КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 40-а тема

• 66 583
  • 917
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря, че ми отговорихте толкова бързо!:)

# 181
Много благодаря за споделените мнения! Simple Smile
Продължаваме с Рус токсикодендрон-а и се надявам да му помогне за присипналия глас и къртещата кашлица, че наистина този път се мъчи дечко. И усещам как с всяко негово боледуване все повече уверена ставам и спокойна, че се справяме. Просто за мен е много сложна материя, а същевременно ми е толкова интересно и зарвди това понякога питам тук може би странни за вас въпроси. Благодаря още веднъж ☘
Тони, още по-уверена ще бъдете, ако вас самата ви лекуват с хомеопатия. Тогава ще знаете какво е усещането, когато преминават диагнозата и сополите. Разбира се, има моменти на неувереност, несигурност, притеснение. Аз самата изпаднах в такова състояние след повторна диагноза за миоми. Обаче ми мина и продължавам с ХЛ. След някой и друг месец сигурно ще направя проверка и така. По-дребните (условно казано) неразположение знам, че ще се подобрят.
Та, моето мнение вече съвпада на 100% с това, което казваше преди време Мечка Малинарка  - има Х, които не лекуват децата, ако не са лекувани родителя/родителите.

# 182
Здравейте отново. Аз искам да попитам нещо. Както писах, детето на 18.10 прие конституционалното си лекарство - Туберкулинум 1М ( тогава си беше здрав). Неделя 23.10 се разболя (дори хомеопата ми каза, че първоналачно е помислила, че е от ТУБ, но спрямо симптомите, които разви в последствие се оказа, че е върлуващия в момента вирус) и го лекуваме с други ХЛ. Заради това, че толкова скоро след прирма се еазболя и приема други ХЛ, “опорочава” ли се действието на Туберкулинума?

# 183
Туберкулин вече е задействал жизнената сила. Хомеопатът ще прецени кога и дали ще го даде отново.

# 184
Туберкулин вече е задействал жизнената сила. Хомеопатът ще прецени кога и дали ще го даде отново.

Благодаря.
При нас не вървят ок нещата този път и вече започнах да се притеснявам. Два дена давах рус токс + инхалации правя с физ разтвор. Вчера кашлицата беше много намаляла.. днес отново много кашля къртещо и има пресипнал глас + тръгна хрема като река. И поддържа пак една Т 37.3 . Писах й, каза още два дена да давам рус токс 30 (днес и утре). Аз не мисля, че му помага. Много е нервен, удря ни, хвърля играчки. А беше спрял… какво се случи не знам 😔😔

# 185
Аз не бих правила инхалации. Поне при нас като се приема хомеопатия е само това. Инхалациите влияят по един начин, ХЛ по друг. При моя син след инхалации преди време, точно така му тръгваше хремата да кашляше много.

# 186
  • там, където ми харесва
Здравейте, нова съм в темата и искам да питам мога ли да ликувам нервни кризи с хомеопатични лекарства?Тъй като работата ми е много напрегната през летния сезон изкарах с валериан.Имам телефона на хомеопат от нашия град , дали да не се обадя и направо да попитам нея?

# 187
  • Бургас
На теория - може. На практика - зависи колко е добър хомеопата ти. Успех!

# 188
Здравейте и от мен, аз ползвам хомеопатия от няколко години за детето. Когато има остри състояния като хрема, кашлица и т.н. се повлиява много добре от хомеопатичното лечение. Сега, обаче, имаме друг проблем, и нещо все не успява да се повлияе от лечението. Детето е на 9 години, много чувствителен, срамежлив, страхлив, и от почти три месеца има тикове на очите основно, но и главата мърда леко назад понякога. Малко след като се появиха тиковете започна от време на време да става нервен, понякога не го свърта на едно място. Посетихме невролог - според лекаря проблемът не е неврологичен. Посещаваме и психолог. Много разчитах(и все още е така) с хомеопатия да се справим с тези състояния, сменихме няколко лекарства. В началото имат някакъв ефект, после нещо се случва и спират да му действат, и минаваме на следващото. Досега са му изписани Каустикум 200, после Натрум муриатикум LM1, Карцинозин 200, сега последно Стафизгария 200. Къде грешим?

# 189
Здравейте, нова съм в темата и искам да питам мога ли да ликувам нервни кризи с хомеопатични лекарства?Тъй като работата ми е много напрегната през летния сезон изкарах с валериан.Имам телефона на хомеопат от нашия град , дали да не се обадя и направо да попитам нея?

Няма да помогне хомеопатията за емоционални проблеми. При напрежение е възможно първоначално да има някакъв резултат, но след това всичко се връща отново и отново.

# 190
Аз лично не съм съгласна, защото самата аз съм се справяла с емоционални проблеми (депресия) само с хомеопатия. Естествено, ако има провокиращ фактор трябва да се премахне или сведе до минимум иначе наистина е временно облекчението.

# 191
ХЛ работи на всички нива! Изключително успешно повлиява емоционални и ментални състояния. В тези случаи, може да се окаже успешна успоредната работа с психолог.

# 192
Здравейте, пак съм аз. Другат седмица ще се допитам до хомеопата ни, но искам да чуя и вашето мнение.
Както написах, моето дете е почти на 3г, през месец Май посетихме хомеопат заряди трета сливица и непрестанна хрема. След интервюто тя го определи като Туберкулинов тип. Един медец пи веднъж седмично Туб 30ch, след тоеа бяхме при нея и тя каза, че е убедена,че това е неговото лекарство и му влияе добре, освен за типа дете, ами и за приблемите които има ( сливица, лимфен възел подут на вратът и проблеми с носа като цяло). Тогава изписа Туб 1М, дадох му го Юни месец еднократно. Юли каза да му дам още веднъж 1м . Детето много се закрепи физически, рсзреди боледуванията, започна да боледува по много по-различен начин. Два месеца не бяхме ходили, защото беше здрав и поисках среща с нея и отидохме. Подробно й разказах как е било всичко покрай нас последните два месеца. Той се държа по абсолютно Туб тип в кабинета й 😅 Каза, че е време за още една доза и отново му дадох Туб 1М (на 18.10).
След седмица се разболя и знаете, аз писах за лечението му(първо пи бриония, после рус токс).
Но нещо се случи с поведението му, извън контрол е. Той, че не е хрисим, не е.. обаче е по-зле от всякога - постоянно е сърдит, плаче, удря ни, сърди се, хеърля храна, погледа му е един лош направо. Всичко е НЕ, првви напук, и не еднократно , а това е по цял ден вече може 6 дена. Просто е извън контрол, стиска се , не ходи да пишка. Дали това е някаква лечебна криза и ще отмине?
Нямам спомен предните пъти да е било така, но и аз тогава не знаех много какво да наблюдявам, съвсем ми беше прясно.

Последна редакция: сб, 29 окт 2022, 14:36 от toni1189

# 193
  • Бургас
Аз не разбирам много, но не е ли прекалено да се дават всеки месец такива потенции при положение, че още след първия прием е имало не само подобрения, но и не е боледувал след това.

# 194
Аз не разбирам много, но не е ли прекалено да се дават всеки месец такива потенции при положение, че още след първия прием е имало не само подобрения, но и не е боледувал след това.

Все още му е запушен постоянно носа и му е увеличен лимфния възел, може би това е една от причините. Честно казано и аз самата не съм запозната колко често може да се дава.

Общи условия

Активация на акаунт