Помощ! Жега! - или 234-та лятна немска тема.

• 25 694
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
Закарах дъщеря ми шест чака преди полета на летището. Огромна опашка на чек ин и после за две минути минала секюрити проверката. Отворили нови ленти, на които само си пускаш багажа и нищо не вадиш от него, даже течностите. 🙄

# 91
Глоу, много неприятно. Пожелавам благоприятен развой на нещата. Като човек с лоши зъби и много приключения в зъболекарски кабинети, много добре те разбирам.
Софт, кАжи честно! Истина ли е? Как така с течности? Кво се случва? Как така и варум?
В духа на старата тема - наздраве с тъмно пиво. Скапана съм, смазана съм, нямам нерви и броя не дните, а секундите до отпуската. Просто нема такъв стрес.

# 92
Pipi_, кажи честно наистина. Да, пускаш на лентата багажа и минаваш. Един служител гледа на монитора и това е ч.
На хазяйна майка му работи на летището и ми каза, че има някои спокойни дни, но има и много ужасни. Иди разбери какво да правиш.

# 93
Да ви кажа до 20 годишна имах една пломба, повърхностна, после за една година 7-8 пъти пих антибиотици заради бъбреци и от тогава, не ми се говори.
Ще докладвам и аз какво е на летището
Наздраве и от мен Simple Smile

# 94
Моите проблеми със зъби са от ранна детска възраст. Плюс лош ген, маматаситрака.  Закрепила съм положението, благодарение на българския ми зъболекар, но не знам до кога. Сега пак ще го търся през отпуската.
Наздраве!
Изтръпнала съм, децата трябва да дойдат при нас и се надявам да мине всичко както трябва, че вече нЕмам нерви.

# 95
  • в сърцето на един мъж...
Уф и аз така със зъбите, тук ми сцепиха моста и чакам да се добера до моята лекарка в България, че да ми го оправи. Глоу дано всичко е наред!

# 96
  • Берлин
Навъдиха се 2-3 кучкари в блока. Кучетата им си вършат нуждите в асансьора (и то след като се преборих с 300 зора да работи 😂 ). Та има ли някоя служба, амт, нещо, което да помогне да се справя с тях? Като крайна мярка. Подготвям се за поредната битка, че ми писна вече.

# 97
Папурче, и ние сме на тема борба с куче. Съседите си взеха куче, но няколко пъти влиза през оградата в нашия двор. Малката ми дъщеря се страхува да излиза сама на двора. Засега говорихме с тях да вземат мерки, все пак 14 години живеем без да имаме каквито и да е проблеми. Повече не сме го засичали, но ако се случи отново, ще се обърна към адвокат. При теб може би Hausverwaltung или Ordnungsamt?

# 98
  • Germany
Как в асансьора 😳 Лепни им един голям принтиран лист - Тук не е кучешка тоалетна 😉 и оплакване на хаусфервалтунга.

# 99
В началото на короната съседите ни рязко и масово се окучиха. Градинката и саксиите пред входната ми врата започнаха да бъдат препикавани, разравяни и други неща също. Накачих табелки "тук не е кучешка тоалетна", сложих временни метални оградки, пръсках с някакви миризливи неща. Постепенно спряха, но бяха месеци на големи ядове. Много съчувствам, дано се намери решение.
Джей, това е опасно. Дано съседите ви вземат въпроса сериозно.

# 100
  • Germany
Това с щъкащите домашни любимци по чуждите дворове и мен много ме дразни. Котката на едните ни съседи, една година ползваше двора ни за тоалетна и се бях побъркала, слава богу се отучи. Сега редовно си прилягва на възглавниците на пейката ни и всичко е в косми, а преди месец ни беше оставила и едно умряло пиле за подарък... Най големият проблем е, че малкият ни син е алергичен и все се притеснявам дали няма да внесем алерген с дрехите си вкъщи /случвало се е да почне да киха и да му се зачервят очите, като седне до дете, което има котка/.
Джей, дано са взели мерки вашите съседи и да нямате повече разправии.

# 101
Мони, значи котката много ви харесва, чувствай се поласкана.
Иначе има едни спрейове, с които може да напръскаш градинската мебел, за да не идват котки и кучета.
Например

# 102
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Съседските котки идваха при нас и правеха всичко в косми, ние не сме алергични, но ме дразнеше мръсотията и чистенето след котките.
Най-ефикасното и евтино решение е вестник.
Слагам един слой вестник на мястото, където се сяда и те не идват, защото шуми.
Единствено го затисках с нещо, че лети от вятъра.

На мен друга съседска котка ми оставя пък мишки пред вратата... гнус голяма.

# 103
  • München, Deutschland
Това също е знак, че те харесват, щом ти носят храна. Simple Smile

# 104
Нашата котка умира за вестници. Прави ги на микро парченца за нула време.

Общи условия

Активация на акаунт