Дете родено без анус?!

• 154 566
  • 532
  •   1
Отговори
# 165
Моля всички, да не разводняват темата с лични нападки и обиди към едни или други потребители.
Не считам, че по този начин може да се помогне на когото и да било.

Темата е зов за помощ. Считам, че информацията, която е предоставена от д-р Бранков какви са необходимите суми и за какво ще бъдат изразходени, е изчерпателна и коректна.
Никой не е задължен да помага с каквото и да било, а хората, които искат да помогнат и биха се включили сами преценяват дали да го направят и дали каузата си заслужава.

По-късно тази вечер ще изчистя темата от всякакви странични постинги, некасаещи темата и ще редактирам други, съдържащи лични нападки, обиди и целящи своеобразно разчистване на сметки.

# 166
Никакви новини ли няма?За кога бяха планирани операциите?

# 167
  • София
Операциите са планирани са 4 и 5 май. Родителите на двете деца са в очакване, но едното от тях не е Методи от Перник. На последния преглед нещата при него бяха много добре. Поради сложността на патологията след една успешна операция са необходими 1 - 2 - 3 години за привикване към новите физиологични условия, за трениране на чувствителността и изработване на дневен режим.
Децата за операция са едно с крайно тежка форма на болестта (момиченце, при което всички отвори в таза се събират в една дупка) и друго момиче, оперирано в друга болница, при което операцията не е успешна.
Когато дойде време, ще отправя покана към майките във форума да присъствуват на пресконференцията.

# 168
  • Linz
Стискам палци на децата и семействата им! Дано да започнат да водят нормален живот въпреки тази гавра на природата Praynig

# 169
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Дано всичко мине добре...дано операциите бъдат успешни и децата да забравят за тези ужасни неща  Praynig

# 170
Дано всичко бъде наред с дечицата и операциите да минат успешно!
Стискам палци!

# 171
Много се радвам за момиченцата, дано операциите им са успешни!А Методи?Ще се оправи ли без операция?

# 172
Много се радвам за момиченцата, дано операциите им са успешни!А Методи?Ще се оправи ли без операция?

И аз не разбрах, какво става с Методи?

# 173
  • София
Методи е добре, вече е изработил нужните рефлекси и живее нормално. На контролния преглед нещата бяха наред, той е израстнал и укрепнал.
При лечението на тези болести освен операцията има продължителен период на тренировка и възпитаване на режим. При Методи това е налице и не се нуждае от операция.
Но другите две деца, особено момичето с формата на болестта, за която нямаме опит, както и второто, оперирано на друго място в България, ще бъдат оперирани от италианските специалисти.

# 174
Благодаря, чудесно е, че Методи вече е по-добре. Ще се молим и за другите дечица, дано всичко мине добре. Praynig

# 175
Радвам се за Методи, и без това е изстрадал достатъчно Hug
Благодаря на д-р Оги за информацията  bouquet

# 176
Нека обобщим: по-добре да се събират пари за хотел и пътни за децата и родителите им за операции в чужбина, пари, които ще отидат в джобчето на авиокомпанията, а не за обучение на лекари; по-добре да събираме пари всеки следващ път, а не да имаме лекари, които да могат да правят сами операциите в Бг и грешките след такива операции да са все по-малко. Определено сме първи в света по интелигентност! hahaha

# 177
Откъде дойде това обобщение, не разбрах... newsm78

# 178
  • в мъжки прегръдки
Christian, извинявай за тона, но що за глупаво мнение си изказал?
"Балканските зяпачи"  са лекарите които ни оперират децата днес и ще ни оперират децата в бъдеще.
Моето дете преживя операция и го очаква още една. Знаеш ли колко трудно щеше да е ако не можеше да се оперира тук?
1. Трябваше да проучим в коя държава и в коя клиника ще го вземат.
2. Трябваше да водим кореспонденция с клиниката а може би нямаше да знаем съответния език и комуникацията щеше да е много трудна или дори невъзможна.
3. Трябваше да проучим колко ще струва и да започнем да се МОЛИМ  и да ПРОСИМ пари.
4. Щяхме да треперим дали ще съберем парите преди да стане късно за лекарска намеса.
5. В най-добрия случай щяхме да съберем парите. Имаше и вариант да не ги съберем - дано не се случва на никое дете.

Ще кажеш ли какво ще стане с дете за което няма пари за операция?

Аз не искам и да си го помислям.

6. Събрали сме парите и трябва да решим дали да пътува някой от нас с детето или да изпратим педиатър. Дали е лесен избора?
7. Ще пътува там с детето човек който може би не знае езика.
8. Ще трябват пари за пътни разходи, хотел и храна.
9. Ще има период на възстановяване който ще трябва да се прекара там.
10. Ще има поне година контролни прегледи които е най-добре да прави лекаря който го е оперирал. Това значи още пътувания насам-натам.

Не мога да проумея как изобщо можеш да си помислиш че по-добрия вариант е да се оперират децата в чуждите държави а не в нашата?
На мен лекарите ми обясняваха на български какво са правили и какво ни предстои и  не ги разбирах а ти искаш да ми обяснява някой на иврит и аз да разбера какво се иска от мен и какво се случва с детето ми.
Шапка им свалям на нашите хирурзи че се справят толкова блестящо при условията в които работят. И най-вече че имат желание да продължават да работят и да се квалифицират.

Прекрасния ЧОВЕК доц. Минков, който оперира сина ми, си свърши блестящо работата и не ми взе една стотинка. Претоварваше се от работа за да помага на децата ни и си отиде на 44 години. Остави тригодишни дъщери и жена в незавидно финансово положение. Такива са и доста други лекари - раздават се безусловно.

Виждам че д-р Оги е точно в тази категория БЛАГОРОДНИ ЛЕКАРИ. Той можеше сега да не си дава никакъв труд да организира тези операции. Можеше да си работи кротко и спокойно в някоя поликлиника и да му тече заплатата. 

Аз също осъждам даването на пари под масата, но само на пари дадени от страх. Страх че ако не дадеш пари няма да ти излекуват детето. Смятам обаче за напълно нормално да изразиш финансово благодарността си към лекаря спасил живота на детето ти.
Как можеш да хулиш лекарите ни. Мислиш ли че е лесно докато оперираш да мислиш дали ще можеш да си платиш парното този месец? Мислиш ли че е приятно да си учил много повече от ватмана на трамвая, да работиш много повече от него а да взимаш наполовина на неговата заплата?

# 179
Наистина не раzбирам тона ти и реакцията ти Мартисьн.
Не сьм хулил никого.
Сьжалявам,че нивото е това и по тоzи начин се помага само в частни случаи.За да стане неЩо на национално ниово ,не са това методите.Не сьм карал никого да прави неЩо не по силите му.
Дьржавата е дльжна да осигури обучение на най ново ниво.
Не се нахвьрляйте вьрху мен.Аz не сьм дьржавата. Peace

Общи условия

Активация на акаунт