СЕДМИ КЛАС 11.07.-17.07. Класиране, ела с добрата новина!

• 80 558
  • 1 086
  •   1
Отговори
# 930
Успех на децата на второ класиране. След дълго мислене и въртене на всякакви логистични варианти, вчера дъщеря ми каза, че София не е за нея все още. Освобождаваме място в НПМГ - икономическо развитие.

# 931

За пореден път се убедих какви лъжи се разпространяват в пресата. След като ни засипаха със статии как момче с бал 500 от СМГ отива в Испанската, се оказа днес, че детето с бал 500 там е момиче и не е от СМГ, а е съученичката на сина ми от СС.

Да, той директорът на СМГ си каза по телевизията, че в гимназията има 4 деца с пълен бал и всички те са избрали да продължат в училището, ама г-жа Кастрева му взе набързо думата Simple Smile После кой какво е препредал в пресата, и така става дезинформацията:smiles: Иначе по-назад в темите коментирахме, че има 2 деца от СМГ и едно от Света София с 2*100, но на нашето връчване на дипломите казаха, че са 4 от СМГ всъщност (явно с тези с призови места на олимпиади, които после ги няма в НВО статистиката) - 2 момичета и 2 момчета. Поканиха ги децата да кажат по няколко думи, та им се порадвахме.Hands Thumbsup

# 932
Хоп във фен клуба на въпросите Simple Smile
След подаване на заявление за второ класиране какъв става статуса? Още ли е “незаписан” или нещо друго?
Хубав ден!

# 933
  • София
Късмет на некласираните. Още на 13-ти ние се записахме в 23-то СУ. Отидохме да подадем заявление за второ класиране и решихме да останем. Много странно се получи. Обсъждахме в къщи и се допитах до големия ми син/на 23/, какво да гледаме при избора. Исках да видя мнението на млад човек, който доскоро е бил ученик.  Според него - най-важна била локацията на училището. Един час обяснява за неговото училище -7мо. Имало най-страхотната локация в София. Обяснява колко яки неща имало около него и колко хубаво е изкарал ученическите си години на това място. Дадох си сметка, че за един млад човек може би това е много важно. И като се замислихме с малкия и видяхме, че по-предните ни реалистични желания, освен че са с горе-долу същите резултати са и на доста по- лоши места, като квартал, транспорт, а едно не отговаря и на желанието на сина ми за пръв език, решихме да се записваме. Училището не е лошо като база. Мястото му е доста добро, профилът и езиците ни харесват. Остава само да имаме късмета да попаднем на добри съученици и учители и синът ми да изкара няколко страхотни години, като брат си.
Здравей!
И моят синковец ще е в 23. Но подадох за второ класиране, защото е класиран по трето желание/в икономическата паралелка/. Внимателно си бях изчислила всичко и знаех, че балът ще му стигне. Отказахме се от Ломоносов, като сложих назад в желанията. Мисля че на второ може да успее за предприемаческата, стига да има места. За нас също е важно да е удобна локацията.

# 934
  • София
След подаване на заявление за второ класиране какъв става статуса? Още ли е “незаписан” или нещо друго?
Хубав ден!
Пост  #889 - https://bg-mam.ma/p/1463954/45044281

# 935
  • София
Хубав ден!
Става "Заявил участие".

# 936
И аз с въпрос: Вчера записах дъщеря ми. Днес статуса в МОН продължава да е "незаписан". Да се притеснявам ли и да звъня в училището?

