СЕДМИ КЛАС 11.07.-17.07. Класиране, ела с добрата новина!

• 80 674
  • 1 086
  •   1
Отговори
# 660
  • София
имам следния въпрос. Може ли да се запишем на второ класиране в училището, в което сме приети и след излизане на свободните места за 3 -то класиране да се отпишем и да участваме в него?

# 661
  • Варна
имам следния въпрос. Може ли да се запишем на второ класиране в училището, в което сме приети и след излизане на свободните места за 3 -то класиране да се отпишем и да участваме в него?
Да

# 662
  • София
Можете, но си преценете риска, защото ще се загуби мястото, на което е записано детето след второ класиране.

# 663
  • София
Когато се отпише детето от училището, където е прието на второто класиране, неговото освободено място не отива ли за 4-то класиране? Защото човек решава да участва в трето, когато види обявените свободни места. А неговото освободено място не би трябвало да е видно още на трето класиране. Или греша?

# 664
  • София
Не грешиш. Местата за трето са от незаписаните след второ. Местата на тези, които са се отписали впоследствие остават за четвърто.

# 665
Мястото остава за  следващо класиране ( или т. нар. допълване на паралелките до максималния брой ученици). На трето класиране се участва  само за местата, които са обявени като свободни от РУО.

# 666
  • Пловдив
Аз да се отчета-девойката се записа в Английската. Доволна и щастлива.

# 667
  • София
А за трето класиране подреждаш желания само от обявените свободни места ли, или можеш да пишеш и не обявени паралелки с надеждата да се освободи място междувременно?

# 668
  • София
А за трето класиране подреждаш желания само от обявените свободни места ли, или можеш да пишеш и не обявени паралелки с надеждата да се освободи място междувременно?

# 669
  • София
Здравейте, и ние днес се записахме. Дадоха ни на края едно малко листче с входящ номер и дата. С него ли се кандидатства за помощта от 300лв и как? Доходи гледат ли?

# 670
  • Майничка
И моята реши, че си остава във ФЕГ. Италиански и руски щяла да учи на частно.
Ще изчакам националния празник на Франция, за да я запиша.😄

Яна28, не гледат доход. Миналата година май искаха бележка, че ученикът е записан.

# 671
  • София
Както писахме по-нагоре, в трето класиране участват само местата, които са останали незаети след второ. Те се обявяват след приключване на записването и няма как междувременно да се освободи място и то да се появи.
Трето класиране се извършва през системата на МОН и там ще могат да се избират само паралелки, за които има незаети места.

# 672

tsveta_pile определено не съм наясно за Джон Атанасов. Просто изобщо тази идея с тези професионални училища нещо не ми е ясно. Учиш там и взимаш диплома за професия, но реално в програмирането - диплома не им трябва, а пък за университет кандидатстват с математика и после се учат същите неща, защото там все пак влизат студенти от всякакви училища. Малко се обезмисля ученето на специални предмети в училище , а осен това, ако изведнъж си промени мнението детето става съвсем объркано и трудно да се пренасочи в друга област. Отделно хич не съм фен на тези мъжки паралелки и класове.

И аз не го разбирам това с професионалните училища, особено за програмирането, но пак си има обяснение. Например синът на приятелка програмира от 4 клас, ходи на курсове, пише игри, абе решил си е още отсега, че това му е призванието и целта в живота. Та това дете искаше да влезе в ТУЕС, за да има възможност да си общува 5 години с деца с неговото мислене и да създава контакти. Много страдаше, че в досегашното му училище няма никой с неговите интереси и не може с никой да си споделя вълненията.
Моят син понеже изобщо не е ориентиран засега, професионалните училища ни отпаднаха още в самото начало. Оставихме езиковите профили, за да има време да си помисли какво му се прави и същевременно да научи език на добро ниво.

# 673
  • София
Това не е сериозно! Децата в СМГ не са такива, каквито се опитвате да ги изкарате. В класа на моето дете имаше близнаци, като едното беше т.нар от Вас "добавено". Това дете и през трите години беше наравно с останалите деца и никога съучениците му не са го третирали като "добавено".
И се регистрирахте тук, само за да ми кажете това ли? Благодаря Ви!
Разбирам, че се мислите за компетентен за мислите и чувствата на всяко дете в гимназията. И Ви поздравявам за старанието. Но на практика няма как да знаете, как другите деца гледат на “добавените” и как се чувстват “добавените”.
А обвинението, че аз се опитвам да изкарам децата от СМГ “някакви”, вече минава всички граници. Това, което съм написала е валидно за всички деца и в частност тези от СМГ. Не съм ги изкарвала различни, а напротив - нормални, мислещи същества, които имат мнение.

Регистрирана съм тук много отдавна! Имама две деца минали през това училище. Първото беше прието в  СМГ след 7 клас преди 9 г. Второто ми дете е от 5 клас в СМГ и днес отивам да го запиша, защото е прието и след 7 клас! За добро или за зло се интересувам от собствените си децата си и от обкражаващата ги среда. Така че съм запозната с училището и децата там. Ако и Вие имате такъв поглед  върху това училище можем да продължим спора, но силно се съмнявам!!!
И ако обичате, не обобщавайте какви са и какви не са "всички деца и в частност тези от СМГ" или "се мислите за компетентен за мислите и чувствата на всяко дете" във  всички гимназии?

И при нас е същата схема. Гоелмият СМГ 5-7 клас, СМГ след 8 клас, сега ще е в 11.
Малкият СМГ 5-7 клас, сега напуска .

Разликата между двата випуска е огромна.
Горния випуск сплотени, толерантни, страхотни.
За малките не мога да кажа същото.
Сигурно зависи и от учителите и от набора, не знам.

Не е от СМГ това дали са толерантни или не . Има си всякакви деца навсякъде.

# 674
  • Varna
И ние се записахме - IV-та Варна. Имаше организация за пробване и поръчване на униформи , та свършихме и тази работа.За бележката бяхме първите ,които питат , но ни дадоха .Успех на всички!

Общи условия

Активация на акаунт