СЕДМИ КЛАС 11.07.-17.07. Класиране, ела с добрата новина!

• 80 512
  • 1 086
  •   1
Отговори
# 1 020
  • Sofia
Нашият син сме го оставяли сам, но той от малък е много оправен. Пътува из центъра, знае кое къде се продава, успява да си прави яйца, обича питките лаваш с разни екстри вътре. Пари му дай и интернет - не го мисли 🥰😅
Иначе имаме още четири - на 10, 7, 3 и почти на две.
Сега идва номер две на дневен ред, защото е четвърти клас и смятаме да го готвим за СМГ. Миналата година също ходи на курсове, но бяха онлайн и някак не успя да се мотивира, а е страшно изпълнителен. Ако някой има опит - ще се радвам да даде акъл 🙏 засега обмисляме пак курсовете на смг при Велина. Като гледам при големия как се отразиха частните уроци, бих искала и за малкия, но не съм чувала за такива учители 😃

# 1 021
  • Варна
Нашата спортистка също е много самостоятелна. Готви си и то не само яйца Simple Smile Поощрявам напълно и дано да стане като батко си, който вече е голям кулинар и ни приготвя разни вкусотии. Все по-рядко и по-рядко стигам до печката вече аз Simple Smile

Да похваля наборката - вчера се класира 6-та на държавното първенство по плуване за мъже и жени в София.  Днес пак ще плува финал. Бях се притеснила след издънката на организаторите с хлора първия ден, но явно не е била от пострадалите.

# 1 022
  • София
Janin4eto, събра ми очите с тези 5 броя. 😱 да са ти живи и здрави! Възхищавам ти се на смелостта, силите и нервите! 🤗
Моят съвет е да си оставиш детето на спокойствие до 7-ми клас, освен ако не е изявен математик. Имаме две приятелчета на дъщеря ми, които сега след НВО директно и с огромно облекчение се изстреляха от СМГ - единият към АК, а другият в Испанската. Несъмнено СМГ им е дало много, но те си знаят каква цена са платили през годините, при положение, че амбициите са били на мама и татко, а не техни. ( има и вариант “Питагор”, ако имате възможност - до 7.клас отзивите са училището са много добри).

# 1 023
  • Sofia
Проблемът е, че живеем до София и училището в селото е под всякаква критика, а не мисля, че си струва да го водя всяка сутрин до града заради квартално училище. Големият беше първо в 125-то, защото живеехме в младост и избягахме с писъци от там..
Има изявен талант по математика, определено. Това му е силата и редовно госпожата го праща по състезания, защото е най-добър в класа. Иначе и мен ме мъчи въпросът струва ли си СМГ, защото големият беше в селското училище, пък изкара 99,25 точки сега. Не знам, братовчедите им са в смг. Големият си попадна в средата, развива се, но за малкият ( сега ще е шести клас) май си е жива мъка. Обаче не пречи да пробваме, нали така? Винаги мога да го върна на село 😁 ще има лек културен шок и после пак ще свикне, защото пък има и плюсове - училището е на пет минути, само първа смяна…чист въздух 🤪

# 1 024
За през нощта не съм го оставяла сам досега. То малко е и трудно някой изобщо да е сам вкъщи, нали са трима, все някой се пречка на някого в краката Joy
Оставяла съм го обаче за по час-два да гледа петгодишния си брат, което пак си е голяма отговорност!
За готвене - умее 1-2 неща и все тях си върти. Ако кажа, че е негов ред да готви - ядем спагети Joy Ако готви големият -ядем яйца Joy Малчо засега само яде и цапа. Абе, голяма помощ имам в тяхно лице Laughing
belinda, когато го оставя да гледа 5-годишния си брат за час, два, заварвам малкия пред телевизора, доволен, че гледа детско, а големия пред компютъра - още по-доволен, че никой не го закача. Joy
Ох, а аз, какво да кажа - след гледане на 5 годишната му сестра намирам стаята разхвърляни, все едно е имало война в нея. В момента двамата готвят пица от чаршафи, на акъла на сестра си е. Понякога се чудя кой от двамата е по - малък.

# 1 025
  • София
Интересно защо на съобщението за резултата от първото класиране сега стои отново "Класирането не е обявено", при положение, че вече е минало. И ако си в таба на второто класиране след refresh, отново те връща в първия таб вместо да остане на текущия с надпис "Класирането не е обявено". Малко недомислено изглежда.
Да, малко и на мен така ми изглежда. Изчезна и информацията от първо класиране, дори и за записаните вече.

# 1 026
Моят уж е оправен,но и страхлив,та сам не е преспивал у дома.Ако се наложи отива на бабин дом.Иначе прави си яйца,омлети,пица,хот дог,палачинки,сандвичи(предимно печени),картофи на фурна,салата и май е това.Обича да твори в кухнята,но чистенето след това..........

# 1 027
  • Mars Hotel
Леле, смайвате ме! Страхотни са ви децата! Моето дете е едно и сигурно затова хич не е оправно. Не готви нищо, не чисти нищо, няма почти никакви задължения вкъщи, не ходи сама никъде из града и никога не е преспивала сама вкъщи. Даже я е шубе да стои самичка, ако навън е тъмно, ако ще и 20:00 да е. Аз си я знам, че по-късно съзрява, но не очаквах вашите да са толкова оправни. Да са ви живи и здрави!

