Термин март 2023 ❤️💙

• 40 935
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
  • Видин
Здравейте, момичета!

Ето ме и мен най-после с добри новини. Първият ми преглед мина, чухме сърчицето и за сега всичко е наред. Това ще ни е трето детенце живот и здраве, имаме една кака и един батко в училищна възраст. След потвърждението от лекаря днес им казахме и те бяха много щастливи. От доста време си мечтаеха за това. Но до тук с казването, за други мислим да изчакаме до есента, въпреки че не ми е за първи път съм много притеснена. Терминът ми е 17 март, но ще съм с трето секцио и може би ще родя още края на февруари според лекаря.
Препращат ме на кардиолог, защото съм със високо кръвно, което имах и преди да забременея, но спрях лекарствата, когато планувахме бременността. Ще трябва да взимам нещо, защото със високо кръвно и бременност шега не бива.
Поздрави на всички и много положителни емоции на всички през новия месец! 🍀🍀🍀
Аз също имам проблем с високото кръвно. Кардиограмата на сърцето ми е страхотна, ехокарддиографията също. За жалост, е горещо и нямаше как да сложим холтер, който да измерва на всеки час кръвното налягане, в крайна сметка ми изписаха допегит два пъти по половин таблетка. Стискам палци и при вас всичко да е на ред🍀

Лора, на мен днес също ми изписаха Допегит два пъти по една обаче.
Вероятно, защото твоето е с малко по-високи стойности.
Относно следенето, аз бях на 1ви, а следващият ми преглед е на 23ти вече с направление N9. Лекарят каза, че не трябва да се надвишават 3 седмици от преглед до преглед.
Има ли някоя мама в 9+2, която знае актуални размери на плода за сравнение?

# 526
Алисе, ти къде и при кого си избра за проследяването? Пиши ми на лични ако предпочиташ.
Аз още ходя в клиниката, заради прокървяването и след това кръвоизлив:/ Уж имам записан час при една лекарка ... Но не мога да намеря никакви отзиви в интернет.

Момичета и аз бях на преглед на 1 и сега съм чак на 22. Много ми се струва и на мен, а уж в началото гледат на 2 седмици

При вас пак е добре. Моят преглед беше на 19-и юни , следващият е на 23-и август. Повече от месец 🙁

Аз съм в Белгия. С инвитро съм и след като забременях не си смених болницата останах  в същата , но за съжаление тука е така. Не записват час за по- рано от месец. Дори и да се запиша за частно ,положението ще е същото.

# 527
Здравейте, момичета!

Ето ме и мен най-после с добри новини. Първият ми преглед мина, чухме сърчицето и за сега всичко е наред. Това ще ни е трето детенце живот и здраве, имаме една кака и един батко в училищна възраст. След потвърждението от лекаря днес им казахме и те бяха много щастливи. От доста време си мечтаеха за това. Но до тук с казването, за други мислим да изчакаме до есента, въпреки че не ми е за първи път съм много притеснена. Терминът ми е 17 март, но ще съм с трето секцио и може би ще родя още края на февруари според лекаря.
Препращат ме на кардиолог, защото съм със високо кръвно, което имах и преди да забременея, но спрях лекарствата, когато планувахме бременността. Ще трябва да взимам нещо, защото със високо кръвно и бременност шега не бива.
Аз също имам проблем с високото кръвно. Кардиограмата на сърцето ми е страхотна, ехокарддиографията също. За жалост, е горещо и нямаше как да сложим холтер, който да измерва на всеки час кръвното налягане, в крайна сметка ми изписаха допегит два пъти по половин таблетка. Стискам палци и при вас всичко да е на ред🍀

Относно следенето, аз бях на 1ви, а следващият ми преглед е на 23ти вече с направление N9. Лекарят каза, че не трябва да се надвишават 3 седмици от преглед до преглед.

Аз бях в 8+1 и беше 18.3 мм,но има калкулатори,мерките са ориентировъчни,23-24 мм,с малкия имам преглед от девета седмица и са го мерили 23.5 мм.

# 528
  • Видин
При мен в понеделник беше 29.5 мм интересно ми е и затова попитах как е при останалите 😊

# 529
При мен в понеделник беше 29.5 мм интересно ми е и затова попитах как е при останалите 😊

Много голямо ,поне по калкулаторите. 😀 Ама то ето,че май на всеки ехограф са различни калкулаторите,при мен си отговаряше точно.

3 см е за 10-та гестационна седмица.

