СЕДМИ КЛАС 11.07.-17.07. Класиране, ела с добрата новина!

• 81 214
  • 1 086
  •   1
Отговори
# 150
60 000 изобщо не е голям масив от данни, а и те не ги джуркат заедно, по градове са много по-малки обемите. Ама каквото - такова, чакаме.

# 151
  • Разпиляна във въображението
Някои деца нали са кандидатствали в други градове.

# 152
Алгоритъмът им е готов от няколко години, не го сменят и не го правят по-добър, но е факт, че при налични всички данни би трябвало да им отнеме не повече от 10 мин.

Можем само да гадаем, но по-принцип смятането не е толкова просто. Предполагам, че трябва да минат 3 или 4 поредни разпределения, за да може да се отсее поредността на смятаните паралелки, сложното е, че имаме сортиране по 2 параметъра, а масивите не са никак малки. Отделно хич и не знаем с каква техника са отсреща, може и да не е нещо особено.

# 153
  • Sofia
Самото смятане е минути, но със сигурност има планирано тестване след това, някакви проверки на база предварителни данни и желания. Не мога да си представя, че просто пускат бутона и след това няма проверки дали са верни резултатите.

# 154
Винаги се правят засечки за проверка.

# 155
Няма как да го пуснат без тестване и проверка. Ако всичко е наред и решат да ни отърват от тая мъка - може и довечера да пием от радост Simple Smile

# 156
[quote author=prinzesa11 link=topic=1463954.
Не мисля, че ще е толкова просто това цък. Класирането ще е по региони, но такива региони като столицата с 12к деца срещу сигурно около 500 паралелки ще отнеме време пресмятането с отчитане на желанията. Отделно сигурно ще има и повторно смятане за птоверка. Ако правилно предполагам, това цялото нещо може да отнеме от 5-6 часа нагоре.
Точно така щеше да е, но ако се правеше ръчно

# 157
  • София
Много ясно, че не разчитат на Хромбуците на Втора английска 🤣.
Проблемът в МОН обикновено е в предклавиатурното устройство 😉🤪

# 158
Мале изтървах ви.... На вилата сме и се размазваме от почивка. Набора си знае че ще е приет там където иска на първо класиране и не се притесняваме изобщо. Но се вълнувам за прекрасните, кокончета и набори с чийто родители споделя радости и тревоги. Успех миличкии...

# 159
  • София
Здравейте и от мен!
Благодаря за новата тема, bora!
Следя ви, но, според мен, класиране днес няма да има.
Миналата година са затворили системата за няколко часа за проверка и с надпис, че се подготвя класирането за след 14 ч., а сега все още няма нищо.
Защо беше тази подготовка вчера, в неделя, от друга страна, обаче, не ми е ясно.
Успех на всички!

Последна редакция: пн, 11 юли 2022, 14:12 от denizara

# 160
Мъжът ми обаче, който е програмист, каза, че при готов накоден алгоритъм, класирането ще отнеме няколко секунди.
Колко пък да е подходяща, след като историята помни пуснати резултати от предходнта година и объркани балове в ТУЕС. И други гафове имаше, но вече не ги помня.

# 161
  • София
Защо беше тази подготовка вчера, в неделя, от друга страна, обаче, не ми е ясно.

За извънреден труд 🤣🤣🤣

Защо се вълнувам, не знам...аз се опирам на баловете на Санака и си чакам второто класиране 😁

# 162
Ох, не е било от притеснения да ме е болял стомаха през нощта. Още ми е зле, чувствам лека температура. Тест отрицателен.
Прибрах се от работа и спах три часа.

# 163
  • около Варна
Лежа си на плажа и рестартирам инфоприем Simple Smile Хем знам, че на първо класиране няма шанс и пак. Лошото е, че и на второ има вероятност да не влезе в желаната паралелка, а опцията е да си остане в досегашното училище, понеже не хареса другите варианти. И както не беше сигурна, че иска да сменя училището, сега пък така се е навила, че много ще е гадно, ако не стане. Миналата година за тази паралелка минималния бал е с 1 точка повече от нейния на първо класиране, а на второ е с две точки под нейния. Но тази година децата са повече и си е доста рисково. Казвам си все, че съдбата си знае работата и продължавам да цъкам.

# 164
  • непостоянно
Утро, дано е някой летен вирус и мине бързо!

Общи условия

Активация на акаунт