Термин март 2023 ❤️💙

• 40 893
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Lucie утре съм на преглед сутринта, моля се да е пораснало малкото човече и всичко да е наред, вчера не ме боля въобще, чак вечерта ама след излизане с детето навън си е все така, особено че скоро махнахме памперса. Днес пак имам болки, но май е като се пренатоваря, иначе в работата съм цял ден на стол пред компютъра.

# 571
Привет и от мен, мина моя втори преглед и този път се видя ембрион:) 12,4 мм. В 8+3 седмица съм. Сега трябва да си избера кой ще ми води бременността и началото на Септември да ме запишат. Всъщност до коя седмица трябва да се запишем, знаете ли?
Иначе при мен гаденето е денонощно, много зле се чувствам, няма сила да стана Sad, днес и повръщане.... Много се мъча и се надявам скоро да спре.
Дано всичко сте добре Simple Smile

Радвам се,че всичко е наред. Сигурно си била с късна овулация и затова е малко по-малко,но то ще си навакса. Знам,че е до 12 гестационна седмица,мисля,но аз още не съм записала,на предния преглед беше рано,сега ще съм в 10+4 на следващия преглед и ще питам вече лекаря кога да взема направление.

# 572
Момичета, аз защо ви се похвалих, че гаденето намаляло, изпов***ах си червата... Направо ужас... От един парфюм в асансьора на блока иии едва стигнах нашия етаж...
Nadence, ние вървим заедно до финал
Лейди, моето е със сходни размери в тази седмица 15.7,значи и с теб сме заедно.

# 573
Моят преглед е на 10.08 - сега в сряда. Нямам търпение

Rgirl123, изказвам единствено мнение - не медицинско становище, но съм чувала, че се случва, защото по това време на бремеността кръвообръщението е 50% повече, може някое капилярче да се е пукнало.
Lady25, как мина прегледът ?
Karadzhova88, как си днес, надявам се да са отминали болките в гърба, или поне да са по-поносими?
** Списъче със следващи прегледи **
VSSh - 20 август
Алисе Османалиева  23.08
Lucie_ 25.05
Irnata, мисля, че и ти беше към 20ти - ще имаме много за четене и разказване тогава
От нашият контролен преглед днес -> зверчето е 33.41 мм, кръвотокът е добър, успях да си задам всички въпроси на док, но и ММ беше инструктиран да пита, аз докато се преобличам, че док какъвто е скорострелен, да съм сигурна, че всички въпроси са обсъдени. Още седем дена инжекции Инпросуб ( прогестерон), още една седмица Утрогестан 3х2, следващата седмица 3х1 и след това го спираме.
Док, който ще води ( тукашният вариант) на ЖК е в отпуска до 22 авг - дотогава съм си поръчала никакви спешности да не се случват повече 🤞🤞

# 574
Караджова,стискам много палци! Пиши, когато  имаш възможност.

Аз вчера бях на преглед. Лекарката каза, че зацапването може да от шийката на матката или от друго, то не  е червено, каза, че според нея всичко е ок. Видяхме ембрионче, ,0,9 см, на 7 седмица отговаряшена 6 седмица и 6 ден, изостава с 1 ден, но се надявам, че ще навакса. Каза, че нещо не се е закрепило перфектно - май за сака каза, и трябва да лежа и да се надявмае, че всичко ще е наред. Нямам грам апетит и вчера дъвках морков и малко кисело мляко се насилих да хапна. Сега малко банан.
Вие как сте днес?

# 575
Караджова,стискам много палци! Пиши, когато  имаш възможност.

Аз вчера бях на преглед. Лекарката каза, че зацапването може да от шийката на матката или от друго, то не  е червено, каза, че според нея всичко е ок. Видяхме ембрионче, ,0,9 см, на 7 седмица отговаряшена 6 седмица и 6 ден, изостава с 1 ден, но се надявам, че ще навакса. Каза, че нещо не се е закрепило перфектно - май за сака каза, и трябва да лежа и да се надявмае, че всичко ще е наред. Нямам грам апетит и вчера дъвках морков и малко кисело мляко се насилих да хапна. Сега малко банан.
Вие как сте днес?

So close,радвам се за добрите новини! Това с размерите е невероятно относително,всеки ехограф е насторен различно явно,с малкия ме изписаха точно в седма седмица и е бил 8.8 мм и пише отговоря си,а един ден не е нищо. Почивай си,значи никаква работа.

Аз съм както всеки ден,събирам сили да си пия хапчетата,да хапна малко и след това хапчета,гади ми се уморено до силно. 😀

# 576
Добро утро Simple Smile

как да не се вълнува човек - вижте само колко много интересни новини ни чакат Simple Smile
** обновено списъче със следващи прегледи **
Добавям - Karadzhova88 днес, 5.08
Daniella. и/или 8.08 / 16.08
plmnch - 8.08
Irnata_87 - 12.08 i So close 12.08
Pretty_lady - 18.08
VSSh - 20.08
Mrvv - 22.08
Алисе Османалиева -23.08
Lucie_ - 25.08

А относно " сутрешното"  гадене - боже, изобщо не е сутрешно само - през юли свалих 6 кг. ( аз съм си закръглена, но такова чудо не бях очаквала)  Имах период, в който дори от водата ми ставаше лошо. Сега е наистина само сутрин/предиобед, вечер успявам да хапна. Пробвах с малки порции, уж по на често ... ами хем съм гладна хем ми е лошо
 а даже с ММ теглихме да домакинската везна грамовете на нормална поция, която бих си сипала и дори на половина пак не помога

