КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 40-а тема

• 64 869
  • 917
  •   1
Отговори
# 870
Възможно е да не намирате тук вашия хомеопат, щото май нашите такива не са медици.

# 871
  • София
Възможно е да не намирате тук вашия хомеопат, щото май нашите такива не са медици.

д-р Михайлов беше класически хомеопат, който не намесваше медицината в хомеопатията, освен чисто информационно. Така че това няма отношение към търсенето.

# 872
  • Бургас
Моя хомеопат е завършил медицина и е практикувал като лекар.

# 873
Здравейте, някой може ли да ми препоръча класически хомеопат в Пловдив? За възрастни и за бебе. Благодаря!

# 874
Аз също търся координати за компетентен и ефективен хомеопат в Пловдив.
Здравейте, някой може ли да ми препоръча класически хомеопат в Пловдив? За възрастни и за бебе. Благодаря!

# 875
Здравейте, след посещение на класически хомеопат ми изписаха Арсеникум албум 200СН и Туя 200СН. Арсеникумът е изписан 3х2 за 5 дни и после 1 път на седмица. Туята е изписана 3х1 за 5 дни и после веднуж на седмица. Притеснява ме, че потенциите са високи. Според вас има ли повод за притеснение? Благодаря ви предварително.

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 13:35 от PureFlower

# 876
  • Be realistic - plan for a miracle.
Не, няма повод за притеснение. Хомеопатът преценя потенцията. Аз съм приемала потенции 1М (милион). Следвайте указанията на хомеопата си. Simple Smile

# 877
  • Бургас
Два препарата наведнъж? Тези потенции знам че се пият през по продължинелен период, например по 1 на някорко дни. 3 пъти на ден ми се вижда адски много това. Но нека хомеопатите тук да кажат.

# 878
Нашият класически хомеопат винаги ни изписва само по едно лекарство. И когато е в потенция 200 и нагоре, ни го дава в течна форма (той го приготвя в кабинета си). Приемът е не повече от 1 или 2 пъти седмично. Обикновено се почва два месеца по 2 пъти седмично, следва консултация, за да се обсъди състоянието и след това пак два месеца по 1 път седмично.

# 879
И мен това ме смути, че приемът ми се стори адски висок за тази потенция, както и че са 2 препарата. Главно ме притеснява да няма негативен ефект. Първа среща ми беше с хомеопата и не знам дали не трябваше да го питам на място...

# 880
Арсен и Туя са твърде различни и като типажи, и миазмично. Паралелното приемане на 2 и повече препарата се прави в редки случаи и по определен начин, който не виждам тук. Не споменавате дали ще ги приемате заедно или първо едното за известен период, после другото. Но дори и да бъдат едно след друго, хомеопатът НЕ е врачка и не знае как ще реагирате още на първото, та да ви дава и второ такова след приключване на първото лечение. И да ви обясни логиката, нужен ви е необходим бекграунд знания, за да имате критично мислене, в противен случай всеки може лесно да ви убеди. На всичкото отгоре потенциите са наистина от висш порядък. Ако желаете сама да се информирате, вижте в канал "Здраве и хомеопатия" в ютуб номерираните видеа за принципите на класическото хом.лечение.

# 881
Арсен и Туя са твърде различни и като типажи, и миазмично. Паралелното приемане на 2 и повече препарата се прави в редки случаи и по определен начин, който не виждам тук. Не споменавате дали ще ги приемате заедно или първо едното за известен период, после другото. Но дори и да бъдат едно след друго, хомеопатът НЕ е врачка и не знае как ще реагирате още на първото, та да ви дава и второ такова след приключване на първото лечение. И да ви обясни логиката, нужен ви е необходим бекграунд знания, за да имате критично мислене, в противен случай всеки може лесно да ви убеди. На всичкото отгоре потенциите са наистина от висш порядък. Ако желаете сама да се информирате, вижте в канал "Здраве и хомеопатия" в ютуб номерираните видеа за принципите на класическото хом.лечение.
Препаратите са изписани да се приемат заедно и то в такива потенции. Тук е моментът да кажа, че няма нищо спешно и не е случай, при който ми трябват резултати за вчера. Искам  да излекувам хроничен фарингит, който се появи преди няколко месеца. За първи път се обръщам към класически хомеопат и тъй като знам, че повечето изписват един препарат и следят за реакции ми стана странно. При изписани два препарата, които трябва да се вземат по едно и също време в тази потенция ми се стори малко прекалено. Не знам как да постъпя, не съм започнала да ги взимам, обмислям посещение на друг хомеопат. Днес звъннах два пъти на хомеопата, за да поискам някакво обяснение, но не успях да се свържа, което също е странно.

# 882

Препаратите са изписани да се приемат заедно и то в такива потенции. Тук е моментът да кажа, че няма нищо спешно и не е случай, при който ми трябват резултати за вчера. Искам  да излекувам хроничен фарингит, който се появи преди няколко месеца. За първи път се обръщам към класически хомеопат и тъй като знам, че повечето изписват един препарат и следят за реакции ми стана странно. При изписани два препарата, които трябва да се вземат по едно и също време в тази потенция ми се стори малко прекалено. Не знам как да постъпя, не съм започнала да ги взимам, обмислям посещение на друг хомеопат. Днес звъннах два пъти на хомеопата, за да поискам някакво обяснение, но не успях да се свържа, което също е странно.
Здравейте, понеже и аз съм с хроничен фарингит и не бих отказала да се излекувам, моля ви да пишете като намерите нов хомеопат и как ще се опита да ви лекува. Ако желаете може да ми пишете на лични. Благодаря и успех

# 883
Моля Ви за препоръки за класически хомеопат, който би помогнал при тревожност?
Става дума за София.

# 884
Здравейте,предписана ми е Циклама 200СН.Основната ми тревога ,с която отидох при хомеопата беше завишени стойности на кръвното налягане ,спорадично до 160/90,95,основно сутрин веднага след ставане ,Приемам Циклама 200 ,два пъти седмично,вече месец ,но станах по-зле .Започнах да вдигам кръвното по-често и през останалата част от деня освен това от няколко дни много често долната граница е 100,веднъж дори 115,Горна макс165.Чудя се ,дали това е лечебна криза или ХЛ не е точно подбрано и трябва да информирам лекаря.На 58 г съм ,от 2 години съм в постменопауза ,откакто ми спря цикъла започнах да качвам кръвното,либидо -0,,засилиха се страховете ,задух ,вагинална сухота.Моля за съвет.

Общи условия

Активация на акаунт