Помощ! Жега! - или 234-та лятна немска тема.

• 25 727
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
мама-ени, защо си се притеснила толкова за тази ваксина? Само за определени професии е необходима. Ако ти трябваше на теб, отдавна щеше да те е уведомил работодателят. Всеобщ Impfpflicht не вярвам скоро да има за която и да е ваксина.

ДжейДжей, жив и здрав да е рожденикът!

# 571
За учениците и ДГ е задължителна. После  здравни работници, май и учители. Както и всички, които имат досег с практики, старчески домове и т.н.

# 572
От ДГ могат да изхвърлят дете без ваксина, но от училище не могат. Т.е. за ученици не е задължителна в истинския смисъл на думата; само ще докладват не знам си къде си и ще плашат родителите с глоби.

# 573
Bleu не мисля, че само ще ги плашат. То е ясно, че всяка община ще процедира по неин си начин, но глоби ще има.

# 574
  • Germany
2000 евро е глобата. За един истински противник на ваксината, не е кой знае какво. Ще си платят глобата и пак няма да ваксинират детето. Аз дори познавам подобно семейство, с доста финансови възможности и две деца, които нямат тази ваксина (дори мисля, че нито една нямат). Нямам представа дали вече са ги глобили, но в началото, когато излезе новината за задължителното ваксиниране бяха твърдо решени да платят, но не и да ваксинират.

# 575
Няма да е еднократна глоба и мисля в различните общини различно ще процедират, има хора които получават глоби от 200евро, но ако не се спази фрист който са посочили ти пращат нова глоба и така. Като цяло не виждам как ще се избегне глоба (легално) при неспазване на закона.

# 576
и как ще е многократна глобата за едно и също нещо?

# 577
То детето ще изкласи докато се глобяват напред-назад. И аз не мисля, че по този начин ще имат “успех” при родители, които осъзнато са решили да не ваксинират.

Пък и то трябвало покритие от >95% за цялото население. Вярно, сред децата най-често избухват огнища, но явно и възрастните са от значение щом и тях са погнали. И аз нямам представа какви ваксини имам (всички за онова време), но не смятам да се тествам или бода. Пък в ДЕ е пълно с пришълци и не от Европа, при които кой знае какво е положението. Ще трябва да сложат граници и да процедират като други “демократични” държави – ваксинка за “Добре дошли”.

# 578
Случайно да сте имали проточен бойлер Vailland и да е спрял да нагрява водата изведнъж? Нашия от снощи спря да нагрява, а с хазяйна утре ще можем да се свържем.. Някаква идея как се почиства това чудо примерно от котлен камък или да не се занимавам с почистване.. Сигурно нещо се е запушило..

# 579
Можеш да почистиш крана и чучура отвън. Вътре нищо не пипай, ако не си специалист. Имате ли Wartung за бойлера?

# 580
Дени- мени, хазяина нищо не е споменавал за Вартунг.. иначе е сменян преди 2 години, а в книжката пише, че на всеки 3 години трябва да се почиства.. Чува се все едно е задръстен с котлен камък, проверих дали няма някой кабел, който се е разхлабил- всичко точно.. Съжалявам, че не съм си купила бързовар като от едно време Joy

# 581
Тенджера на котлона☝️ си е още оферта!🤣

# 582
Това е професионално почистване. Нека си го направи хазяинът. Ако вие опитате сами и нещо се обърка, ще трябва да му купувате нов бойлер.

# 583
  • Германия
Тенджера на котлона☝️ си е още оферта!🤣
Или Wasserkocher.

# 584
Гледай младите 😍,как се сещат за Wasserkocher 🤣!

Питах мм как е бързовар на КАКЪВТО и да е език,нали ги знае много...Рече автоматично само -Wasserkocher!!!🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт