Термин март 2023 ❤️💙

• 40 944
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, момичета.
Видях, че сте писали за прогестерона. Моето забременяване стана инвитро и след трансфера започнах с утрогестан 3х2, тъй като беше нисък прогестеронът, добавиха и инжекция Пролутекс, 1 всяка вечер. Когато излезе положителният тест, лекарят каза да не спирам нито утрогестана, нито инжекциите. Даде ми схема на спиране. Евентуално мога да спра инжекциите след чуване на сърце, но постепенно, първо се разреждат, ще се бият през ден....Явно е вярно, че е по-добре да е висо прогестеронът,а  не нисък.

За пазаруването - нищо няма да купувам засега, имам наскоро родили приятелки, които ще ми дадат някои техни неща, колички и други неща мисля да купувам (ако всичко е наред) зимата, и без това ще има промоци, Черен петък и т.н.

# 496
  • Видин
Благодаря, Лора. Успех и на теб! 🍀🍀🍀
Колко ти е кръвното без медикаменти?
Моето днес 160/80 .
Моето варира много..сутрин е 110/80 през деня стигам до 150/90

# 497
plmnch това, че има толкова хубаво подобрение звучи много окуражаващо 👍,
Аз в четвъртък съм на контролен преглед и ще пиша след това, ако има положителни новини за споделяне.

So close, а до коя седмица ще поставяш инжекциите? И кога ще започнеш със схемата по разреждане. Знам че в никакъв случай две бременности не са еднакви, но си приготвям списък с въпроси за контролния преглед в четвъртък и много ми се иска да не спираме инжекциите от раз. Моят док изобщо не е многословен, имам му доверие, но се чувствам по-добре, когато знам че съм попитала и аз.
Lucie_, трудничко е това с лежането доста. Но при мен не беше просто зацапване. Имах страшно обилно кървене. Първия път бях на работа (работя на бюро). Станах да отида до тоалетна и то просто се изля. Втория път вече лежейки в къщи рвших, че съм добре и мога да измия прозореца на вратата към терасата. Легнах и пак така. Като станах да ходя до тоалетна цекия под от леглото до банята беше в кръв. Така че към момента ММ е поел всички домакински грижи, а аз ставам само до 00 и да хапвам, което е горе долу на всеки час по веднъж. При мен отлепването обаче е 2/3, което си е доста и само като си спомня ужаса, който изпитах при прокървяванията и бързо, бързо ми минават всички мисли да нарушавам препоръките.
Извинявам се за спама и за дългия пост. Дано на никого да не се случва, това което се случва на мен!

Относно покупките... Въпреки състоянието ми много ме сърбят ръчичките Grinning Само дето ММ има сестра  с дете на 3г., която ще ни даде всичко каквото ни е необходимо, така че няма д аима мноог за купуване. Към момента и аз съм се насочила по-скоро към търсене на по- голямо жилище.
Ох, много добре те разбирам, Lucie,
при мен отлепянето беше 1/3 някъде и с лежане и прогестерон нещата се оправиха за 7-8 дни, в момента докторът каза, че е незначително отлепянето. В понеделник съм пак на лекар, дотогава продължавам основно да лежа.
Надявам се и при теб скоро да има подобрение!

# 498
Lucie, за кои инжекции питаш? Аз си бия прогестерон инжекция (Пролутекс) и Клексан заради тромбофилията. Докторът ми е писал след като чуем сърце, да започна да бия Пролутекс през ден (сега бия всеки ден), като да минат 6 дни след сърцето, или 3 инжекции през това време - през ден. Така постепенно ще ги спра, а за утрогестана още не е казал нищо...Написал ми е, че Утрогестан се спира 13 седмица, като преди това в 11 и 12 се разрежда приемът, за да е плавно спирането.
Клексан е за разреждане на кръвта и ми пише да се продължи до 34 седмица някъде, но преди това да се проследява на 3 седмици ПКК, фибриноген, PT, APTT.

# 499
Някоя с болки в гърба и особено кръста, не се издържа...

# 500
So close , благодаря - за инжекциите с прогестерон. Моите имат някакво друго име - инпросуб. Клексанът го спрях още на първото прокървяване.
Karadzhova88, в кръста не, но яйчниците - "мама миа" е положението. Сигурна ли си, че гърбът е от бременността - да нямаш някой климатик насочен към теб на работа?
Lucie, за кои инжекции питаш? Аз си бия прогестерон инжекция (Пролутекс) и Клексан заради тромбофилията. Докторът ми е писал след като чуем сърце, да започна да бия Пролутекс през ден (сега бия всеки ден), като да минат 6 дни след сърцето, или 3 инжекции през това време - през ден. Така постепенно ще ги спра, а за утрогестана още не е казал нищо...Написал ми е, че Утрогестан се спира 13 седмица, като преди това в 11 и 12 се разрежда приемът, за да е плавно спирането.
Клексан е за разреждане на кръвта и ми пише да се продължи до 34 седмица някъде, но преди това да се проследява на 3 седмици ПКК, фибриноген, PT, APTT.

