Помощ! Жега! - или 234-та лятна немска тема.

• 25 728
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
Джей, здрав да е синът ти!

Летище София днес ме впечатли с бързина и експедитивност. И с любезни и бързо работещи ефективни служители. Имам си заплесната тийнка, която си забрави хендито в самолета и се сети че го няма по магистралата някъде  около Ихтиман. Дамата на телефона за "Рекламации и заплеси" на Терминал 2 за три минути ми спаси ваканцията - разшета няколко вътрешни службички и го намери. И любезна и спокойна и с желание да помогне. Ако комуникирахме на живо, а не по телефона, щях да я разцелувам.

# 556
Благодаря за поздравите! Рожденикът яко го тресе пубертета, но и това ще мине... Надявам се, де. Иначе е добро момче, не мога да се оплача.

Мьос, голям късмет, че сте намерили телефона. Ние наскоро се наложи два пъти да обиколим европейския парламент, че синковеца остави едната раница в планарната зала и се усетихме чак на изхода.

# 557
  • Германия
ДжейДжей, да ти е здрав и късметлив рожденика!
На всички пътуващи - лек и спокоен път!
Джуниър днес след първо кормуване сподели, че много anstrengend да се концентрираш едновременно в пътя, да натискаш педали и да не излизаш от лентата си. Автоматик е карал Joy

# 558
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Джей, да ти е жив и здрав сина!

Пепе, и аз нещо подобно казах след първото курмуване...🤪
Също и пешеходците в Бг са фактор, че се движат между колите.
В ДЕ ме стресират велосипедистите-камикадзе 😨

# 559
  • Немция
ДжейДжей, здраве и щастие на рожденика!!! Tada

Пепе, това е типично за начинаещия шофьор. Не ме питай как се чувствах на първите часове при кормуване, бях вир вода, бях и на средна възраст, не на 20. И колата не беше автоматик. Първият час само с волана се занимавах, нямах капацитет да мисля и за педали, и за съединител. Grin

Мьос, браво, че телефонът е намерен!

# 560
ДжейДжей, Здраве и щастие за рожденика! Flowers Four Leaf Clover

На всички приятна ваканция, почивка, релакс пълни с много хубави морски коктейлчета Tropical Drink !

# 561
"рекламации и заплеси" 😂
ДжейДжей да е жив и здрав синът ти!

# 562
  • München, Deutschland
Джей, най-собри пожелания за рожденика! 😃

Мьос, направо късмет сте извадили с телефона, браво.

И честита ваканция на баварските деца, а на нас - честити улици и транспорти без задръствания. 😃

# 563
Джей-Джей, поздрави и от мен на патерица! Да ти е жив и здрав тийнът, и да са ти здрави нервите да го изтърпяваш!

Тоя пфлихт за морбили-ваксина какво ще да означава? На синът вече му носихме вакс.паспорт в училището, ама и възрастните ли ще трябва да доказваме ваксинация? В България по време на комунизма къде са се вписвали ваксинациите? Аз имам стари медицински картони, но там пише само от какво съм боледувала.

# 564
Джей Джей, да ти е живо и здраво момчето, много късмет и успехи в живота!
мама-ени, аз също нямам имунизационен паспорт, с който да докажа какви имунизации имам, а тук работя с деца и точно мазерн ми е много важен, та при прегледа при Betriebsarzt чрез кръвни изследвания беше установено срещу какви болести имам имунитет. Оказа се, че мазерн имам, слава богу. Бяха ми препоръчали срещу какво да се имунизирам, но не го отразих.

# 565
Благодаря за информацията Пипи! Т.е. с един кръвен тест мога да докажа всичките се налични ваксинации? Ако е така още това лято в БГ ще си направя такъв, че тука кой знае колко би струвал.

# 566
мама-ени доколкото разбрах за всички , които ... т.е. в крайна сметка за определени професии. Но може и да не съм доразбрала. НА децата им го искат паспорта за записване в у-ще и класенфарт и пр. Т.е. значи и те имат.

# 567
Джей Джей, да ти е Здраво момчето. Помня го като бебе, а вече е голям.
Мьос, извадили сте късмет. Миналата година синът ми си забрави очилата в самолета, обаче не ги намериха и трябваше да правим нови като се прибрахме. Добре, че бяха застаховани.

# 568
Аз сега на връщане в Германия вече на седалката с детето в самолета виждам, че ми няма личната карта и паспорта на детето и изпадам в паника. В същото време знаех, че последно ги показах преди да се кача на автобуса за самолета. Един стюард който вече беше затворил вратата на самолета беше в готовност да отваря самолета, не знам кой щеше да ходи да търси, но първи ми вика "спокойно, погледнете първо из багажите"..намерих ги де, под седалката, но вече си бях представила как ме задържа полицията в Германия.

# 569
  • Germany
Благодаря за информацията Пипи! Т.е. с един кръвен тест мога да докажа всичките се налични ваксинации? Ако е така още това лято в БГ ще си направя такъв, че тука кой знае колко би струвал.

Няма как с един кръвен тест да се установят всички ваксини. Може да си направиш тест за антитела за морбили и ако имаш достатъчно антитела ще се водиш защитена. В Германия струва около 20евро. Аз бих си го направила в ДЕ, защото не е ясно дали ще ти признаят тест от България.

Общи условия

Активация на акаунт