей така за благото на народа и за доброто име на лекарската професия?
през това време да си поемеш и разходите тук, а освен това да осигуриш и жива връзка за колегите ти европейци да наблюдават работата ти?
Раzбира се,правил сьм го неведньж.И пак Ще го правя.НиЩо не ми струва.Труда и zнанията ми не са проиzводствен продукт,zа да имат раzходи сами по себе си.Затова мога да ги ДАРЯ винаги.
Раzходите в БГ не са големи zа стандарта на един Западно/европеец,особено пьк zа светило в медицината,което не си zнае парите и лихвите. Grinning
Как точно се осьЩествява подобно органиzиране на доброволни операции и тн...иzобЩо не ви е ясно и си мислите,че това е единствената вьzможност,като народа дарява пари.Каzах ви и преди,всеки е свободен да прави каквото намери zа раzумно.

Темата е отворена от Мартисьн,а не от Доц.Бранков.Затова се иzвинявам на нея,zа това,че се намесих да попитам кьде точно Ще отидат парите на майките,които вярват в доброто дело. Не виждам ниЩо лоШо да се иzясни всяка подробност.Все пак хората си дават парите в една сметка,която може да се окаже,че е покрила раzходи по набавяне на най нова техника на болницата,zаЩото отговорните инстанции се крият в миШа дупка да го направят по zадьлжение.

Последна редакция: чт, 01 фев 2007, 01:16 от Mamma

# 145
Цитат
ти Christian ще дойдеш ли тук да поработиш малко без пари , ей така за благото на народа и за доброто име на лекарската професия?
Раzбира се,правил сьм го неведньж.И пак Ще го правя.НиЩо не ми струва.Труда и zнанията ми не са проиzводствен продукт,zа да имат раzходи сами по себе си.Затова мога да ги ДАРЯ винаги.
Раzходите в БГ не са големи zа стандарта на един Западно/европеец,особено пьк zа светило в медицината,което не си zнае парите и лихвите. Grinning
Как точно се осьЩествява подобно органиzиране на доброволни операции и тн...иzобЩо не ви е ясно и си мислите,че това е единствената вьzможност,като народа дарява пари.Каzах ви и преди,всеки е свободен да прави каквото намери zа раzумно.

Темата е отворена от Мартисьн,а не от Доц.Бранков.Затова се иzвинявам на нея,zа това,че се намесих да попитам кьде точно Ще отидат парите на майките,които вярват в доброто дело. Не виждам ниЩо лоШо да се иzясни всяка подробност.Все пак хората си дават парите в една сметка,която може да се окаже,че е покрила раzходи по набавяне на най нова техника на болницата,zаЩото отговорните инстанции се крият в миШа дупка да го направят по zадьлжение.

Мога само да те поздравя за това ,което си правил и се надявам да продължаваш да правиш Peace

А за това, че държавата трябва да купува техника и да осигурява средства за операции си прав, но донякъде. Искам да те попитам в държавата, в която живееш (само знам че е в ЕС) скъпоструващите операции поемат ли се?
Питам съвсем сериозно, знам за Щатите, че такива операции не се поемат, кажи в ЕС как е?

Нямам представа колко такива случая на година има у нас и какви средства са необходими, лошото е че няма как да влияем директно на правителството да дава пари за такива неща и затова гледаме да помогнем с каквото можем.
И честно казано предпочитам да преведа някакви пари на хирургията, отколкото на някоя неизвестна фондация, която идея си нямам какво ще направи с тях.
Ако имаш някакви идеи как да подобрим нещата сподели ги моля те, да видим дали са ни във възможностите Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 01 фев 2007, 01:17 от Mamma