# 937
Здравейте, след като се разминахме с няколко стотни от второто класиране на АК се записахме в 32. СУИЧЕ, Софтуерни и хардуерни науки. Това ни беше трето желание след първите 2 паралелки на ТУЕС, но с тазгодишния минимален бал, решихме, че няма смисъл да подаваме за второ класиране, едва ли балът ще падне с 11 точки. Паралелката Софтуерни и хардуерни науки в 32. СУИЧЕ е с най-висок минимален бал в училището тази година. Разликата с миналата година е следната:
За девойки с 2 точки нагоре: 406 през 2021 и 408 за 2022.
За младежи с 4.5 точки нагоре: 406 през 2021 и 410.5 през 2022
Мъжът ми каза, че е впечатлен от организацията, имало отделна маса за всяка паралелка и поне 15 други маси спокойно да се попълват декларациите. Всички били много любезни и отзивчиви. Девойката също е доволна и щастлива от избора. Сега се надяваме да попадне в добра среда и да срещне много верни приятели и добри учители. Успех на всички, които очакват резултатите от второ класиране! Много здраве, късмет и вдъхновение на всички в 8-ми клас Simple Smile

Последна редакция: пт, 15 юли 2022, 10:12 от Autumn leaf

# 938
Тая година за някои училища се отвори голяма ножица между ланските и тазгодишните числа. И оттам е поне половината проблем. Не съм гледала подробно за други училища, но бегъл поглед- сякаш няма голямо качване в баловете в по-голямата си част? Гледам ТУЕС, напр. За някои паралелки на 22-ро даже има леко надолу.
Класирани и записани вече, бихте ли споделили същата паралелка предходната година и тази година каква е разликата в бала?
НПМГ мат+АЕ мин.година 478,25, тази година 481 минимален бал за първо класиране
НПМГ мат+НЕ мин.година 473.50, тази година 479.25 минимален бал за първо класиране

# 939
  • варна

За математика с немски - миналата година всички се записаха. Дано да има късмет детето!

Благодаря! Проверили сме как се движат нещата през последните година-две. Втори под чертата е, доколкото знам, няма много желаещи, които да са тръгнали към АК, че да освободят място. Според мен той държи да е в първата паралелка само за идеята, че е с най-високия бал, иначе изобщо не е наясно нито какво ще учи, нито кое наистина би предпочел. Каквото можахме, направихме. Надявам се да случи на деца и учители и да е хепи с избора си на училище

Стискам палци и аз, въпреки инфото ми за доста желаещи и чакащи второ класиране за тази паралелка с бал -0,75 от минималния сега. Лично аз предпочитах (желанието на сина обаче беше МАТ с НЕ) точно СиХ с НЕ заради опцията за повече познания в областа на ИКТ, но пък след преглед на учебните планиве...до 10клас учат буквално едно и също. После вече си избират...и реално тези които са СиХН могат да изберат избираем предмет МАТ и обратно... Така,че разликата в обучението почти няма. Единствено, което разбирам е разликата в матурата... В случая задължителна втора матура е профила...т.е по информатика. А за трета може да избере МАТ ако желае да се явява на трета . За учителите по НЕ, които ще поемат 8клас, нашата вече бивша класна, каза че са най-добрите които могат да се паднат на 8класниците. Дано съм ти била малко полезна с инфото!

# 940
  • София
Тая година за някои училища се отвори голяма ножица между ланските и тазгодишните числа. И оттам е поне половината проблем.
Класирани и записани вече, бихте ли споделили същата паралелка предходната година и тази година каква е разликата в бала?
Има го това. Там където е класирана -1,5 т., където чака за второ класиране +11,17.

# 941
  • Варна
Maichenceto, благодаря за отговора. За бала - на младежа е 491,25, пред него има едно дете с 491,75, другите са с по-нисък бал. Първото дете е с най-висок бал изобщо и първо желание СХН. И ние това разсъждавахме с мъжа ми, че реално по-добре е 2 часа ИТ, от колкото 2 часа Мат, в този смисъл тази паралелка е по-добрия избор за него. Но седмокласникът явно се почувства засегнат на чест, че ще е във втория, не в първия по успех клас и настоя да участва във второ класиране. Както му казах, допустимите стойности му струват паралелката. На прословутата 21 задача на уравнението не е писал допустими стойности и вероятно това не му достигна до 100 по Мат. Това за учителите по немски е много важно,така съм съвсем спокойна за езика. Вероятно все пак ще се наложи да ходи и в Езиковия център. Немският ми е по-добър от френския с брат му и поне първата година ще мога да го следя докъде е.
Сега има нови терзания. Смята, че от МГ са задръстени, щото той, нали, е най-прекрасния. "Представяш ли си, мамо, има група във Вайбър, няма в инстаграм, щото не ползвали инстаграм!?!"