# 501
Някоя с болки в гърба и особено кръста, не се издържа...

Тип менструални ли са? Защото аз съм с дискова херния и общо взето имам постоянно някакви болки,схваната съм,но в началото бяха тип менструални и се депресирах,макар че при мен се е доказало,че и с болки матката е спокойна и са от дисковата херния,не винаги,но в повечето случаи. Пробвай с но-шпа.

# 502
Lucie, не е ли проблем, че си спряла клексана? Пускаш ли кръвни на 3 седмици? Ами ако се сгъсти кръвта? Какво казаха лекарите?

Караджова, и мен ме наболява гърбът и по-точно кръстът, той си ми е слаба зона, и при цикълме болеше.

Как сте днес, момичета?

# 503
И мен много ме боли гърба и кръста, като поседя повече време права или леко наведена. А преди нямах такива проблеми, винаги съм тренирала и никога не съм имала проблеми с гърба и кръста.
За болките в корема, имах много силни в началото, продължавам да имам понякога и тогава лекарката ми каза 2х3 но шпа да пия, “за да не се контрахира матката”, така каза.
Някоя от вас тренира ли сега? Аз откакто разбрах, че съм бременна не съм, но мисля след прегледа на 12 да попитам лекарката дали мога.

# 504
Болеше ме така гърба и кръста, но в напреднала бременност, сега сякаш малко рано, панирам се, защото четох, че това може да е и признак за а....

# 505
Аз съм леко притеснена,защото съм с вродени мутации на тромбофилия открити сега,но не съм на инжекции. Доверявам се изцяло на лекаря,но не знам как да спра да се притеснявам. Моите са една високороскова фактор В Лейден и PAI 4/5G,каза,че са хетерозиготни и възможността да се проявят е 50 на 50,вече имам две живи и здрави деца , които освен родени малко рано и малко дребни нямаха никакви проблеми,изписани на трети ден. Докторът каза,че следи кръвоотоците и по тях преценява терапията,първо в пета седмица даде натаспин само,всичко наред с кръвоотока,в седма даде и 75 мг аспирин като попитах защо ,дали има проблем,каза ,че са в норма,но трябва да отговаря на нуждите на бременността. Не ме е пращал на хематолог и на кръвни,другият петък съм при него и мисля сама да си пусна за коагулация. Не мисля,че пренебрегва нещо,но не знам как да се успокоя. Нито пък бих слагала инжекции на своя глава.

# 506
Колкото по-малко четеш за симптоми, толкова по-спокойна ще бъдеш. Цялата тая информация в интернет супер много обърква жените и ги кара да се стресират без причина. ❤
Болеше ме така гърба и кръста, но в напреднала бременност, сега сякаш малко рано, панирам се, защото четох, че това може да е и признак за а....

# 507
So close, за съжаление - не, док каза "спираме клексана"  и това беше. Но не съм в България:/. Тук всичко е толкова различно, за някои неща в положителен за някои в отрицателен смисъл. Имах си генечитните от България, и тук пуснаха някакви, но ... тук в клиниката след като излязат резултати от какъвто и да е тест, обсъждат се с лекаря в самата клиника, и след това на пациента звъни сестра, която да каже нужно ли е да се променя терапията 🤷‍♀️ отначало това доста ме напрягаше, но взех да свиквам.

Irnata_87, благородно завиждам, че док ти обяснява толкова подробно, а и така както обясняваш звучи добре - щом следи кръвотока 👍👍

Karadzhova88, мисля, че за най-лошото и болки в корема трябва да има, т.е. комплекс от фактори. Кога ти е следващият преглед - дано да е нещо моментно 🤞

Lucie, не е ли проблем, че си спряла клексана? Пускаш ли кръвни на 3 седмици? Ами ако се сгъсти кръвта? Какво казаха лекарите?

Караджова, и мен ме наболява гърбът и по-точно кръстът, той си ми е слаба зона, и при цикълме болеше.

Как сте днес, момичета?

# 508
По принцип при моята съм чак другия четвъртък, но нали не мога да издържа, особено в моето положение и записах за петък при тази, която ме следеше с детето, имам спомен че ехографа и е по-ясен, дано се види хубаво и е пораснало и всичко е наред

# 509
По принцип при моята съм чак другия четвъртък, но нали не мога да издържа, особено в моето положение и записах за петък при тази, която ме следеше с детето, имам спомен че ехографа и е по-ясен, дано се види хубаво и е пораснало и всичко е наред
Стискам палци всичко да е наред 🤗

Общи условия

Активация на акаунт