Термин март 2023 ❤️💙

• 40 893
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
  • Видин
Момичета, да ви задам един въпрос?
АГ-то ме вика другата седмица да започваме ЖК, но личната ми лекарка не иска да ми даде направление, под предлог, че още не са минали 30дни от предното направление и здравната каса щяла да я глоби както нея, така и АГ-то и трябва да чакам още една седмица? Та питането ми е - не са ли напълно различни направления, по различни пътеки или аз съм в грешка?
Направленията са различни номера доколкото знам аз. Но специалиста е един и същ и наистина няма да ти дадат 2 направления в рамките на един месец. Няма ли как да отидеш на ЖК и след седмица да занесеш направлението на АГ? Предполагам, че ако му обясниш ситуацията ще ти влезе в положение.

# 556
АГ-то ме вика другата седмица да започваме ЖК, но личната ми лекарка не иска да ми даде направление, под предлог, че още не са минали 30дни от предното направление и здравната каса щяла да я глоби както нея, така и АГ-то и трябва да чакам още една седмица? Та питането ми е - не са ли напълно различни направления, по различни пътеки или аз съм в грешка?
Направленията са различни номера доколкото знам аз. Но специалиста е един и същ и наистина няма да ти дадат 2 направления в рамките на един месец. Няма ли как да отидеш на ЖК и след седмица да занесеш направлението на АГ? Предполагам, че ако му обясниш ситуацията ще ти влезе в положение.

Според мен и АГ не би трябвало да ти иска направление за женска консултация след като не е изтекло предишното.

# 557

Да , чух се с АГ-то. Каза да си отида и после сме щели да се оправим с направленията.

VSSh - и аз така си мисля.

# 558
Здравейте, мами! Вчера бях на преглед и лекарката ни казва: А има нещо тук! Ние съответно с мъжа ми пребледняхме и след една минута, жената ни казва, че бебчетата са две, а не едно! Хаха голяма радост ни сполетя, малко съм се панирала, но предполагам е нормално. Та чухме им сърчицата и за сега всичко е наред, дай боже и за напред да е така!

Божееее, настръхнах от радост! На плажа съм и се ухилих сама на телефона. ❤ Браво, браво, браво!  Много се радвам!

# 559
Момичета, нормално ли е кървене от носа? Днес изведнъж започва да ми тече кръв от носа доста обилно и след 10-тива минути спря, премерих кръвното - даже е ниско. Доста се притесних 😔

# 560
Rgirl123, изказвам единствено мнение - не медицинско становище, но съм чувала, че се случва, защото по това време на бремеността кръвообръщението е 50% повече, може някое капилярче да се е пукнало.
Lady25, как мина прегледът ?
Karadzhova88, как си днес, надявам се да са отминали болките в гърба, или поне да са по-поносими?
** Списъче със следващи прегледи **
VSSh - 20 август
Алисе Османалиева  23.08
Lucie_ 25.05
Irnata, мисля, че и ти беше към 20ти - ще имаме много за четене и разказване тогава
От нашият контролен преглед днес -> зверчето е 33.41 мм, кръвотокът е добър, успях да си задам всички въпроси на док, но и ММ беше инструктиран да пита, аз докато се преобличам, че док какъвто е скорострелен, да съм сигурна, че всички въпроси са обсъдени. Още седем дена инжекции Инпросуб ( прогестерон), още една седмица Утрогестан 3х2, следващата седмица 3х1 и след това го спираме.
Док, който ще води ( тукашният вариант) на ЖК е в отпуска до 22 авг - дотогава съм си поръчала никакви спешности да не се случват повече 🤞🤞

Последна редакция: чт, 04 авг 2022, 18:02 от Lucie_

# 561
Rgirl123, изказвам единствено мнение - не медицинско становище, но съм чувала, че се случва, защото по това време на бремеността кръвообръщението е 50% повече, може някое капилярче да се е пукнало.
Lady25, как мина прегледът ?
Karadzhova88, как си днес, надявам се да са отминали болките в гърба, или поне да са по-поносими?
** Списъче със следващи прегледи **
VSSh - 20 август
Алисе Османалиева  23.08
Lucie_ 25.05
Irnata, мисля, че и ти беше към 20ти - ще имаме много за чете и разказване тогава
От нашият контролен преглед днес -> зверчето е 33.41 мм, кръвотокът е добър, успях да си задам всички въпроси на док, но и ММ беше инструктиран да пита, аз докато се преобличам, че док какъвто е скорострелен, да съм сигурна, че всички въпроси са обсъдени. Още седем дена инжекции Инпросуб ( прогестерон), още една седмица Утрогестан 3х2, следващата седмица 3х1 и след това го спираме.
Док, който ще води ( тукашният вариант) на ЖК е в отпуска до 22 авг - дотогава съм си поръчала никакви спешности да не се случват повече 🤞🤞

