Дете родено без анус?!

• 154 564
  • 532
  •   1
Отговори
# 180
Леле,душицата миличка  Cry Cry Cry
Дано успеят все пак някак си да му помогнат  Praynig

# 181
За да стане неЩо на национално ниово ,не са това методите.

А какви са, Christian?
Да напуснеш държавата си и да съдиш отстрани?...

Спирам до тук!
Съжалявам, че отговарям отново на постинга ти, но не се въздържах.

# 182
МиШел,нямаШ ли идеи как може да стане промяна?

Цитат
Не поzна Peace

# 183
  • в мъжки прегръдки
МиШел,нямаШ ли идеи как може да стане промяна?

Цитат
Не поzна Peace

Ами кажи ни за да не гадаем. Къде учи и къде работиш сега? Колко плати за обучението си?
Много е лесно да отидеш навън и да страдаш за съдбата на останалите. Защо не си тук за да си съпричастен?

# 184
Christian , ти освен да бъдеш опозиция на всички , искащи да помогнат, друга цел в живота имаш ли?

# 185
Ох, толкова тъжно и лошо ми стана като прочетох.....

# 186
  • София
Не се джафкайте, както казваше майка ми, светла й памет.
Всеки таи в себе си някаква мъка и често тя е невидима за нас.
Съществените неща се усещат със сърцето.
Иде пролет!

# 187
  • варненка от София
Напрова нямам думи, прочетох началото и това ми стигна. Не четох темата, просто защото недоумявам как е възможно такова безхаберие.
Мъчно ми стана за детенцето, за съдбата му, за родителите му и близките му!
Тъжно е! Cry

# 188
Докато четях буца ми заседна в гърлото Cry Пожелавам на родителите на това дете сили да се борят за нормалния му живот.И смятам ,4е лекарите,които са направили операцията трябва да поемат отговорността за това! #Cussing out

# 189
  • София
Разберете бе момичета, вие сте прочели само началото и без да сте схванали целия проблем се възмущавате.
Не е така, прочетете моето изложение и положителната реакция на другите.
Не може да говориш неподготвен.
Нашата дейност в детската хирургия не са само фимози, хернии и апандисити.
Има сложни и често жестоки заболявания, които са вродени, с които природата не е пожалила много деца!
Ако събера всички малформации на новородените, значи на всяко 80 - 100 дете се ражда едно такова.
Знаетели какъв изтощителен труд и душевни стресове ни съпровождат, докато ги лекуваме с години наред.
Ако майката страда за едно такова дете, ние страдаме за много...
А ако ви кажа, че именно поради това неразбиране, срещаме често откровена неблагодарност, идва ти да ревнеш.

# 190
  • Linz
Doktor Ogi, колкото и да обяснявате, тук винаги ще има недоразбрали.
В безсилието си хората искат да намерят виновен, някой трябва да е отговорен.
Най-лесно е да се каже, че някой не си е свършил работата.
Отстрани човек не може да си представи с какво се сблъсквате ежедневно.

# 191
Съжалявам,ако съм ви засегнала.Това,което Вие правите за тези деца е техния шанс за нормален живот и дано повече ваши колеги се поучат от професионализма и човещината Ви.  bouquet
Нашата дейност в детската хирургия не са само фимози, хернии и апандисити.
Има сложни и често жестоки заболявания, които са вродени, с които природата не е пожалила много деца!
И не се съмнявам,4е да се борите със жестокостта на природата е тежко бреме и ви струва много да поправите това!
Дано по-скоро се оправят дечицата!!! baby_neutral

# 192
  • София
Здравейте,

За известно време си отклоних вниманието към други задачи.
В последните седмици се получиха следните постъпления:

Рая Т.П.  40 лв, Стела Б.Т.  15 лв, Елена С.Н-Х  40 лв, Велислава Р.Х-Д  50 лв, Красимира  40 лв, Георги Б.Гр. 30 лв, Ирина Х.П.  10 лв, Милена К.Н.  20 лв

Благодаря безкрайно на всички Hug.
Тъй като остава малко време, ще припомня най-важното.
Беше вдигната тревога за деца с недовършено лечение. Впоследствие изясних за какво точно става дума и поканих двама италиански професори да извършат операциите.
Вие пожелахте да помогнете и постепенно нещата се подредиха така – аз написах предложение до Фонда за лечение на деца, който ще заплати пътните и дневните на двамата консултанти, както и 2 500 евро хонорар за първия хирург. Тоест държавата
пое основната част от разноските. За да се осмисли тази проява, аз реших да направя това, което е възприето по света – да организирам семинар за млади специалисти, които да наблюдават тези операции на видео-екран, след което да обсъдят проблемите с операторите. Очаквам 20 българи, 4 румънци, 5 македонци и 3 сърби. Те ще платят за участието си, но това няма да покрие изцяло разноските за оптичното теле-трасе. Така че всички Вие с приноса към мероприятието ще допринесете за повишаване на квалификацията на специалистите, които утре ще лекуват Вашите деца.

Това е модерното отношение към професионалното усъвършенствуване. Вярвам че ме подкрепяте в тази идея. До този момент са събрани общо 620 лева.

Публикувам още веднаж сметката:

Булбанк, клон Руски паметник, София
BIC: BFT BB GSF
IBAN: BG89 BFTB 7630 1076 8091 71
Научно дружество по детска хирургия

Моля пишете като цел на дарението "Лечение на проблемни деца" и напишете името си, под което желаете да бъдете цитирани в отчета.

Даренията са на добра воля и ще бъдат отчетени публично.

доцент д-р Бранков  bowuu

# 193
Цитат
аз реших да направя това, което е възприето по света – да организирам семинар за млади специалисти, които да наблюдават тези операции на видео-екран, след което да обсъдят проблемите с операторите
Иzвинете,аz раzбрах от една мама от предна страница,че специалистите не са мотивирани да дойдат,ако няма такава органиzация (учаЩи се млади лекари).Сега раzбирам,че вие сте го органиzирал по собствена инициатива.
Което е чудесно.  bouquet

Цитат
повишаване на квалификацията на специалистите, които утре ще лекуват Вашите деца.

Дано няма повече такива деца чреz навременни квалификации в най новото от иzследователските опити на учените...т.е. да се открие причината и да се превентира таzи трагедия.

# 194
Praynig Винаги, когато прочета нещо подобно, се питам, защо Господи допускаш, да се случват такива неща с дечица, най-невинните създания!! Убедена съм, че има лекар, дори и в България, но тези "лекари", който са го оперирали, както обясняваш, надали могат да се нарекат такива!!!! Човешката жестокост, не спира да ме изумява и ужасява!!! Възможно ли е наистина да има до такава степен, професионално деформирани "лекари"?????? Явно ДА! Добре, кажи имената на лекарите, които са го оперирали. Защо не ги пишете? И тук, и в други теми!!!! Защо ги пазите и криете!!! Пишете им имената!!! Нека да се знаят!!!
100% подкрепям това мнение. А на детето и родителите просто не знам какво да кажа. Кураж на родителите и дано някой лекар успее да помогне за решаването на проблема или поне за значително подобряване на състоянието му. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт