СЕДМИ КЛАС 11.07.-17.07. Класиране, ела с добрата новина!

• 80 681
  • 1 086
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
В 8 клас се учи 18 часа език, ако паралелката е ИИЧЕ. А за втория език е малко странно, освен ако не делят класа на групи и имат избор  между РЕ и НЕ.

# 616
  • София
Зори, за пръв път дават мааалко по-тридни задачи. И за капак какво правят. За техническа грешка на първи модул на моето са му взели 5 точки. А за нетехническа във втори модул са взимали по 1,5 до 4. Защото е тъпа грешка, но не е техническа. Тези в първи модул са “умни” сякаш.
Но това е справедливо.
А детето да се опита да влезе, за да не го третират като “добавено” към брат си - това не е другарско. Пет години да бъде “близнакът”. А колко са толерантни децата в СМГ - знаем всички.

# 617
  • Пловдив
Никога не съм го разбирала това предимство. Съжалявам. Имам колеги стоматолози, едната влиза, другата дори няма право да кандидатства, защото е с далтонизъм. Това е изключително рядко при жени, обикновено те са носители и го предават на синовете си. Но тя е с този проблем. Ами влезнала е по закона за близнаците, но .... кошмарът е пълен. Според мен те са отделни личности и това уеднаквяване лично мен би ме притеснило.
0

# 618
  • София
И двете страни в спора  имат право..

Динчо, второто дете има реален шанс да влезе в СМГ на второ класиране, в друга паралелка просто. Затова от опит с близнаци написах, че невинаги  декларацията  "Искаме да сме твърдо заедно до 12 клас" е осъзнато желание и може изненадващо съвсем скоро да поискат тъкмо обратното, но ще е късно.  Едно е заедно до 7 клас, съвсем друго е заедно и в гимназията в един клас. Тоест е важно да си отговорят СЕГА на този въпрос - напълно сигурно ли  е това желание или е просто досегашен навик във всичко да са рамо до рамо. И ако е второто -  защо детето да не се бори да влезе със своя си бал? Ще си е заслужило приема.

От друга страна, ако са 100% сигурни, че ще бъдат в един клас, наистина могат да го направят отсега и само да сверят после баловете след 2-ро,  за да може  вторият близнак да се чувства спокоен, че и със собствени сили е щял да бъде приет в училището.

Последна редакция: вт, 12 юли 2022, 21:53 от пенсионирана русалка

# 619
  • София
Никого не прецаква. Не заема чуждо място. Ако влезе с правата на брат си, влиза над обявената бройка. Ако влезе с неговия си резултат, влиза на заслуженото си от него място. Той си го е изкарал този бал.

# 620
В 8 клас се учи 18 часа език, ако паралелката е ИИЧЕ. А за втория език е малко странно, освен ако не делят класа на групи и имат избор  между РЕ и НЕ.

Не знам дали го делят. Но това видях, никъде не пише двата езика да са паралелни и да са в на групи, в програмата така е записано.

А по втория въпрос правилно ли съм се ориентирала, по трета точка, че се избира единият предмет от трите, или да си питам на място най - добре.

Моето пък и казах, ако искаш пробвай за АЕ на второ, нищо не губиш, отказа ми, само защото в тази паралелка ще има една от вече бившия клас, но няма да е девойката от вчера.

# 621
  • Пловдив
Тони, учебна програма или учебен план гледаш?

# 622
Русалка, това е и моето мнение - или влизаш със собствения си бал или се възползваш от предимството. Не да си играеш до 4 класиране и после пак да се възползваш от бала на брат си.
Всъщност има ли някакво логично обяснение за това предимство в гимназия. Това са отделни личности все пак.....

# 623
  • София
И последно, заявление за участие на второ класиране къде мога да намеря, на сайта на френската липсва 🤷♀

Има го на сайта на Френската - последното от списъка с документи.
https://www.feg.bg/priem/
Благодаря, явно съм го пропуснала

tsveta_pile определено не съм наясно за Джон Атанасов. Просто изобщо тази идея с тези професионални училища нещо не ми е ясно. Учиш там и взимаш диплома за професия, но реално в програмирането - диплома не им трябва, а пък за университет кандидатстват с математика и после се учат същите неща, защото там все пак влизат студенти от всякакви училища. Малко се обезмисля ученето на специални предмети в училище , а осен това, ако изведнъж си промени мнението детето става съвсем объркано и трудно да се пренасочи в друга област. Отделно хич не съм фен на тези мъжки паралелки и класове.

# 624

А детето да се опита да влезе, за да не го третират като “добавено” към брат си - това не е другарско. Пет години да бъде “близнакът”. А колко са толерантни децата в СМГ - знаем всички.
               Децата цял живот ще са си близнаци! При това не виждам абсолютно никакви драми вторият близнак да ползва предимството за прием за близнаци.И не виждам защо трябва да бъде разстроен,травмиран и т.н. Говорим за бал от 487 /ако съм запомнила правилно/. Ако вторият близнак имаше бал от порядъка на 350 да страда,че е "добавен" към брат си.Понякога от мухата правим слон или стадо слонове.Ако децата бяха мои до сега да съм приключила с терзанията.Искат да са двамата в един клас и ги записвам без драми кой кого е "добавил".При това освобождавам място за някое друго дете за второ класиране , а не го изтезавам на трето с терзания дали да се отпише и да рискува играейки направо на тото.

# 625
Didia, това се опитвам да кажа безуспешно. Или записвам близнака с предимството, което ми дава законът или го оставям да се бори като самостоятелна единица. Нечестно ми е ще си пробвам до 4 класиране, защото имам спасителен  пояс.

# 626
  • Sofia
Никого не прецаква. Не заема чуждо място. Ако влезе с правата на брат си, влиза над обявената бройка. Ако влезе с неговия си резултат, влиза на заслуженото си от него място. Той си го е изкарал този бал.
Прецаква дете, което ще се надява да влезе на второ класиране в нпмг, където е приет сега.

# 627
  • Раковски
Като разберат че са близнаци пак ще го сложат над приема и така ще се освободи едно място за 4 то класиране " Директорското" Smirk

# 628
Прецаква и дете в СМГ, ако влезе надпланово после.
В моя род е пълно с близнаци (еднояйчни, като две капки вода). Да, ама са си различни хора, ако и да си приличат много. Да теглиш близнака си е доста гадно нещо. Да бъдеш теглен също.

# 629
  • София
Защо пък за НПМГ?Детето ако влезе в СМГ,а шанса е 99% според мен,то освобождава мястото в НПМГ за второ класиране.
 DAHA,  то ако е така,се обезсмисля да се занимава с втора класиране,ако така и така го пишат надпланов.

Сега попълвам заявлението за второ класиране. Има поле,в което трябва да се въведе входящ номер. Това е номерът,който са ни дали при подаване на желанията или трябва да се попълни от служител в училището?

Общи условия

Активация на акаунт