Дете родено без анус?!

• 154 579
  • 532
  •   1
Отговори
# 210
Вчера чух, че две от децата са оперирани.Давали са и д-р Бранков в новините   bouquet Някой знае ли нещо повече?

също гледах репортажа,но подробности не знам

# 211
Сигурна съм, че доцент Бранков ще се включи с подробности, когато има възможност   bouquet

# 212
Операциите и на двете деца са минали. Доколкото разбрах - успешно! Преди малко се чух с майката на момиченцето, което беше оперирано вчера.
И аз чакам доц. Бранков да се включи с повече подробности!
Докторе, благодаря Ви (Вие знаете за какво) и дълбок поклон!   bouquet

# 213
аз гледах репортажа, наблегна се на това че чужди специалисти са дошли за животоспасяващи операции на деца с малформации с цел обучение на български специалисти
не се спомена нищо конкретно за децата и заболяванията им
даваха и д-р Оги, но репортажа беше като цяло доста кратък според мен

# 214
  • София
Здравейте всички! Hug

Нещата приключиха повече от добре. Аз бях много притеснен около организацията, но общите впечатления са прекрасни.
Двамата италиански професора направиха блестящи показни операции, а 20 чужди специалисти от Румъния, Гърция, Македония и Косово (между които четирима професори) наблюдаваха на голям видеоекран как се оперира една сложна и рядко срещана патология. Присъствуваха още 12 детски хирурзи от Варна, Пловдив, Стара Загора, Плевен, както и нашите специалисти от "Пирогов".
Благодаря на всички, които дадоха своят принос към организацията на видео-конференцията.  bowuu Имаше и други спонсори от фирми, което ми позволи да направя освежителен ремонт на стълбищата и коридорите. Така че като цяло се представихме на италианските специалисти много добре. Те оцениха организацията и работата в нашата операционна. А за цялостното протичане много допринесоха и колективите на трите клиники на нашата детска хирургия.

Сега наближава 7-ия ден от операцията и двете деца - Надежда от Велики Преслав и Ралица от Попово се чувстват много добре.
И двете постепенно възстановяват нормалните си функции и психически са прекрасно. Разбира се лечението ще продължи известно време, защото трябват тренировки и създаване на навици и режим, но главното е минало. На Надежда и предстоят още една или две операции, които ще извършим ние.

Сега мога да кажа, че нашите екипи са готови да посрещнат такова предизвикателство. Най-вероятно проф.Додеро и проф.Париджи ще ни посетят отново в края на годината, за да извършим още две други операции на проблемни деца.
Знаете, че техния престой се поема от "Фонда за лечение на деца", с който сме съгласували такива посещения с лечебна и образователна цел.

Що се отнася до нуждата от лечение на деца в чужбина, понякога родителите прескачат нас като специалисти и Фонда като координатор на дарителските средства, като отварят самостоятелно банкови сметки. В редица случаи ние бихме могли да помогнем, или да извикаме специалисти на място. Разбира се, има ситуации, в които сме безсилни. Но организирането на подобни посещения могат да повишат много нивото на специализация на нашите хирурзи.

Затова благодаря още веднаж на всички!   bouquet

# 215
Радвам се, че операциите са минали успешно!
Дано децата бързо и лесно усвоят нужните навици!

Поздравления за организацията и за грижите, Доц. Бранков!
 Hug

# 216
Сега наближава 7-ия ден от операцията и двете деца - Надежда от Велики Преслав и Ралица от Попово се чувстват много добре.

Поклон за стореното и грижите за дечицата!

Praynig да са все по-добре!

# 217
# 218
наистина поклон пред труда на лекарите, дано дечицата се оправят напълно, доколкото  е възможно! Praynig
слава богу, не ми се е налагало да се срещам с д-р Оги, защото не сме имали проблеми в неговата област, но се възхищавам на всеотдайната му грижа за пациентите!  bouquet

# 219
  • welcome to the Jungle
Д-р Оги, сърдечни и най-искрени поздравления за организацията, за успешните операции и за Човечността Ви!
Чест е, че Ви "познавам" даже и задочно!   bouquet

# 220
  • Linz
Радвам се за Надежда и Ралица Grinning Дано нещата при тях се развиват все така добре Heart Eyes
Поздравления за професорите, лекарските екипи от Пирогов и в частност д-р Оги, и спонсорите!

# 221
# 222
сигурно вече съм го казвала, но д-р Бранков, поклон! дано има повече лекари като вас!

# 223
 smile3501 newsm51 Най-искрени поздравления и от нас за доцент Бранков. Страхотно е че Ви има.

# 224
  • София
Благодаря на всички от името на моите колеги! bowuu

Общи условия

Активация на акаунт