# 530
  • Видин

Много голямо ,поне по калкулаторите. 😀 Ама то ето,че май на всеки ехограф са различни калкулаторите,при мен си отговаряше точно.

3 см е за 10-та гестационна седмица.
Точно това ми направи впечатление 😆

# 531
Лора Монова, в 9+1 беше 24 ММ да не е била по-рано овулацията?

Здравейте, момичета!

Последна редакция: ср, 03 авг 2022, 18:00 от Lucie_

# 532
Мале, какви са големи, а при мен 8ма седмица 15.7мм.. Със 180 удара на сърцето, как ви се струва

# 533
Мале, какви са големи, а при мен 8ма седмица 15.7мм.. Със 180 удара на сърцето, как ви се струва

Според мен е добре,в 8+1 беше моето 18.3 мм, отговаряше на 8+2. Пулс 168.

# 534
Здравейте ! Има ли мами от Плевен ?! Събирам мнения за АГ, който да ми води ЖК. Имам си гинеколог, не искам да я сменям, просто е в репродуктивна клиника и не може да ми издава болнични. А и в клиниката не може да се ражда. В 8г.с.+5 съм, решила съм , да не ходя повече на работа след едно прокървяване. Със синдром на изчезващ близнак съм и ще ми е по-спокойно у дома.

# 535
Всички май сте на преглед по-често. Моят АГ ми даде час чак за 20-ти, което е почти месец от последния преглед. Мисля, че няма да издържа до тогава...

Когато забременях със сина ми през ноември 2019, си запазих час веднага щом разбрах в началото на декември. Дадоха ми час чак за края на януари, което си е 8 седмици чакане - 2 месеца. Разбрах в 4г.с и ме извикаха на преглед в 12г.с. Да ти кажа така ми беше по-спокойно. Може и с него да съм била с късна ОВУ и да се е развивал като сегашното бебе. Да е нямало ембрионче до 6-7 г.с и после да се е появило, а сега се панирам само, че има нещо и се притеснявам нон стоп.

# 536
Pretty_lady, с предишната си бременност и аз бях спокойна. Въобще не съм се притеснявала. Сега е точно обратното - постоянно съм под напрежение дали всичко ще е наред...

Всички май сте на преглед по-често. Моят АГ ми даде час чак за 20-ти, което е почти месец от последния преглед. Мисля, че няма да издържа до тогава...

Когато забременях със сина ми през ноември 2019, си запазих час веднага щом разбрах в началото на декември. Дадоха ми час чак за края на януари, което си е 8 седмици чакане - 2 месеца. Разбрах в 4г.с и ме извикаха на преглед в 12г.с. Да ти кажа така ми беше по-спокойно. Може и с него да съм била с късна ОВУ и да се е развивал като сегашното бебе. Да е нямало ембрионче до 6-7 г.с и после да се е появило, а сега се панирам само, че има нещо и се притеснявам нон стоп.

# 537
И при мен е така, първа бременност имах други проблеми,наложи ми се да пия антидепресанти заради натрапчиви ужасни мисли,но не съм била на много извънредни прегледи,до последно си бях на работа и даже в деня,преди да родя бях до мола,не подозирах, че ще ми изтекат водите. Втората бременност започна със зацапване,всичко мина ,но постоянно болки,н брой прегледи,сега за сега е по-добре от втората от към брой прегледи,но пак болки и при мен с тази херния не знам никога кое от какво е ,но уж гледам да мисля рационално. .

# 538
Здравейте ! Има ли мами от Плевен ?! Събирам мнения за АГ, който да ми води ЖК. Имам си гинеколог, не искам да я сменям, просто е в репродуктивна клиника и не може да ми издава болнични. А и в клиниката не може да се ражда. В 8г.с.+5 съм, решила съм , да не ходя повече на работа след едно прокървяване. Със синдром на изчезващ близнак съм и ще ми е по-спокойно у дома.
здрасти и аз съм от Плевен, засега ходя при доц. Хинкова, защото имам и други проблеми,но тя не работи по здравната каса и ще търся друга. Мислех за Цвик, но е много заета. Исках при Полина Василева, но е в майчинство. С предишната си бременност се следях при Любомирова в Екзакта, но не съм много доволна. Чудя се за Хорозова или Партенов. Но изчаквам, защото не знам какво ще се случи с мен.

# 539
Момичета, доста съм притеснена. Вчера вечерта имах леки спазми в корема, днес виждам леко кафеникаво зацапване. Добре, че съм на лекар към обяд. Каква може да е причината, дано не е нещо лошо...Ще полудея.

Общи условия

Активация на акаунт