# 942
  • варна
Цитат
За бала - на младежа е 491,25, пред него има едно дете с 491,75, другите са с по-нисък бал

Сега има нови терзания. Смята, че от МГ са задръстени, щото той, нали, е най-прекрасния. "Представяш ли си, мамо, има група във Вайбър, няма в инстаграм, щото не ползвали инстаграм!?!"

И моят син казва, че са от задръстените Sweat Smile ... но той пък го казва с гордост!
Като гледам връстници и цялото им поколение.... и аз като родител съм спокойна, че моето е от "задръстените" Satisfied

Цитат
За бала - на младежа е 491,25, пред него има едно дете с 491,75, другите са с по-нисък бал
- стискам палци за поне 2 незаписали МАТ с НЕ..че стискам палци и на краката за 491.75 Relaxed

# 943
Късмет на некласираните. Още на 13-ти ние се записахме в 23-то СУ. Отидохме да подадем заявление за второ класиране и решихме да останем. Много странно се получи. Обсъждахме в къщи и се допитах до големия ми син/на 23/, какво да гледаме при избора. Исках да видя мнението на млад човек, който доскоро е бил ученик.  Според него - най-важна била локацията на училището. Един час обяснява за неговото училище -7мо. Имало най-страхотната локация в София. Обяснява колко яки неща имало около него и колко хубаво е изкарал ученическите си години на това място. Дадох си сметка, че за един млад човек може би това е много важно. И като се замислихме с малкия и видяхме, че по-предните ни реалистични желания, освен че са с горе-долу същите резултати са и на доста по- лоши места, като квартал, транспорт, а едно не отговаря и на желанието на сина ми за пръв език, решихме да се записваме. Училището не е лошо като база. Мястото му е доста добро, профилът и езиците ни харесват. Остава само да имаме късмета да попаднем на добри съученици и учители и синът ми да изкара няколко страхотни години, като брат си.
Моят син досега беше в 7. СУ и аз наистина оценявам локацията, той също мисля. Иначе малко ме стресира самата сграда, но на детето не му прави впечатление. Ние реално на 2-ро класиране очакваме да си се върнем пак там Simple Smile. Стискайте палци!

# 944
  • Варна

За математика с немски - миналата година всички се записаха. Дано да има късмет детето!

Благодаря! Проверили сме как се движат нещата през последните година-две. Втори под чертата е, доколкото знам, няма много желаещи, които да са тръгнали към АК, че да освободят място. Според мен той държи да е в първата паралелка само за идеята, че е с най-високия бал, иначе изобщо не е наясно нито какво ще учи, нито кое наистина би предпочел. Каквото можахме, направихме. Надявам се да случи на деца и учители и да е хепи с избора си на училище

Стискам палци и аз, въпреки инфото ми за доста желаещи и чакащи второ класиране за тази паралелка с бал -0,75 от минималния сега. Лично аз предпочитах (желанието на сина обаче беше МАТ с НЕ) точно СиХ с НЕ заради опцията за повече познания в областа на ИКТ, но пък след преглед на учебните планиве...до 10клас учат буквално едно и също. После вече си избират...и реално тези които са СиХН могат да изберат избираем предмет МАТ и обратно... Така,че разликата в обучението почти няма. Единствено, което разбирам е разликата в матурата... В случая задължителна втора матура е профила...т.е по информатика. А за трета може да избере МАТ ако желае да се явява на трета . За учителите по НЕ, които ще поемат 8клас, нашата вече бивша класна, каза че са най-добрите които могат да се паднат на 8класниците. Дано съм ти била малко полезна с инфото!
Ако дете от СХН избере математика за трети профилиращ предмет, втората матура може да е по математика.

Общи условия

Активация на акаунт