Помощ! Жега! - или 234-та лятна немска тема.

• 25 718
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
Аз в момента съм на Schulung и си правя плаж едновременно. Sunglasses

# 616
Поздрави от България! Пътувахме днес сутринта с Луфтханза от Франкфурт. Отне ни един час от предаването на багажа до гейта. Като цяло беше спокойно и без много големи опашки.

Работата я оставих в ДЕ. От 01.08 имам нова колежка, надявам се да се сраборим. Нямах време да я опознаят двата дни, но като се върнем от БГ.

# 617
  • Берлин
Нашата гостенка си замина. На летището беше все едно е в началото на ковид истерията - можех да преброя на пръсти хората около нас. Секюрити чек по- малко от 7 минути и полет без закъснение. Не е истина просто. Не знам дали ситуацията е овлядана или беше чист късмет. Полет на Ррайън Берлин-София.
При нас си е жегичка, не ми пука обаче. Искам да си е топличко до края на август поне. Май това е първото ми лятно лято в Берлин, или съм забравила вече

# 618
  • Germany
Само такива хубави новини да предавате от летищата😎
 Аз плажувам тези дни с детето. Много хубаво си изкарваме само двамата. Малко да си поприказваме, че новото му тинейджърско амплоа в последно време е само да се отговаря и да говори саркастично. Жалко (за него), че не е уцелил момента с фасоните, защото и мен леко ме тресат хормони от друг етап 😆

Последна редакция: ср, 03 авг 2022, 22:21 от PeaPink

# 619
Пеа, нашата кума казваше на синът си - теб те тресе пубертета, мен критиката  - ще трябва да се редуваме, че иначе ще се изпоизтрепем Joy.

Аз тази сутрин се събудих в 3 с адско главоболие и нос, течащ като чешма. Веднага се тествах и съм позитивна. Точно на 10-я ден от позитивния тест на синът ми. После четох и в нета, че Омикрон варианта е заразен 8-10 дни. Гадост. Имаме купени билети за България на 14-ти. Точно след 10 дни. Нямам идея какво да правя. Законово съм длъжна да съм в изолация само 5 дни и после бих могла да летя, обаче как да рискувам и да изпозаразя и хората в самолета и близките Cry. От друга страна  2 колежки бяха скоро с Корона и след 5-я ден си дойдоха на работа. Може и от тях да съм прихванала.
Дайте съвет и друга гледна точка моля!

Последна редакция: чт, 04 авг 2022, 06:29 от мама-ени

# 620
След 10 дни ще си добре, всичко ще е минало и ще си летиш спокойно. Бързо оздравяване!

# 621
мама-ени, леко и бързо да мине! Теоритично може и по-отдавна да си се заразила и болестта чак сега да е надвила.

Днес 37, яко!. Снощи направихме дълга разходка наоколо, много приятно топло и лятно беше, но вече в 21:30 е здрач. Sob Лятото си отива…
Днес ще дезертираме и отиваме в планината при голямата прохладна река.

# 622
Аз снощи зяпах персеидите и беше много яко. Видях няколко.
Тази нощ също могат да се наблюдават
Мама ени, леко да минава и да забравиш!

# 623
  • Germany
МамаЕни, ако пътуваш с маска не мисля, че ще заразиш някой. Бързо оздравяване!

# 624
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Вчера бяхме на street Festival, прибрахме се късно, зазяпах се в небето, но не знаех, че имало какво да се гледа 🤣

Малката не носи на фестове, шумно й е.
Със сина ходехме на всичките около нас, че много му харесваше и кротуваше.
Сега е трудно - той иска да гледа, тя да се прибира 😳.
Не става единият от нас да ходи със сина, тя иска да са заедно...🤪

Това ми докара на мен короната на главата. Тя беше на 8м при първия локдаун и е свикнала само на природа.
Все караваната я влече.

# 625
Благодаря ви момичета! Дано наистина след 10 дни всичко да е само спомен и да сме си в нашата къща в България.

# 626
Законово съм длъжна да съм в изолация само 5 дни и после бих могла да летя, обаче как да рискувам и да изпозаразя и хората в самолета и близките Cry.

Стриктно погледнато, законово си длъжна да се изолираш за пет дни, ако си с позитивен антиген или ПСР тест, не с домашен.

# 627
А премахнаха ли го това за освобождаването с тест? Когато четох май месец тъкмо бяха въвели това за 5-то дни самоизолация, но излизаш от нея само с тест който трябва да носиш в себе си 1 месец.
Синът ми беше с корона наскоро, на 5 ден беше вече отрицателен. Така и не разбрах той кара ли я с нас преди 2 мес или е някъв нов вариянт пак.
Сега ме вълнуват два въпроса. На Einschulungstag имат някакво празнинство и после отиват в класната стая, дали трябва да носят раница.
И по принцип цветя не се носят или? За 5кл става въпрос.
Ася и аз бях с бебе когато започнаха локдауните, но наваксахме. И това без ходене на градина все още.

# 628
Премахнаха го. Пет дни изолация и си готов. Препоръчват да си направиш домашен или друг тест след петия ден и ако си положителен да продължиш с изолацията, но това е само препоръка. Няма кой да бачка.

Дъщеря ми почна в понеделник новия дуале аусбилдунг и много й харесва. Голям късмет след много драма.

# 629
Специално питах вчера в тестцентъра за карантината - от денят на взимане на пробата се брои. Макар че Софт е абсолютно права и не би трябвало да е така. Има новост при болничните - длъжни са да впишат CT-Wert-a в болничния за Корона, така че може да бъде издаден чак след представяне на PCR. Не е ясно обаче какво става ако си с позитивен домашен тест, но негативен PCR - 2 дни не си бил на работа щото нямаш право, обаче няма да получиш и болничен щото няма CT-Wert за вписване.
Добре поне че ми изписаха някакъв "опиат" за главоболието и ми помогна, че парацетамол, ибупрофен и новаминсулфон не успяваха и беше мъка голяма.

Рейна, при нас Einschulungstag-a протече така: петокласниците+родителите отиват в училището, на входа им дават баджове с името и класът. Кратка реч от директора, танц от танцовата школа към училището и после шестокласниците (като стари кучета Grinning) развеждат петокласниците из училището и им показват кое къде е. През това време родителите пият кафе и ядат сладкиши от бюфет, организизан от майките на шестокласниците. Накрая децата отиват с новия си класен в класната стая за 20-30 мин. И после всички си тръгват.
Цветя тук не е прието са се носят, но познавам една бивша учителка в грундшуле, която разказваше че едно момиче от румъния веднъж и донесло цветя и на нея й станало много приятно.
Моят син по-скоро би умрял, отколкото да занесе цветя на учителка. Но аз носих за възпитателите в градината в последния ден и те определено се зарадваха.

Последна редакция: пт, 05 авг 2022, 08:34 от мама-ени

Общи условия

Активация на акаунт