# 146
Здравейте на всички!
Не разбрах едно - какво в крайна сметка се предприе от страна на желаещите да помогнат на тези дечица ... последните публикации са от 20.01.2007 г. от тогава и нито дума по въпроса... някой ще сподели ли кога ще бъдат оперирани тези малки създания .... а във връзка с " Българската Коледа" ...тези дребосъци не попадат ли в нейния списък .... питам защото тези вродени аномалии в началото на миналия век са били в графата смъртоносни болести /пише го във всеки учебник по медицина/, но от тогава до днес .. световната медицина се е усъвършенствала и е успяла специално тях да ги пребори .. и днес по света, и у нас в България те се лекуват успешно ...и децата се  възстановяват напъно, могат да водят нормален живот, да спортуват и т.н. Вярно е - всички ние живеем в трудни времена - на безпаричие, оскотяване, отчуждаване, безхаберие .. страшно е, но си мисля че ние самите сме тези от, които зависят нещата да тръгнат на добре!!! Кажете какво става с техния живот, кога ще са операциите им ... ако има проблеми от страна на държавата в лицето на ЗМ, относно финансирането на тези операции, ще отидем лично да ни разяснят защо няма пари ...

# 147
във връзка с " Българската Коледа" ...тези дребосъци не попадат ли в нейния списък
Разходите за операцията на децата се поемат от Фонда за лечение на деца (държавния фонд към Министерство на здравеопазването) - това според мен е най-доброто, което може да се желае! Въпросът е само за някакви 4000 лв., които да покрият страничните разходи по операциите и тяхното мултимедийно отразяване  - за Фонда това се явяват разходи извън областта на финансиране, но в конкретния случай са важни за цялостното реализиране на идеята!
Вместо да се радваме, че държавата веднъж застава на мястото си и ще поеме разходите по операциите, тук се повдигат какви ли не неуместни коментари .............

Иначе аз също се интересувам какво става с нашите деца и как върви организацията на мероприятието?
Би било жалко да се провали начинанието, заради анонимната особа на Christian, дето досега е отделил толкова време, да ни разяснява как ще се прецакаме, ако дарим някаква сума за каузата, сякаш някой чака лихви от тези пари ........#2gunfire  #2gunfire

Последна редакция: нд, 28 яну 2007, 04:28 от ЕДЕЛВАЙС

# 148
Уважаема Еделвайс,вие като че ли все оЩе не раzбирате,че даренията ви отиват zа ОБУЧЕНИЕ на недоучили лекари.
След като операцията е поета от дьржавата веднъж застава на мястото си и ще поеме разходите по операциите оzначава,че кауzата ви е само един мираж.
В никакьв случай не искам да се проваля начинанието,а да се оперират децата както е zакона и реда беz да се иzнудват родители да даряват zа мултимедийно отраzяване,което сьЩо трябва да се поеме поне ведньж от таzи "дьржава".
Ама вие си я zаЩитавате с всичките й мрьсни риzи.Затова сьм крив явно. bowuu

# 149
Christian, разбира се, че разбрахме за какво отиват нашите (не вашите) пари - вие явно не разбрахте, че потребителите във форума са интелигентни хора, които нямат нужда час по час да им обяснявате какво всъщност правят!

Първо - обучението и науката също са каузи, достойни за подкрепа и спомоществователство! Такива дарения се правят в цял свят, включително и в страни, в които развитието на науката и образованието се подпомагат щедро от държавата.

Второ - за мен лично е важно лекарите, които утре ще оперират моето дете или поредното дете, родено с малформация, да бъдат в крак с новостите в хирургията!

Трето - никой не се е родил с висше образование и 20-годишна практика. Тези операции в световен мащаб са рядкост и сигурно има някои новости по тях, които няма как да се видят и научат, ако извършващият ги хирург не благоволи да ги направи достояние на медицинската общност. Между впрочем Christian, от първите ви два постинга по темата останах с впечатление, че въобще не сте и чували за такава малформация, така че е спорен въпросът, кой е учил и кой недоучил, и дали образованието в чужбина само по себе си може да бъде гаранция за лекарска квалификация!

Общи условия

Активация на акаунт