Последна редакция: пт, 05 авг 2022, 09:46 от Lucie_

# 577
Добро утро Simple Smile

как да не се вълнува човек - вижте само колко много интересни новини ни чакат Simple Smile
** обновено списъче със следващи прегледи **
plmnch - 8.08
Irnata_87 - 12.08 i So close 12.08
Pretty_lady - 18.08
VSSh - 20.08
Mrvv - 22.08
Алисе Османалиева -23.08
Lucie_ - 25.08

А относно " сутрешното"  гадене - боже, изобщо не е сутрешно само - през юли свалих 6 кг. ( аз съм си закръглена, но такова чудо не бях очаквала)  Имах период, в който дори от водата ми ставаше лошо. Сега е наистина само сутрин/предиобед, вечер успявам да хапна. Провах с малки порции, уж по на често ... ами хем съм гладна хем ми е лошо
 а даже с ММ теглихме да домакинската везна грамовете на нормална поция, която бих си сипала и дори на половина пак не помога

Моето е цял ден и аз по принцип не съм била толкова слаба,освен в гимназията,така си се харесвам много,59 и не виждам кога ще кача наистина,ям малко. Аз съм висока 162,но с двете ми бременности тръгнах от 65 като с малкия качих само 5 кг и бях с малък корем. Сега пак явно ще се терзая,че не качвам. Но дано не е така. 😀

Последна редакция: пт, 05 авг 2022, 09:09 от Irnata_87

# 578
ирната, благодаря за успокоението! Права си, всичко е относително. Важно е да почиваме и да се надяваме, че всичко ще е ок.

Luciе, хапвай по малко, често. Да си зареждаш тялото с нужните вещества. При мен сякаш гаденето се увеличава вечерта. Дано скоро отмине за всички.

# 579
Добро утро и от мен, момичета! Аз пък се чудя, понеже първия преглед, на който отидох с направлеение не ми хареса това, което се видя на ехографа и след това ходих на две места частно. Сега от направлението ми се полага втори преглед пак при този, при който не ми хареса на 08.08 имам записан час и се чудя дали да ходя, понеже на 16.08 имам записан час при доктора, при който ще си се следя, но пък ми е любопитно какво ще ми каже този път.

# 580
Добро утро и от мен, момичета! Аз пък се чудя, понеже първия преглед, на който отидох с направлеение не ми хареса това, което се видя на ехографа и след това ходих на две места частно. Сега от направлението ми се полага втори преглед пак при този, при който не ми хареса на 08.08 имам записан час и се чудя дали да ходя, понеже на 16.08 имам записан час при доктора, при който ще си се следя, но пък ми е любопитно какво ще ми каже този път.
Щом се полага, аз бих отишла, а какво всъщност не ти хареса в това, което казва? И какво казаха на другите два?

# 581

Аз установих,че ако тръгна по различни лекари само ще се бъркам , много ми е трудно с прегледи на 3 седмици,ама тази при която ходих със зацапването не одобряваше половината неща на д-р Вецев,а аз не мисля,че както тя каза,са безсмислени.... Аз съм другият петък и вече примирам за преглед,даже днес бях записала час,но мисля,че е разумно да не ходя само по прегледи. На 12-ти ще го помоля да ме вика на 17-18 дни,ако може и пак ще питам за тромбофилията, трябва ли да пускам нещо ,а и трябва да ми пусне кръвни,да ми даде час за ранен скрининг,Абе много въпроси и чакам с нетърпение.

Все пак,след като ти се полага,аз бих отишла като е в направление.

Последна редакция: пт, 05 авг 2022, 09:46 от Irnata_87

# 582
Не знам, при мен става все по-тъпо. Мина прегледа при другата докторка, ама ехографа и много зле, общо взето каза, че е 2 седмици назад, по принцип е назад, но дали чак толкова не знам. Не съм и казвала, че съм ходила другаде, за да не е пристрастна в това, което вижда и Мери. Все повече губя надежда, но може би другият четвъртък ще се разбере със сигурност.. Качвам снимки на прегледа от понеделник и от днес, изкажете мнение... Снимката в ляво е от понеделник, отдясно е от днес

# 583
Irnata_87  и аз с нетърпение чакам пак да отида при Вецев да видим дали с Натаспина ще се е подобрило положението, даже имахме резервация за почивка от 14-ти до 19-ти, но като ми даде час за 16-ти се обадих в хотела да им кажа, че ще отидем на 16-ти.

Karadzhova88 аз на твое място бих отишла в някоя клиника с много добра апаратура, на която всичко се вижда, за да ти кажат най-накрая какво точно се вижда. Според мен си е ембрионче. Не се тормози повече и отиди ако трябва и на още 5 места. А и искам да забележиш, че на снимката пише +- 10 дни. На моята последна снимка пише +-4дни. При мен 12.46мм пишеше, че отговаря на 7+4.

Последна редакция: пт, 05 авг 2022, 10:26 от Danniella.

# 584
Ами при мен си отгоряше ембриона,но аз съм с доказана тромбофилия и си треперя. Освен натаспин пия и аспирин от 75 мг,но като го попитах каза, че са в норма кръвоотоците. Я добавя аспирин ,за да отговори на нуждите на бременността. Аз май искам да минавам на инжекции и да се знае,че съм на максимална терапия,но той по кръвоотока определя.

Караджова,аз не разбирам,това 1 см и нещо размера на ембриона ли е ? Явно не, защото пише,че отговаря на 6+2,което съответства на размер на ембриона ,той в шеста седмица е около 4-5 мм. И аз не знам какво да те посъветвам,отиди на още едно мнение, трябва да е отлична апаратура.

Общи условия

Активация на акаунт