КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 40-а тема

• 66 529
  • 917
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, детенцето ми е с усложнение  перфорирано тъпанче от което изтича секрет и жълти сополи, хомеопата ни изписа лечение, но ми е доста притеснено, някой от вас сблъсквал се с това и успешно ли е излекувал само с хомеопатия?

# 136
Мечка Малинарка, благодаря за подробното обяснение! Тогава, какво трябва да се направи, ако едно конституцианално лекарство се докаже? А явно при дъщеря ми и мен са се доказвали, но трябвало ли е нещо да се направи тогава?

Снема се наново картина, пробват се други антидоти... Понякога човек остава за дълго специфично чувствителен към това лекарство, дори да го взима в по-ниска потенция. Имам такъв познат, който е тъпкан с ликоподиум в СМ толкова дълго време (почти година), че сега не може да го приема ДОРИ когато му е показан за случая. Може да се дава внимателно най-близкото лекарство (симиле) пак по определени условия, вместо симилимума, който предизвиква силна реакция. Дишаме някаква химия - нищо ни няма. Дишаме я за дълъг период - отключваме алергия. След това при всяка среща с химикала, отключваме веднага реакцията - ние вече сме специфично чувствителни към него. Както се казва - дозата прави отровата.

Истината е, че колкото е по-точното лекарство, толкова повече бели може да свърши, ако е дадено в несъобразена потенция и доза на пациента, за което си има обяснение: Знаем, че симилимумът покрива възможно най-много от симптоматиката (не от самосвала симптоми, изписан в някоя материя медика или накълван в софтуер, а от важните симптоми, основните). Освен това симилимумът резонира най-силно и дълбоко с човека. Така че ако потенцията и дозите са несъобразени, то грубо казано влияят и натискат най-силно. Ако някой слабо познат човек ви каже лоша дума, е едно, ако скъп на сърцето ви човек ви я каже - предизвиква съвсем различни чувства и реакции. Толкова за хомеопати, които твърдят, че потенцията и дозата нямат значение, ако лекарството е правилно подбраното. И за тези, които работят само с 200СН или само със СМ потенции... (нарушават се почти всички принципи, вкл. основния - индивидуален подход. В индивидуалния подход се включва не само да се определи лекарството за случая, а и потенция, доза и т.н.)

Това, разбира се, е в идеалния случай. Защото дали е симилимум, това се определя и от човешкия фактор, а той не е безгрешен. Даваме симилимум, но по-висока потенция или по-честа доза от необходимата. Човекът се оправя, но доказва някой-друг симптом. Или ако е твърде високо - човекът се "оправя", но например остава без енергия за дълго време. Знаем, че потиснатата жизнена сила трудно изкарва симптоми, няма енергия за това. (прост пример - лежи болен човек, пъшка, охка, стене, едва диша. Пускаме му кръв (някогашно "лечение") - спира той да пъшка, да охка и да стене, че даже спира и да се движи. Болковата симптоматика също може да намалее и да спре. Ехааа, човекът ще се оправи! (ама друг път). Просто няма жизнена сила вече никаква.)

# 137
Аз не разбрах сега, като си пия Рутата, дали греша в приема ?
Смуча под езика по 5 гранули на ден, 5 CH.
Трябва да ги разтварям ли ?
Не правете нищо, което не Ви е казал хомеопатът Ви.
Ние също приемаме сухи гранули, когато са в ниска потенция. А когато трябва да разтварям във вода, той винаги ме информира, дори го пише в рецептата.

# 138
Изобщо не съм ходила на хомеопат.
Прочетох в интернет, че този хомеопатичен продукт помага при моят проблем и реших да пробвам. Понеже доста от вас са добре запознати, писах в тази тема.

# 139
Изобщо не съм ходила на хомеопат.
Прочетох в интернет, че този хомеопатичен продукт помага при моят проблем и реших да пробвам. Понеже доста от вас са добре запознати, писах в тази тема.
Рута, не е хомеопатичен продукт, а хомеопатично лекарство. И като такова, за да има правилното действие върху човек (да води до здраве), трябва да бъде предписано от хомеопат, съобразно принципите на класическата хомеопатия т.е. да бъде подбрана правилната за човека доза.

