КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 40-а тема

• 66 573
  • 917
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте ,синът ми е на 5 беше с Stafilococos Aureus в носа,мазах с мупироназал пуснах посявкапи се изолира този път стрептокок ужас.Изменили се.Дадоха ни streptokokos 15 ch 15 дена да слагаме и хомеоплазмин който се чудех защо като пише дерматити,проблема е че много  хърка от бактериите и му е запушен носа незнам какво да му сложа.

# 166
Понякога се случват човешки грешки, хомеопатът не се справя и се налага прием на АБ. Имам една любима не моя приказка: Има време да подкрепяме живота, има време и да се борим със смъртта. Така че моето верую е за моето лично здраве е - ползвам всичко от конвенционалната медицина, когато не съм успяла по избрания от мен начин.

# 167
Здравейте! Не зная дали съм на правилното място да задам въпроса си. На детето ми му е изписана Бриония 30 от хомеопат и в същото време Бисептол от личен лекар. Дали мога да  съчетавам двата продукта? Има ли противопоказания и несъвместимост? Благодаря!

# 168
Здравейте! Не зная дали съм на правилното място да задам въпроса си. На детето ми му е изписана Бриония 30 от хомеопат и в същото време Бисептол от личен лекар. Дали мога да  съчетавам двата продукта? Има ли противопоказания и несъвместимост? Благодаря!
Изберете едното лечение. Точно по темата са предните постове.

# 169
Благодаря! Ще прочета. Започнала съм хомеопатия, но ако се наложи другото лекарство трябва ли да изчаквам определен период? Притеснява ме дали може да навредят на детето, ако се наложи да дам традиционното веднага след хомеопатичното, има ли нужда от време между двата препарата? Някакви часове да минат, дано ме разбирате какво питам... Нова съм, притеснена и още не зная, а не мога да се консултирам с лекар в подробности в момента.

Последна редакция: пт, 21 окт 2022, 17:38 от деси ии

# 170
  • Бургас
деси ии, удпоокой се първо, твоето състояние също много влияе на детето и на лечението.Довери се, щом си нова, дай си време да свикнеш.С хомеопатията не е като с другата медицина, иска се търпение.Ако състоянието е стабилно, не е нещо критично, не бързай да даваш, лекарството ще подейства и всеки път ще се изумяваш колко бързо се оправят нещата без една камара сиропи, капки и лекарства и потрошени пари в аптеката.Наблюдавай детето.Аз бях в същата ситуация навремето, на косъм при първото разболяване да се откажа, защото докторката след многобройните ми обаждания ме насмете, но сега съм благодарна, че не се отказах.Толкова години, вкл. и ковид сме изкарвали всичко леко и бързо.

# 171
Здравейт! Знам, че трудно би се отговорило на този въпрос, но ми е много интересно какво се случи. Вторник детето ми изпи конституционалното си лекарство - Туберкулинум 1М.
В неделя се разболя (беше на градина). Обичайни симптоми - температура, запушен нос, розово гърло, много силна жажда и леко присипнал глас. Още в неделя прятих снимка на гърлото и описах всичко, хомеопата изписа Бриония 30. Вчера бяхме на преглед - гърлото вече окей, гърди чисти, не е вдигал и Т. Хомеопата каза да го давам още ден и да го спра, защото детето е на оздравяване.
Снощи обаче гласът му много присипна, започна да кашля - ок, такъв е вируса в момента, всички в групата са с такива симптоми.
Учуди ме, че днес сутринта се събуди плачейки с болки в корема и не ок изхождания. Дали е доказал Бриония-та? Как мислите? Тя със сигурност му помогна първите дни, но не знам защо я свързвам с болките в корема. От днес давам Рус токс. ☘

# 172
Според мен брионията не е била симилимум и се е изчерпала. Рустокс да довърши нещата се надявам, щом е предписан

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 19:40 от unabella

# 173
Не мисля, че брионията е доказана. По-скоро не е била достатъчна или картината се е сменила. Моментният вирус, който върлува масово (не че е единствен, но най-масов е) по мои наблюдения минава през три етапа, изискващи 3 различни лекарства според фазата. Понякога се налага и четвърто за опашка или самото конституционално.
Ако Туб е конституционалното му лекарство, съвсем нищо чудно. Туберкулиновият тип заболявания правят такива "номера" - уж добре ден-два и хоп! отново... при това винаги с нещо ново в добавка към старите симптоми на заболяването.

# 174
  • Бургас
В момента има някакъв актуален вирус със стомашно чревни пробреми.

# 175
Здравейт! Знам, че трудно би се отговорило на този въпрос, но ми е много интересно какво се случи. Вторник детето ми изпи конституционалното си лекарство - Туберкулинум 1М.
В неделя се разболя (беше на градина). Обичайни симптоми - температура, запушен нос, розово гърло, много силна жажда и леко присипнал глас. Още в неделя прятих снимка на гърлото и описах всичко, хомеопата изписа Бриония 30. Вчера бяхме на преглед - гърлото вече окей, гърди чисти, не е вдигал и Т. Хомеопата каза да го давам още ден и да го спра, защото детето е на оздравяване.
Снощи обаче гласът му много присипна, започна да кашля - ок, такъв е вируса в момента, всички в групата са с такива симптоми.
Учуди ме, че днес сутринта се събуди плачейки с болки в корема и не ок изхождания. Дали е доказал Бриония-та? Как мислите? Тя със сигурност му помогна първите дни, но не знам защо я свързвам с болките в корема. От днес давам Рус токс. ☘
Острите състояния понякога изискват неколкократно смяна на ХЛ. И това може да е през ден. Просто се променя картината. Явно имате добра връзка с хомеопата си, пишете му пак или се чуйте.

# 176
Много благодаря за споделените мнения! Simple Smile
Продължаваме с Рус токсикодендрон-а и се надявам да му помогне за присипналия глас и къртещата кашлица, че наистина този път се мъчи дечко. И усещам как с всяко негово боледуване все повече уверена ставам и спокойна, че се справяме. Просто за мен е много сложна материя, а същевременно ми е толкова интересно и зарвди това понякога питам тук може би странни за вас въпроси. Благодаря още веднъж ☘

# 177
Здравейте! Хомеопатът ми каза за направата на течно лекарство да използвам дестилирана вода, но в аптеката ми дадоха пречистена, което не е едно и също доколкото разбрах после. Все пак няма проблем да разтворя гранулите в нея, нали? Извинявам се, ако въпросът ми е глупав.

# 178
  • Варна
Аз разтварям в изворна вода.

# 179
Здравейте! Хомеопатът ми каза за направата на течно лекарство да използвам дестилирана вода, но в аптеката ми дадоха пречистена, което не е едно и също доколкото разбрах после. Все пак няма проблем да разтворя гранулите в нея, нали? Извинявам се, ако въпросът ми е глупав.
Здравейте! За направата на обикновен воден разтвор (който ще ползвате няколко дни само) може да се използва обикновена трапезна вода или такава с ниска минерализация. (за гр. Пазарджик например с чешмяната вода няма никакъв проблем). Но ако ще правите траен разтвор в шишенце се ползва 1 част етилов спирт към 10 части дестилирана вода, слагат се гранулите, удря се сто пъти (макар че аз го правя и с по-малко удари) равномерно в длан или друга еластична повърхност и (ако го съхранявате правилно), е с "неограничен" срок на годност (имам така приготвени трайни лекарства на по 10 години и си работят).
Така че с пречистената няма никакъв проблем.

Общи условия

Активация на акаунт