СЕДМИ КЛАС 11.07.-17.07. Класиране, ела с добрата новина!

• 81 030
  • 1 086
  •   1
Отговори
# 765
Аз винаги ще препоръчвам "Образователни технологии" и никога "Регалия". Направих грешка с вторите тази година, а при синът ми нещата бяха по - добре, но в далечната 2019 и светът беше по - добро и уредено място Simple Smile

От какво по-точно не сте доволна в Регалия?

# 766
  • Пловдив
Много емоции много нещо! Детето е прието в ПГАСГ в Пловдив, там си искаше първоначално. Сега се колебае да изчака второ класиране, но днес когато отидохме да видим на място училището ни казаха, че нямало такова нещо като пазене на места. От Мон компютъра както ги завъртял...щуротии. Идеята е има ли как да падне под желанието на което е класирана от първо,,,или просто да не се класира пак. Аз така го разбирам. Също до колко би паднал бала, защото може би има смисъл да се чака 2 кл, ако ти трябват 2т.

Да не би паралелките в НТГ да са ви на предните желания? Не рискувате нищо, най-много да бъдете прекласирани отново в ПГАСГ. Пази се в този смисъл, че може да останете на същото място. В ПГАСГ би трябвало да са наясно, но явно и там има изненади. Моята племенничка преди две години още на първо класиране влезе в НТГ, но искаше да пробва за друга паралелка в същото училище - остана пак на същото място, обаче поне се опита.

# 767
Обърнах се към различни институции, но не разбрах защо детето ми е прието в дадено желание при положение, че има бал за предходно.
Бала е по-висок или равен на последното прието момиче?
За второто има обяснение.
Равен
В кое училище? Да не би да са приели близнак, заради другия с по-висок бал?!
На какъв критерии е прието е все едно, защото аз няма как да проверя. Така или иначе на второ е 100% там, въпросът е дали може да е още по-напред. Има много сложен бал, който хем е добър, хем е за никъде

# 768
  • Майничка
Някои хора под "пази се място" разбират, че независимо дали се придвижат напред на второ класиране, мястото от първо си е пак "тяхно" и имат избор между двете. Две поредни години дежурях на записване, поне 2-3 случая на година сме имали такива.

# 769
  • около Варна
С какви раници ходят гимназистите се зачудих, трябва да я сменяме нашата. Предполагам пак носят купища учебници и тетрадки. Гледам и нищо не ми се вижда подходящо. Давайте идеи за момиче, ако сте набелязали нещо.

# 770
Имайте милост бе хора, толкоз много сте писали. Пак трябваше да ви гоня като кон спринтьор.

Да се отчета, едвам я вдигнах от кревата, до снощи нетърпелива, а тази сутрин вика, утре ще идем. Ама аз съм гаднярка и не я оставих. Отидохме, записахме се, поразгледахме училището. Попълних 2 - 3 листа А4, предимно лични данни, и едно мъничко. Метнахме автографите, тя само два. Като не споменаха за бележката за помоща, реших да питам аз. Отговориха ми, че ще изчакат заради класиранията. Казаха, че ще се обадят, а аз предложих ако може и искат, направо на сайта да пишат. Първата РД щяла да е след 06.09., заради празниците, тогава ще кажат и за учебниците. Униформи нямат, дано и така да си остане. Като знам моето какъв паласпур е, туй ще ми излезне камила с рогове. Засега все още мога да намеря по - евтини парцалки. При нас стана бързо, малко след нас, тъкмо бях почнала да попълвам, дойде една майка да запише синът си. А още като влезнахме, тамън си казахме в коя паралелка сме, и нейната класна цъфна, запознахме се, полафихме си. На първо четене, ми видя ми се готина. Учителка по АЕ, питах за втория ЧЕ, каза, че ще е НЕ. Тя и още една жена пък се оказаха от квартала. Бързо минахме, без чакане, без нищо. Пообиколихме един магазин, прибрахме се, хапнахме и откъртихме. Героите уморени.

Честито на всички записали се. Късмет на тези от вас на второ.

Рени, браво, сега ще дишаш по - спокойно, вече няма да има лутане.

Гери, май не успя да я изпревариш, и тайничко да я пратиш на второ.

А на майката с дуалната, мога да кажа, че това е добър вариант. Хем ще учи, хем ще работи. Нещо като едно време с практиките. Тогава само че, дето на някои им даваха кис. мляко. Всяко нещо си има причина. И трудови навици ще придобие детето.