# 140
Ще трябва да отида на консултация, благодаря за мнението.

# 141
Ние днес сме при нашият хомеопат заради детето. Изкара 7 седмици на ясла/градина - преди да започнем да го лекуваме с хомеопатия никога не се е случвало, макса му беше 3 дена… От три седмици започна градина, като последната седмица всеки ден се напишква по няколко пъти там и веднага му се запуши носа (уголеми се сливицата). Явно си преживява емоции, стрес. Тя имаше теория, че него всичко това го “удря” в носа. Та, ще отидем да го види, да си поговорим. След последния Туберкулинум 1М края на Юли, видях доста положителни аспекти и здравословно, и като държание. Simple Smile

# 142
Здравейте може ли да ми кажете каква е разликата между класически и не класически хомеопат ? До сега изобщо нищо не знам по темата но искам спешно да намеря хомеопат за да се консултирам за мен и бебето ми. Моля също така и за препоръки в София Simple Smile

# 143
  • Русе
Здравейте може ли да ми кажете каква е разликата между класически и не класически хомеопат ? До сега изобщо нищо не знам по темата но искам спешно да намеря хомеопат за да се консултирам за мен и бебето ми. Моля също така и за препоръки в София Simple Smile
Първа страница, първи коментар.
Сега виждав,че вече не е това, което беше.
Потърсете темата " Информативно за хомеопатията.

# 144
няма такава актуална тема не от 2015

# 145
  • Русе
няма такава актуална тема не от 2015
Защо ви е актуална тема? Какво значение има дали се пише в нея? Информацията там е актуална и сега.
Добре. Потърсете в ютюб канала Здраве и хомеопатия. И нищо, че клипчетата са отпреди 2-3 години, спокойно, актуални са.

# 146
Аз все пак питах за препоръка за хомеопат 😀Мисля че е важно информацията да е актуална не смятате ли ? Не разбирам какво толкова ви е попречил въпроса ми. Вместо на две три да кажете класическата е това не класическата онова и да препоръча е някой вие ми написахте какво и къде да търся 😀Имаше ли значение какво ще пишете в тези 5 минути кои о така или иначе загубихте като време? Благодаря все пак . Доста «Помощ » има в темата

# 147
  • София
Вижте, темата е много сложна, затова не става с 2 изречения. Но най-общо (и лаишки) може да се каже, че некласическите хамеопати лекуват симптоматично, т.е. има хрема - дават нещо за спиране на хремата. Докато класическите разглеждат организма в цялост и определят едно лекарство за всичко в организма, което е различно за всеки отделен човек и се определя след дълго 3-4 часово интервю, при което се задават всякакви въпроси - психологически, предпочитания, вкусове, навици, обременености.... - всичко.
Затова решението дали ще се лекувате хомеопатично не трябва да се взема при спешно състояние, а да е обмислено  предварително и осъзнато решение. Хомеопатията доста добре повлиява хроничните състояния, които обикновено не се лекуват или трудно се лекуват от традиционната медицина. За мен това беше решаващо преди години - задълбочаващи се хронични състояния, които не се повлияват от предписаните лекарства. След дълго лутане стигнах до хомеопатията или както се казва "...всеки трябва да си извърви пътя".
За хомеопат аз лично не давам препоръки, защото добрият за мен, може да не е добър за вас - според мен трябва да се получи специална връзка между него и пациента. Ако не се получи, колкото и да е прехвален, на вас може да не помогне.

# 148
  • София
Аз все пак питах за препоръка за хомеопат 😀Мисля че е важно информацията да е актуална не смятате ли ? Не разбирам какво толкова ви е попречил въпроса ми. Вместо на две три да кажете класическата е това не класическата онова и да препоръча е някой вие ми написахте какво и къде да търся 😀Имаше ли значение какво ще пишете в тези 5 минути кои о така или иначе загубихте като време? Благодаря все пак . Доста «Помощ » има в темата

Помощ в темата има много, ако човек се върне да чете. Защото обяснението не става за 5 мин. Има и препоръки за хомеопати. Но не е добре да се държи сметка, че не искаме да обясним за 5 мин, а ние да не се опитаме да попрочетем от темата за 20 мин....или колкото е необходимо.

# 149

Няма актуална информация за хомеопатията, тя винаги си е актуална. В темата постоянно се разискват разликите.
Класическата хомеопатия е тизи метод за лечение, който е открит и доказан от човека, поставил началото на хомеопатията - Ханеман.
Не класическата не отговаря на принципите, които Ханиман е изследвал, доказал и които са в основата на начина, по който работи хомеопатията. Некласическата е опит за комерсиално производно на истинската хомеопатия. Няма как с две думи да се обясни нещо с дълбока философия. Затова е писано по темата много и е добре да се чете. Просто има работа, която човек сам трябва да свърши.

Общи условия

Активация на акаунт