КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 40-а тема

• 66 541
  • 917
  •   1
Отговори
# 855
Аз също търся добър хомеопат за дете в София. Борим се с хроничен ларингит ( жестока суха кашлица, без други симптоми).
Личната постоянно изписва антибиотик за това. На пулмолог пък изписват инхалации с пулмикорт и Демефан.
В чудо сме се видели. Отворена съм за всякакво по щадящо лечение.
Здравейте,
и моето дете страда от ларингит но не е чак толкова хронично. При него се провокира от влага, също така задна хрема. Ползвали ли сте Фосфор Хомакорд, хомеопатично за ларингити, фарингити https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010003815 . Пие се както е описано на опаковката. Търсете причината за проблема. Правихте ли кръвен тест за бактерия, стафилокок, стрептокок, честите причинители. Ние пием и Дулкамара Хомакорд. Много ни помага и истинска пчелна пита, да дъвче и смуче меда. Разбира се, не трябва да има алергия детето ви. Иначе ако има проблем с меда, може да пробвате Клеева тинктура да давате. Чист въздух, сок от Лимони, прясно изцеден сок от Моркови, без пулпа. Керотина мн добре действа на възпалена лигавица/за дете на гладно по 250мл, сутрин и вече, общо 500мл/. Търсете причинителя, тест за алергия правили ли сте? Задна хрема има ли?
Иначе д-р Гужгулова е педиатър, УНГ и хомеопат. На стамболийски е частния кабинет. Не знам дали да ви я препоръчам. Аз съм разочарована от отношението и. Финансовата част е на първо място. Ако искате пробвайте при нея. Първичния преглед беше 80лв а следващите по 50лв, в момента не знам по колко са. Но пробвайте с Фосфора, би трябвало да има ефект. Нали знаете, на гладно, и най-малко 20-30мин преди храна и течности.

Последна редакция: нд, 13 окт 2024, 14:18 от Идрис

# 856
Аз Ви съветвам най- добронамерено да не давате Фосфор на своя глава. Това, че при едно дете успокоява ларингитната кашлица, не означава, че ще стане е при Вашето. Моят син правеше ларингитни пристъпи и никога не е пил Фосфор 😉 Намерете си класически хомеопат и нека той прецени какво да даде . Успех!

# 857
Здравейте,
и благодаря за отговора. Фосфор Хомакорд сме давали. Няма ефект при нас. Редовно сме правили микробиологии на гърло и нос - няма нищо. Има задна хрема - всяко заболяване започва със запушване на носа - никога няма секрет напред (или ако има е оскъден) и след това започва сухата кашлицата. Тест за алергия не сме правили досега. Личната и другите, при които съм я водила отхвърлят такава. Но и аз все по често си мисля, че там може да е причината. Ще посетим и алерголог.
Иначе продължавам да съм в търсене на добър хомеопат. Хомеопатката на моята братовчедка в Бургас успява да лекува децата и много успешно без антибиотици ( вкл. пневмонии и др.)
Благодаря за предложението за Гужгулова. Тя все пак успявала ли е да ви лекува успешно?

# 858

Благодаря за предложението за Гужгулова. Тя все пак успявала ли е да ви лекува успешно?
Да, имало е ефект. Тя дава класическа и обикновена хомеопатия. Но иска само тя да лекува детето, без лл.
Тя беше казала да си направим кръвни тестове за бактерии и така разбрахме, че има. Защото между гърлен секрет и кръвен тест, има разлика. От гърления може нищо да не излезе. За алергия също кръвен тест сме правили, те са по-скъпи и има разлика между него и този, с драскането върху кожата. Така разбрахме за алергия към плесен/мухъл, който се получава от влага, и към домашна прах.
Ние имам такъв проблем, лигавицата в носът и конхите се подуват, започва задна хрема и съответно тръгва суха кашлица. Самата Гужгулова, е казвала, че първо се оправя хремата и за кашлицата няма нужда от сироп. И е така, като оправя хремата, и след ден, два, кашлицата изчезва сама. Но когато е провокирана от влагата, е друго. При нас  сок от Моркови действа добре на възпалена лигавица, изпитано. Ползваме и Сенсивит за нос, има вит А и Е. Отдавна сме спрели да пием АБ.
Вие имате ли проблеми с третата сливица?

# 859
За проблем с трета сливица никой не е споменавал.
Ще я заведа и при Гужгулова. А тя ли поиска да правите тестовете за алергия към влага, мухъл и д. прах?

# 860
За проблем с трета сливица никой не е споменавал.
Ще я заведа и при Гужгулова. А тя ли поиска да правите тестовете за алергия към влага, мухъл и д. прах?
Не, тя каза само за бактериалните инфекции. За алергиите, ни каза алерголог, при когото бяхме изпратени от друг УНГ. Теста за алергиите е платен, някъде 100лв, така че не сме имали нужда от направление. Нашия лл никога не е отказвал да дава направления или да прави пкк, и други.

# 861
  • Бургас
Беше преди около 10 години. Към 60лв беше тогова. Ами държиш там някакви метални дръжки и краката ти са боси и стъпили на метални пластини. Стоиш така не помня колко минути и после от една програма на компютъра ти разпечатва къде са ти слабите места уж.
Но мисля, че вече им отмина модата и вече почти не прави. Може би хората разбраха, че не работи това.

В интерес на истината, това, което аз си правих 2012г. или 2013 г. е показало някакви индикации за нещо. Тогава миомите ми са били миниатюрни, но то отчете някакъв проблем там. Тогава беше началото на хормоналните ми проблеми, с ЩЖ. Но не знам на това ли казват  резонанс. Аз ходих при д-р Танева тогава, в Стоматологията.

Аз имам алергия точно към мръсен въздух, влага, мухъл. В нашия град има от всичко.Тази година си правих пак тестове при алерголог и излезе,че нямам реакция към никакъв алерген. Прекарах лятото извън града, там нищо, даже и обонянието ми беше се увеличило. Върнах се тук и всеки ден духам носа, естествено и обонянието ми се притъпи, но слава богу не е чак толкова зле. Взимах скоро хомеопатично л-во, може и от това да е, но последните две години изпивам по едно шишенце ликьор от орехчета, дали от него ил ие съвпадение, но забелязвам някакво подобрение.

# 862
  • Бургас
То май всички в Бургас сме така с носа. Аз постоянно си издухвам и прочиствам моя. Вечно нещо е запушен.

И аз ходих при Танева. Когато ми препоръча за третата сривица на сина ми някакъв хомеопатичен препарат със 17 (!!!!!) съставки тогава разбрах, че нещо не е читава. На мен биорезонанса ми отчете пробреми в храносмилателната система, но преди това тя ме беше разпитала какви са ми оплакванията. Точно в тази посока ми бяха оплакванията. Та не се очудвам, че ми е "познал" апарата.

# 863
На мен биорезонанса ми отчете пробреми в храносмилателната система, но преди това тя ме беше разпитала какви са ми оплакванията. Точно в тази посока ми бяха оплакванията. Та не се очудвам, че ми е "познал" апарата.
Той нали апаратът си има програма, която съставя диагнозата на база импулсите, които получи. Какво отношение има човекът, който пуска програмата?

Бих поставила под съмнение този тип изследване, ако не беше толкова точно в диагностиката (има страшно много верни неща). И затова се чудя доколко може да помогне на хомеопата, който още не знае, че сме правили биорезонанс. Със сигурност ще споделя с него, та дори и да ми се изсмее. Simple Smile

# 864
Скъпи дами, регистрирах се, защото имам нужда от помощ. Моля да ми препоръчате добър хомеопат в София, започнах хомеопатично лечение на кондиломи, но за съжаление лекарят ми почина и търся друг. Някоя от вас лекувала ли е този проблем с хомеопатия и при кого?

# 865
  • София
Скъпи дами, регистрирах се, защото имам нужда от помощ. Моля да ми препоръчате добър хомеопат в София, започнах хомеопатично лечение на кондиломи, но за съжаление лекарят ми почина и търся друг. Някоя от вас лекувала ли е този проблем с хомеопатия и при кого?

И аз все още търся хомеопат след смъртта на Михайлов, но тук препоръка няма, а след изчитане на куп мнения - съвсем не знам на кой да се доверя... Sad

# 866

И аз все още търся хомеопат след смъртта на Михайлов, но тук препоръка няма, а след изчитане на куп мнения - съвсем не знам на кой да се доверя... Sad

Да, разбирам те, и аз чета мнения доста време и не мога да избера. Вече напълно се отчаях и затова се регистрирах и писах. А д-р Михайлов беше прекрасен човек и професионалист...

# 867
  • Бургас
За Атанас Михайлов ли става въпрос. Имам няколко негови книги. Не знаех че е починал. От какво?

# 868
  • София
За Атанас Михайлов ли става въпрос. Имам няколко негови книги. Не знаех че е починал. От какво?

О, не, жив си е, пу-пу, дано още много години!

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 21:02 от denizara

# 869

Става въпрос за д-р Михаил Михайлов, гинеколог от 3та градска болница и хомеопат

Общи условия

Активация на акаунт