КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 40-а тема

• 66 550
  • 917
  •   1
Отговори
# 150
Основно ме интересуваше точно на лаешки и това ми беше напълно достатъчно. Търсех препоръки по скоро но някога когато имам време да не си гледам бебето и да не работя едновременно ще отделя 1-2-3 часа да ощчета всички теми и да намеря препоръки 😀Благодаря.По принцип е яко да са описани в заглавието на темата , не съм от вчера в Бг мама и ако беше описано това щях да го прочета и да не питам такъв въпрос който се вижда тъп или и аз не знам мързелив ли за хората които са по на ти с информацията а аз те първа навлизам. Ясно е че вашия хомеопат може да нее моя хомеопат но все пак яко е да се насоча към някой който да пробвам.Общо взето благодаря 😀Ще се оправя сама. Явно в темата се говори за хомеопатия само когато си вече наясно за нея.Може да не ми отговаряте 😀

# 151
Почти през страница от всяка от темите е разискван въпросът, който поставяте. И всеки един от нас е започнал с него. И, така както вие си гледате бебето и работите, така и ние имаме ангажименти. Насоката да прочетете в тази тема и информативно за хомеопатията е изключително добър старт да разберете за какво иде реч. Да, не е необходимо пациентът да познава в дълбочина начина на лечение, но не е лошо да има идея, за какво иде реч и като му кажат, че има разтегнат менискус да не го търси на врата си. Колкото повече години се доверявам на хомеопатията, толкова повече ми се променя цялостния мироглед за живота, болест и здраве. Та, вие ще си извървите вашия такъв. Сега ще ни се ядосате, ще ни анатемосате, няма да ни четете и ще идете при първото светило, което дава куп гранулки. Или пък ще отделите време, ще прочетете и ще разберете какво да търсите в хомеопата си.
Успех и здраве ви желая!

# 152
Аз търсех препоръка за хомеопат точно за да не ида при първото светило което дава гранулки но до тук никой не се отзова на молбата а само ме хулите че не съм прочела за хомеопатия

# 153
Ами аз ви отговорих, но явно не ви е достатъчно   .

# 154
Не бих доверила здравето си на метод, който не съм проучила добре в рамките на интелектуалните си (не на времевите си) възможности. Това е здраве и е най-ценното.
Моята препоръка е за д-р Иван Кацаров, можете да го намерите в супердок. Прям, откровен и специалист в класическата хомеопатия.

Другата проста разлика между класически и некласически подход в хомеопатията, освен тези, които са ви написали, е смученето на сухи гранули. Сутрин 5 бр, вечер 5 бр и т.н.
Клиповете в канала в ютуб са от порядъка на 5 минути (на доста от тях текстът е отдолу изписан - 3 минути). Добре е да отделите време да се запознаете с принципите, преди да се насочите към този тип лечение. Най-малкото ще знаете какво да следите в хода на лечението и защо всъщност го избирате.

# 155
Избирам метода защото вече имам дете което е ясно че ще боледува. Аз самата съм лекцвана цял живот с алтернативи и до преди да почна да абортирам постоянно не бях пила антибиотик с изклбчение на един случай когато бях на 3 и имах някаква потресаваща гнойна ангина от която не можех да говоря 10 дена. Като цяло пупупу не боледуваме с мъжа ми и не пием медикаменти.В случая детето ще си кара вирусите това е повече от ясно . И понеже сега е на 11 месеца и от вчера е с жестока хрема и пие нищо повече от шуслевори соли дано не се стига до други неща .Искам да имам хомеопат който ще се занимава с нея. Така че аз не съм далеч от леченията без медикаменти а с народни средства така да се каже просто не разбрах разликата между класически и не класически . И за мен тези 2-3 изречения бяха напълно разяснителни. Разбирасе тепърва ще проучва но не виждам защо да не търся специалист и да пробвам а да седя и да чета чета четв и да губя време да потърся хомеопатия за имунната система на детето си като за начало 😀Но благодаря за насоките.

# 156
  • Варна
Bochinka, повярвай трябва да си наясно с хомеопатията,за да може лечението с нея да е успешно.И наистина трябва да почетеш и да потърсиш информация преди да отидеш на хомеопат.Най-малкото има особености за съхранението на лекарствата,за приемането им на гладно/жадно,за изключване на определени храни,които могат да унищожат действието на лекарството и т.н. От друга страна трябва да си наясно как действа хомеопатията,че е възможно да има първоначално влошаване,че трябва търпение,че трябва да си много наблюдателна за промяна на признаците и да инаформираш за това хомеопата,защото в хода на лечението може да се започне с едно лекарство и после да се смени с друго и т.н. Ако не знаеш основните неща ти гарантирам,че резултатът ще е следният: - Тя хомеопатията не работи,детето се влоши,стана по-зле и вече сме на антибиотик.....Или - Не съм доволна от този хомеопат,той нищо не разбира....
Истината е,че нашата роля в лечението е много важна,почти колкото на хомеопата.

# 157
  • Бургас
Да допълня Just Eva. Успешното лечение на дете с хомеопатия наистина се получава не само с добър хомеопат, но и с активното участие на родителя. Родителя трябва да знае какво и как да докладва на хомеопата, за това наистина трябва да се мине някаква информативна подготовка. Най-простия пример много родители отиват и казват - ами то има хрема, дайте ни нещо. При тях в повечето случаи хомеопатията не сработва. В хомеопатията е много важно и всичко останало - например каква е хремата и всички други съпътстващи симптоми заедно с промени в емоционалното състояние.