# 1 028
  • София
Моята е фен на Джейми, има негови книги + още поне 15 други. Готви, добре се получава. Но след нея е страшно - за всяко нещо имам чувството, че ползва отделен нож, дъска, вилица и т.н.
Та първо ям, после чистя и рева...

Не са оставали сами нощем. Момичета са навити да ходят на гости с приспиване. А брат им яко се дърпа. Въпреки че няма проблеми с екскурзии/зелени училища. Ама деца...

# 1 029
Оф, изпуснала съм ви. Чакаме за второ.

# 1 030
  • София
Янчето, моето в 4 клас реши, че в математическа паралелка ще му е по-лесно. Учеше в 125-то и прецени, че не може да остане в паралелките с разширено изучаване на език. Търсеше математическа. Като го приеха в СМГ и аз си мислех, че ако не се справи, винаги може да се върне в 125-то.
Но три години това дете не си е и помисляло да се връща. Не му е било трудно. Все пак СМГ иска много, но и дава много.
С голямото седмоккасната одисея ни беше ад. Това още от април имаше две паралелки в НПМГ, в които влиза - физика и география. На състезанието си гарантира и химията (не че му трябваше, но не можа да понесе, че на олимпиадата се е “изложил”.)
Сам си поиска курсове по БЕЛ и също не се е оплакал, че му се налага да ходи, макар да караше енергоспестяващо.

За моето дете, това което му е дало СМГ, няма друго училище, което да можеше да му го даде.

Това, което не ми е харесвало в СМГ, изобщо не е свързано с образователния процес. А сега имаш избор и НПМГ. Тази година децата си се разделиха както са им желанията в НПМГ и СМГ (първите 200 деца имаха избор дали да отидат в СМГ или НПМГ). Преценяваш дали искаш за детето си програмиране или природни науки и оставяш учителите да му запалят интереса.
Или поне при моето беше така. Другите да си кажат.
Доверих се на учителите и знаех, че ще го избутат до това да иска и да се бори на НВО. А когато детето го иска, всичко става лесно и приятно.

# 1 031
  • Sofia
Валя, точно това са и моите впечатления, че реално вече не е математическа гимназия. Когато аз го завърших, Димитров беше във вихъра си, заедно с Данков, но единият го няма, другият е възрастен..

# 1 032
Съгласна сэм за търсещите успех деца.
А, като реши да не иска детето е ад, а  ако знаеш, че може и се излага, минаваш през 9-те кръга на ада

# 1 033
  • София
И моят не се е преучил в СМГ.Аз направо не го знам кога учи,защото почти не виждам да го прави.Като се прибера от работа и той все е готов.Да ,не е завършил с пълно 6 - в  5. клас имаше само 6-ци,в 6. клас две 5 -ци,в 7.клас станаха три петиците 😁,но това си е отличен успех ,представям си ако се напъне.Не знам, може би така им преподават,че ги запалват и повече запомнят в клас.В 5.клас имаше страхотна госпожа по география и много харесваше предмета ,яви се на олимпиадата ,класира се за следващи кръгове. Онлайн обучението в 6.клас обаче им разказа играта ,на такъв мързел се отдаде,въпреки че учителите даваха всичко от себе си и също доста изискваха ,но не е същото .Изобщо много израстна  в това училище.Знаят как да извличат най-доброто от тях,как да ги надъхат, а и как да почиват - доста залени училища организират .
С него съм се занимавала до 4 клас,след това е постигнал всичко сам (с учителите разбира се).Даже не знаех кои произведения включва матурата,нито какъв материал учат по БЕЛ и МАТ.
 НПМГ също много дръпна последните години.Когато аз учех там ,беше много добро,след години позападна леко,но сега пак е на ниво. Малко ме е яд,че наборчето предпочете испанската пред НПМГ (ако не влезе в СМГ де).
  Сега малкото ще е 4-ти клас и много се чудя ,какво да го правя.Миналата година беше на курса на СМГ,но онлайн.Ами аз научих повече задачи от него.🤣Някои ги хваща много бързо ,други е страшна мъка.Не ще да пише домашните сам,търкаля се по дивана ,докато му обяснявам - страшен шемет.Баткото в това отношение нямаше грешка - домашни пишеше сам ,съсредоточаваше се.Хич не съм сигурна,че е за там и затова не го записах тази година на курс.Ще ходи при една учителка известно време ,тя да го прецени дали става и тогава ще го мислим.Иначе в училище е супер ,оправя си се сам .
 Доста споделяте,че децата ви ходят в театрални школи.Може ли да препоръчате някоя в София, че за  СМГ не знам дали ще стане ,но е адски артистичен малкият и май е по-добре да наблегнем на талантите .

# 1 034
  • София
Аз не коментирах математическите паралелки в 125-то. Имах предвид петте обикновени. Моето беше в А клас. След 4 клас или продължава в А или кандидатства. Съответно ако кандидатства - учи и пробва СМГ, (НПМГ), 107-мо и 125-то. Струва ми се за повечето това е подредбата.

Иначе в 125-то само г-жа Душкова е преподавала на голямото. Прекрасен учител. За другите учители по математика в 125-то само съм слушала, нямам опит.

Общи условия

Активация на акаунт