СЕДМИ КЛАС 11.07.-17.07. Класиране, ела с добрата новина!

• 80 679
  • 1 086
  •   1
Отговори
# 645
На мен пък днес ми кипнаха л*йната, след като една позната със задоволство ме уведоми, че с връзки е уредила детето си, да се запише(след 3-то класиране) в училище с  необходим бал около 450-460, а нейното е с 250. Ебаси.
Не се ядосвай. Тези родители допускат голяма грешка и хвърлят пари и нерви на вятъра. Явно и гу не са много интелигентни. Не е достатъчно да влезе в училището. Трябва да може и да излезе със знания. Преди години моя приятелка набута сина си в 91 НЕГ с бал 29 и неща, а там се влизаше с бал над 34-35. Нивото беше много високо и детето изостана още в първия срок на осми клас. По немски имаше ниски оценки и се отказа от езика. Избута гимназията, но се отказа от немския език. Ако учеше в училишето, в което беше приет и с по-ниското темпо вероятно щеше да има повече знания по езика.

# 646
И НВО, и ДЗИ, и кандидатстудентски изпити ще минат по същата система, а пък текущите оценки- на контролните единият ще изкарва, после същият устно ще поправя недотам добрите оценки на другия Wink

# 647
Еееехххх, какъв купон с близнаци. Дано само мамата не ни се разсърди, и не го приеми лично.
Добре, че нямам сестра близначка, нито детето има. Ако бях родила близнаци, сигурно щях да съм превъртяла преди да са тръгнали на ДГ. Туй упражнение не е за мен.

# 648
  • София
Не че нещо, Monza, ама връзкарчетета обикновено ги галят с перце до финала и нямат ниски оценки, независимо за кое училище с висок бал  става дума и колко знаят/не знаят. Те са си от входа до изхода нечии протежета, дори и ако се окажат можещи, понеже и такива има понякога сред парашутистите. Проблемът е в отношението на децата около тях, те по един или друг начин узнават/усещат се и реагират.

Ами, ще превъртиш, Тони, друг път, човек се оправя, когато е поставен пред свършен факт..Рекламация ли ще направиш? Или ще върнеш едната "стока"? С вързани ръце си, ще си го правиш упражнението като стой , та гледай.. Wink

Последна редакция: ср, 13 юли 2022, 01:30 от пенсионирана русалка

# 649
А детето да се опита да влезе, за да не го третират като “добавено” към брат си - това не е другарско. Пет години да бъде “близнакът”. А колко са толерантни децата в СМГ - знаем всички.

Това не е сериозно! Децата в СМГ не са такива, каквито се опитвате да ги изкарате. В класа на моето дете имаше близнаци, като едното беше т.нар от Вас "добавено". Това дете и през трите години беше наравно с останалите деца и никога съучениците му не са го третирали като "добавено".

# 650
  • София
Това не е сериозно! Децата в СМГ не са такива, каквито се опитвате да ги изкарате. В класа на моето дете имаше близнаци, като едното беше т.нар от Вас "добавено". Това дете и през трите години беше наравно с останалите деца и никога съучениците му не са го третирали като "добавено".
И се регистрирахте тук, само за да ми кажете това ли? Благодаря Ви!
Разбирам, че се мислите за компетентен за мислите и чувствата на всяко дете в гимназията. И Ви поздравявам за старанието. Но на практика няма как да знаете, как другите деца гледат на “добавените” и как се чувстват “добавените”.
А обвинението, че аз се опитвам да изкарам децата от СМГ “някакви”, вече минава всички граници. Това, което съм написала е валидно за всички деца и в частност тези от СМГ. Не съм ги изкарвала различни, а напротив - нормални, мислещи същества, които имат мнение.

# 651
Ааа, веднага ще ги прехвърля на някой друг, и ще си поискам нова стока Joy, единична опаковка. Как така ще ме цакат. Шега шега, ама с такива шеги на едно от местата където работех, една братовчедка, съвсем сериозно го казвам сега, взе, че наистина забременя, и то с близнаци, първият път роди една бройка, ама на втория път цели две. Та да не бързам с шегите. Току виж ми е дошло на главата. И като ги споменах тях, да добавя, че са момичета, завършиха средно, едната не и се учило, и не продължи, другата искаше и продължи. Та не се знае какво ще се случи след време. С две думи - всички да сме живи и здрави, пък останалото е кот доди.

След няколко часа, ще офейкваме да се запише, хем да си види нова директорка, ако е там де, и ако може и с някоя и друга учителка. Ако няма много струпване, може и инфо да получим.

# 652
До колко смятате, че ще падне бала във 2-ра английска за момиче?

# 653
  • София
А детето да се опита да влезе, за да не го третират като “добавено” към брат си - това не е другарско. Пет години да бъде “близнакът”. А колко са толерантни децата в СМГ - знаем всички.

Мога да го потвърдя.
От 5 до 7 клас в класа на сина ми имаше деца влезли над бройката и нямащи достатъчно висок резултат и никога не са ги тренирали различно. Дори едното, на което очевидно мястото му беше за съвсем другаде.

# 654
  • София
съвсем сериозно го казвам сега, взе, че наистина забременя, и то с близнаци, първият път роди една бройка, ама на втория път цели две. Та да не бързам с шегите. Току виж ми е дошло на главата.
Ами на някои точно това ни дойде на главата и без да сме се шегували , пък оцеляхме...Laughing даже става "У нас  е весело"..

В СМГ или където и да  е другаде има всякакви деца, толерантни и не чак толкова. Едни се подиграват на наднормено тегло на съученик, други не, едни се заяждат  с произход на набор, други не, едни с насмешка ще коментират по-семплото облекло/финансови възможности на ученик, други не,  едни ще  демонстрират, че дадено дете е само притурка към близнака си, а други не.. Това е въпрос на възпитание, не на това къде учи дадено дете. А невъзпитани,  колкото и да са умни и можещи иначе, има и в най-високобаловите училища.

Последна редакция: ср, 13 юли 2022, 08:22 от пенсионирана русалка

# 655
  • София
Вие се шегувате за близнаците, но ние си имахме еднояйчни в нашия клас, никой никога не знаеше кой кой е. Единият беше доста по-слаб и приет заради брат си, другия го влачеше и му оправяше оценките. Те дори понякога се представяха един за друг и пред нас. Според мен и родителите им бях не ОК - казваха се Владимир и Владислав. Все едно бяха клонинги и се обличаха даже еднакво.  По-късно разбрах, че по-слабият е развил психичен проблеми … много е сложна темата.

Всъщност, от випуска ми имаше поне 10 деца, които развиха различни психични проблеми, доста сериозни от целият този стрес😞. А кой знае колко още са страдали по-леко, така че не знам дали не осъзнавате какво се причинява на децата със целия този натиск в “елитни” училища. Аз също избивях голям шок първата година, такова ниво и изисквания имаше училището, че дори сериозно обмисляхме дали да не се отпиша. След 1 АЕГ, завърших Медицински университет с усещането, че не съм учила изобщо там в сравнение с ученето в училище.

# 656
пенсионирана русалка, ма тъй де,оцелява се. Ама за по -сигурно да не се шегувам. То дали на сериозно или на шега, ако трябва да стане нещо, то определено ще. И добре че си оцеляла, та да ни помагаш. Без твоята помощ за никъде не сме. Важно звено си.
А до второто, също си много права. Много зависи от възпитанието което ще дадем на децата. Но има и изключения, моменти в които, каквото и да направиш все не се получава, добре е, че сме различни, за да е шарен света.

# 657
Аз пък ако съм, или имам еднояйчни близнаци ще изиграя друг номер. Подгатвям  единия за единия предмет, само него, на макс усилие, втория на втория предмет. На първата матура се явяват всеки под своето име, на втората- с разменени имена.
И така се оправдава приказката на разни учители, че "близнаци, това е един мозък, разделен в две глави" Joy Joy Joy

# 658
Записах младежа тази сутрин. Малко се мръщеше, че го раздигнах рано, но го преживя. Новата класна приемаше документите. Носехме удостоверението от седми клас, на място попълнихме едно заявление за записване. Трябваше да си избере и спорт за допълнителния модул. Той обаче такъв така или иначе не посещава заради тренировките, освобождавам го с писмо от клуба. Дадоха ни и бележка, която да послужи за помощта от 300лв. Класната им ще им преподава по БЕЛ. Симпатична ми се стори.

# 659
И се регистрирахте тук, само за да ми кажете това ли? Благодаря Ви!
Разбирам, че се мислите за компетентен за мислите и чувствата на всяко дете в гимназията. И Ви поздравявам за старанието. Но на практика няма как да знаете, как другите деца гледат на “добавените” и как се чувстват “добавените”.
А обвинението, че аз се опитвам да изкарам децата от СМГ “някакви”, вече минава всички граници. Това, което съм написала е валидно за всички деца и в частност тези от СМГ. Не съм ги изкарвала различни, а напротив - нормални, мислещи същества, които имат мнение.

Регистрирана съм тук много отдавна! Имама две деца минали през това училище. Първото беше прието в  СМГ след 7 клас преди 9 г. Второто ми дете е от 5 клас в СМГ и днес отивам да го запиша, защото е прието и след 7 клас! За добро или за зло се интересувам от собствените си децата си и от обкражаващата ги среда. Така че съм запозната с училището и децата там. Ако и Вие имате такъв поглед  върху това училище можем да продължим спора, но силно се съмнявам!!!
И ако обичате, не обобщавайте какви са и какви не са "всички деца и в частност тези от СМГ" или "се мислите за компетентен за мислите и чувствата на всяко дете" във  всички гимназии?

Общи условия

Активация на акаунт