П.П. Между другото не зная защо всички бягат като дявол от тамян от антибиотиците. За мен това е едно велико изобретение и е спасило стотици животи. Проблема не е в тях, а в безразборното им изписване за щяло и нещяло, особено при децата имам чувството, че вече ги дават като бонбонки.

# 158
П.П. Между другото не зная защо всички бягат като дявол от тамян от антибиотиците. За мен това е едно велико изобретение и е спасило стотици животи. Проблема не е в тях, а в безразборното им изписване за щяло и нещяло, особено при децата имам чувството, че вече ги дават като бонбонки.
Аз лично бягам от антибиотиците "до последно", защото познавам тяхна алтернатива (стига да не е крайно наложително) - класическата хомеопатия. Имало е много случаи при децата ми, когато положението е било за антибиотик (един вид презастраховане, по съвет на който и да било лекар), но аз не се поддадох нито веднъж на страха и на паниката, а слушах стриктно хомеопата си, който дори ми е звънял всеки ден, когато голямата ми дъщеря беше болна от свински грип, знаете, че беше много опасен за малки деца (тогава имаше практика само той да се обажда, когато проследява сериозен случай), за да пита как е детето. Сменяше ми лекарства при нужда и винаги се оправяхме само с хомеопатия. Много хора на мое място нямаше да издържат (знам за такива случаи) и щяха да дадат антибиотик. Родителят трябва да е добре запознат с хомеопатията и да вярва, че това е най-доброто лечение за децата му. Но за това е нужно и да е намерил своя добър хомеопат и да е натрупал някакъв личен опит.

# 159
Затова бягат хората, защото се изписват безразборно. И тъй като не сме лекари да преценим кога трябва наистина и кога някой си връзва гащите, се избягват нацяло.

# 160
Аз като начианаеща майка, която лекува детето си с хомеопатия /при класически хомеопат/ от месец Май, мога да заявя на 10000%, че написаното от Just Eva е абсолютно така. С две думи казвам на нашият хомеопат за симптомите на детето, и с още 20 за неговото емоционално състояние + и за други неща, свързани с моментното състояние. Например кога ожаднява, кога се влошава и т.н. Лека полека се понаучих какво да й казвам. В някои от случаите, тя ме е предупреждавала дори, че може да има моментно влошаване и след това подобряване, и наистина е било така. Аз й вярвам. И знам, че точно това ми помогна да дам шанс и наистина да повярвам. Както и на момичетата в темата, за което благодаря.

# 161

Не само с АБ е така. Изобщо на килограм и по алгоритъм изписват масово лекарства и назначават лечение. Изключвам единиците Лекари. Презастраховат се и те. Според ме е важно в един момент да изберем един курс на лечение. В случая с хомеопатията, понякога я избираме, докато ни издържат нервите да си търпим състоянието Simple Smile. Никой на никого не може да забрави употребата на определени медикаменти. Но е напълно безпредметно да направим интервю, да си взимаме ХЛ и успоредно АБ. Като нямаме нерви, търпение и вяра да бъде ХЛ, ОК - нека е АБ. С ясното съзнание, че ще има последици върху нас. Аз самата изпаднах в такава неприятна ситуация и трябваше да взема решение как да продъжла. Доста уплашена, след 10 дена от модерната болест сама в къщи и влошаваща се. И вместо да получа съдействие от ЛЛ за снимка и преглед, почна да ми изрежда по телефона какви АБ се предписват в момента. Независимо от адекватната обратна връзка с хомеопата (първите 4 дни всеки ден се чувахме) и реално преборения вирус само с помощна на ХЛ, то в пози момент взех решение за АБ. Ми не умрях от него. Помогна да реша моментното състояние, после продължихме активната работа с хомеопата. Не съм крила от него, че съм пила АБ.

# 162
Мехлем Хомеоплазмин става ли за мазане в носа ,четох че е за дерматите 🤔

# 163
  • Точно където трябва
Не съм спец в класическата хомеопатия, но го бяха предписали на детето за един кожен проблем. От  него не само не мина, но и се влоши. Като я заведох на класически хомеопат, се изуми от богатото съдържание. И каза, че това" хомео" в името е твърде подвеждащо. Нищо хомеопатично няма в него.

# 164
Ами не, при хомеопатията няма такова нещо да се маже кожата и това дето иска да излезе да се натиква навътре. Този мехлем няма нищо хомео.

Някъде по-горе някой пита защо бягаме от антибиотиците. Ами, защото сме избрали да се лекуваме с хомеопатия, пък антибиотиците са точно обратното на тава дето сме избрали. Не, че като изпиеш един антибиотик и край, но просто самия принцип на лечение е противоположен тук. Нямаше да задълбавам, ама реших да задълбая, защото подпалих. Антибиотиците не лекуват, а натъпкват болестта навътре, като изчезват симптомите, за да се появят пак след време на по-дълбоко ниво. Така смята хомеопатията и който я избрал и е наясно с това, той си е решил как да се грижи за здравето си и има право на това.

Последна редакция: чт, 20 окт 2022, 16:43 от unabella

Общи условия

Активация на акаунт