Последна редакция: ср, 13 юли 2022, 20:32 от Тони ♒🍀

# 771
С какви раници ходят гимназистите се зачудих, трябва да я сменяме нашата. Предполагам пак носят купища учебници и тетрадки. Гледам и нищо не ми се вижда подходящо. Давайте идеи за момиче, ако сте набелязали нещо.
И моето момиче има нужда от нова раница. Един ден гледах, гледах по разни сайтове, нищо не харесах. Вечерта ми се присъни една раница, хубава, кликвам, кликвам върху нея, не се отваря никаква информация за продавач и цена. Така и до края на съня не успях да я поръчам.

# 772
  • София
Пробвай пак тази нощ. Joy

# 773
ПолаБ, два пъти май цитирах наредбата, в  която го има най-вероятното обяснение на какво се дължи неприемането.. Примерен вариант:
-детето Ви е  имало равен бал с последния приет
-детето Ви е имало равен сбор от двете НВО-та с последния приет
-детето Ви е имало равен брой точки от балообразуващите оценки с последния приет
- детето Ви обаче  е имало и по-нисък  среден успех в точки от упоменатите предмети от раздел А на дипломата за основно в сравнение с този на  последния приет..
Да, благодаря Ви. Детето ми дори и с равен брой с последното дете, има 6 в дипломата. Явно е лотария, близнак...все едно. Повече се опитвам да разбера колко са й шансовете да мине напред. Наистина подобен бал 437 е на ръба за опции, а в същото време е ок за уща, в които са с много по-нисък бал. Не знам дали има шанс да паднат тези, които сега са 447 на 437..

# 774
  • София
Дипломата е по-нататък в критериите. Щом детето ви има 6, значи вероятно другото дете е имало 5 по един от двата балообразващи предмета от дипломата и съответно по висок сбор точки от НВО.

# 775
  • София
Искам да попитам случайно дали има младеж,който е приет в 164 ГПИЕ испански с английски,но няма да се запише?Питам,понеже сме приети в гимназията,но в друга паралелка и подадохме за второ класиране.Благодаря!

# 776
Не съм подавала досега заявление за тази помощ. Доколкото разбрах бележката, че е записана + попълненото заявление се подава към социално подпомагане до 15.10. Половината пари превеждат първия срок, другата половина - втория, ако детето посещава занятия. Трябва ли в началото на втори срок пак да ходим за бележки и да ги носим в социално подпомагане?
И аз се чудя защо информацията не си я предават по служебен път.

PolaB Сигурна ли сте, че правилно сте сметнали бала за предходното желание, за което според вас е стигал? За еднакво балообразуване ли става въпрос?
Не трябва да се ходи за бележка отново. Социално подпомагане си изисква по служебен път информацията за вторите 150 лв.

# 777
Тони, и аз моята едва я вдигнах днес .Снощи вика, да ме събудши много рано, да не стане така някой да ми вземе мястото Joy . Сутринта в 9 часа не може да стане - не ми се ходи днес, хайде утре ..... Ааа, викам и - който иска да те записва тогава, аз се отказавам! Отговор - Офф, добре дее Joy

Днес емоциите явно ми дойдоха в повече. Към 17 часа ми звъни непознат номер. Вдигам, чувам, че се представя полицай едикой си и за част от секундата толкова много неща ми минаха през главата, че не е истина направо! Повечето лоши, разбира се. Докато ми каже, че се обажда във връзка с подаденото заявление за лична карта, не можах да се успокоя. Били длъжни при подаване на документи за първа лична карта да удостоверят самоличността на детето по снимка. Уговорихме се за удобен час, дойде полицая с подаденото от нас заявление. Успокои ни, че за следващата лична карта, няма да има такива проверки! Joy  Ох!

# 778
  • Майничка
Стига бе! Второ дете ми е това, досега не са ни правили такава справка!

# 779
  • София
Стига бе! Второ дете ми е това, досега не са ни правили такава справка!
И на мен. Две деца, паспорти, ЛК.
И как ще удостоверят Thinking Ако си завел да снимаш чуждо дете, като се уговорите за удобен час, за да те посетят пак можеш да осигуриш същото чуждо дете.
Отчитане на дейност. А водят ли детето при съседите за очна справка Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт