Термин март 2023 ❤️💙

• 41 022
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
И аз на 12 съм на преглед, ще бъда в 10та седмица. И на мен нищо не ми каза лекарката за бхс, ще я попитам като отида. Прочетох, че е най-добре в 12та седмица и че е хубаво още от 8ма седмица да си запишеш час, за да е сигурно, че ще има.
.

Моят лекар сам си прави бхс,да ,между 11 и 13 е,с малкия бях в 12-та май и давах кръв и двата пъти в майчин дом. Сега съм за първи път при този лекар и не знам как той работи,ще питам. Simple Smile

# 421
  • Видин
Привет на всички, нямам търпение да дойде утрешния ден 😊 от кога го чакам този час с трепет..дано всичко да е наред 🍀
Относно БХС, ме насочиха към МЦ Фемина в Гр.София, смятам утре да се обадя за час, трябва да е между 22.08-09.09.22г Някой има ли отзиви за този МЦ? Разбрах от познати, че цената е около 180лв. Взима се венозна кръв и има преглед с УЗ

# 422
Привет на всички, нямам търпение да дойде утрешния ден 😊 от кога го чакам този час с трепет..дано всичко да е наред 🍀
Относно БХС, ме насочиха към МЦ Фемина в Гр.София, смятам утре да се обадя за час, трябва да е между 22.08-09.09.22г Някой има ли отзиви за този МЦ? Разбрах от познати, че цената е около 180лв. Взима се венозна кръв и има преглед с УЗ

Аз бях при д-р Цолова там,доволна съм. Но аз преди това дадох кръв сама в Майчин дом и отидох с резултатите. Иначе предполагам те си носят кръвта в майчин дом. Сега моят лекар,понеже за първи път съм при него,но вече прочетох от други пациентки,че сам прави бхс,което е ехографският преглед и сигурно те носят кръвта в майчин дом.

Успех на прегледа утре,моят следващ е на 12-ти и тогава задължително ще питам за бхс,но той предполагам сам ще ми каже.

Аз през сайта на фемина си запазвах часовете,много е удобно,преди май беше 120 или 130 лева,но аз бях през 2019 и 2020. Пише,че те си носят кръвта до майчин дом.

Последна редакция: нд, 31 юли 2022, 19:15 от Irnata_87

# 423
Някоя от вас дали ще се следи във Вита?
Тук следенето на бременност е 1000лв и влиза бхс, а за другите 2 фетални е 500лв.

# 424
Здравей, аз ще се следя във Вита. При д-р Василева съм. На 15ти съм на преглед. Иска ми се да пусна генетичен тест и затова се чудя за този бхс

# 425
Здравей, аз ще се следя във Вита. При д-р Василева съм. На 15ти съм на преглед. Иска ми се да пусна генетичен тест и затова се чудя за този бхс

Лекарите смятат че не зависимо генетичния тест Бхс е задължителен, реално недай си боже може да има аномалия, която не е генетична. Моята лекарка ми разказа за такъв случай, който е имала.

# 426
Аз с двете ми предни бременности не съм правила генетичен тест,не е имало съмнение за нищо,само бхс. Сега почвам да се плаша,че бхс са статистики като цяло, но на колкото повече години си,толкова по-големи рискове излитат. Но разбира се не съм аз тази,която ще го разчита,а АГ,но съм си паника. Аз съм на 34 сега. Просто то така изчислява, но освен възраст има и други неща,разбира се.

# 427
Здравейте Simple Smile
Моят лекар ме посъветва да направя пренатален тест, предвид това, че бебето е много чакано, след 4 инсеминации и 2 свеж трансфер, то стана след 2рия трансфер. Та, края на август мисля да пусна Vision тест, 10 седмица някъде се пада тогава, с резултатите ще се знае и пола...

# 428
Чувала съм много добри отзиви за нея. Даже я гледах в пуфи толкс. Тя май е в база 1, ако не се лъжа. Аз съм при доктор Красимира Несторова. За генетичен тест не съм мислила, само ако лекарката ми каже тогава.

# 429
Аз питах моя АГ какво мисли за пренаталния тест, тъй като и на мен ми се ще да го направя, въпреки голямата сума, но той е на мнение, че трябва да се направи, само ако има някакво съмнение на БХС.

# 430
Чувала съм много добри отзиви за нея. Даже я гледах в пуфи толкс. Тя май е в база 1, ако не се лъжа. Аз съм при доктор Красимира Несторова. За генетичен тест не съм мислила, само ако лекарката ми каже тогава.

И във Вита 2 преглежда. Аз съм там. Попаднах на една поредица на списание Кенгуру, която ми се стори полезна.
https://youtu.be/FX7TaR2w5LA

А тези от вас, които ще правят генетичен тест, на кой сте се спрели?

# 431
Здравейте, мами!
 Най-накрая да се престраша и аз да пиша... Първа бременност ми е. В 8+3 г.с съм, с термин 10.03.2023г.
Миналата седмица бях на втори преглед в 7+6г.с. и чухме сърчице /1,5см и 115 удара в минута - навсякъде чета , че трябва да е малко по-високо и незнам дали трябва да се притеснявам или не/.
Засега съм ходила на два прегледа при д-р Тотев в Пловдив и след 10 дни ме вика , за да започваме женска консултация. 
Има ли други мами от Пловдив и при кого ходите да се следите - по здравна каса и на частно?  Защото на мен Тотев меко казано  не ми харесва, че е толкова пестелив откъм думи. А и да не забравя - досега не ми е пуснал никакви изследвания?

# 432
Здравейте и от мен! Днес влизам в 6 седмица. Бях на преглед в събота. Видя се плоден сак. Нямам търпение да видя другия път ембрион със сърдечна дейност Simple Smile

# 433
  • Видин
Ето, че дойде и даже и отмина и моят час при лекаря. Всичко е наред, видяхме плода, чухме сърдечната дейност и съм много щастлива, отговаря си на седмицата в която съм-9 г.с
Относно БХС трябва да има навършени 11г.с и не повече от 13-та. Утре ще се обадя да запиша час, защото все пак е отпускарски сезон.

Последна редакция: вт, 02 авг 2022, 08:50 от Лора Монова

# 434
Здравейте, много се радвам за всички, които сте чули сърчице, видели сте сак и всичко е нормално. Чакаме Караджова също с много хубави новини.
Аз днес бях на 2ри преглед. 8ма седмица, отговаря си, чухме сърчицето и всичко за сега е нормално. На 22ри съм на преглед и тогава ще се уточним за БХС.

Общи условия

Активация на акаунт