Ох,аз съм на 12-ти,много е голямо вашето зверче. ☺️ Моето в 8+1 беше 18.3 и си отговаряше,на прегледа ще съм 10+4 и то тогава трябва да е 3-4 см.

Ти си по-напред май. ☺️

# 562
По ПРМ терминът ми е 1 март, по трансфер на 3-дневни ембриончета - 28 февр., и следя и двете теми, но съм пристрастна - у дома всички сме март месец родени, и много ми се иска да си дочака месецът. Пък и тук никого не пришпорват за секцио доколкото знам. В допълнение нашият татко е доста височък, и не бих се учудила да вървим напред ... само спешности и стрес да няма, и на голямо съм съгласна 😄

Ох,аз съм на 12-ти,много е голямо вашето зверче. ☺️ Моето в 8+1 беше 18.3 и си отговаряше,на прегледа ще съм 10+4 и то тогава трябва да е 3-4 см.

# 563
По ПРМ терминът ми е 1 март, по трансфер на 3-дневни ембриончета - 28 февр., и следя и двете теми, но съм пристрастна - у дома всички сме март месец родени, и много ми се иска да си дочака месецът. Пък и тук никого не пришпорват за секцио доколкото знам. В допълнение нашият татко е доста височък, и не бих се учудила да вървим напред ... само спешности и стрес да няма, и на голямо съм съгласна 😄

Аз бях забравила кога си. Ми то от сега по принцип не се разбира,в напредналите месеци,но иначе с мъжа ми сме 162 и съответно аз голямо бебе не съм имала. 😀А и по-рано са родени и двамата ми сина в 36+3 и 37+3,така че и аз ще съм февруари. 😀

# 564
Аз съм с преглед на 22. Би трябвало да съм 11 навършена седмица тогава. Само се моля всичко да е наред 🙏

# 565
Мина ми прегледа преди малко. Отлепването не се е смалило, така че утре сутрин ще ме приемат в отделението. В 8.0 гс- 15.41мм. Доста добре върви. В темата за следващ преглед все още не мога да се включа, но като се знам каква съм вероятно другия четвъртък или петък Expressionless
 Ако има мами от Велико Търново искам специално да похваля доц. Стойков и като отношение и като специалист, до колкото мога да преценя!

# 566
Мина ми прегледа преди малко. Отлепването не се е смалило, така че утре сутрин ще ме приемат в отделението. В 8.0 гс- 15.41мм. Доста добре върви. В темата за следващ преглед все още не мога да се включа, но като се знам каква съм вероятно другия четвъртък или петък Expressionless
 Ако има мами от Велико Търново искам специално да похваля доц. Стойков и като отношение и като специалист, до колкото мога да преценя!
ох,  lady25 , добре, тогава до следващата седмица силно стиснати палци 🤞🤞, а ако можеш, пиши каква терапия са ти назначили, на мен ми е интересно 👍

# 567

Еха супер. Моят термин по ПРМ е на 2-ри март 😇

# 568
Привет и от мен, мина моя втори преглед и този път се видя ембрион:) 12,4 мм. В 8+3 седмица съм. Сега трябва да си избера кой ще ми води бременността и началото на Септември да ме запишат. Всъщност до коя седмица трябва да се запишем, знаете ли?
Иначе при мен гаденето е денонощно, много зле се чувствам, няма сила да стана Sad, днес и повръщане.... Много се мъча и се надявам скоро да спре.
Дано всичко сте добре Simple Smile

# 569

lady, и аз ти стискам палци, поне в болницата ще вземат мерки и като почиваш се надявам всичко да е ок!

Аз съм на преглед в понеделник, на 8-ми, вече ще съм в 10-та седмица, живот и здраве.

Общи условия

Активация на акаунт