СЕДМИ КЛАС 11.07.-17.07. Класиране, ела с добрата новина!

• 80 533
  • 1 086
  •   1
Отговори
# 990
Въпрос - при подадено заявление за второ класиране какво трябва да излезе в профила на детето?

# 991
"Заявил участие"

# 992
  • София
Ще се обяват ли местата за второ класиране?
Не. На практика за второ класиране няма свободни места. Незаписалите се заявили участие за второ класиране не освобождават местата си, докато /и ако/ не се придвижат на по-горно желание.

# 993
Здравейте!🙂
Аз вчера се бях притеснила,  че има проблем с втория близнак, защото в системата все още стои,  като незаписан. Обадих се в РУО- София и от там ми дадоха телефон, на който никой не вдига. Реших да се обадя в МОН и от там ми казаха, че нищо не трябва да правя повече. Сега чакам нещо да се промени в системата,  но кога и как все още не знам. 😅
Ако има някоя майка с опит, ще се радвам да сподели.😁

Приемът на втория близнак се отразява от РУО, след като получат протоколите със записаните ученици. В системата, училищата "виждат" само класиралото се дете. В понеделник, вторник ще са нанесени промените. Предполагам Simple Smile

Много Ви благодаря за отговора! Ще проверявам в системата. 🙂

# 994
  • София
Здравейте, някой знае ли, ако на трето класиране не бъде прието детето, във всички училища ли се обявяват директорски класирания или само в някои? Благодаря

В които има свободни места.
А не обявяват ли директорите надпланов прием? Как стават класовете по 28-30 деца при обявени по 26 места? Благодаря

Е, как става, по българския начин става.
Има и легален начин - близнаци, равни точки+ равни оценки при последващия критерии.

"* преместени от същия тип гимназия другаде при местене на родители в друг град"
За съжаление понякога дори това не помага. СМГ отказа на дете на познати, при това състезател.

# 995
  • Пловдив
Бре боже, нямате изчитане. Аз да се оплача от "куриерските услуги". Преди седмица накарах девойката да си поръча книгите за лятото, че то вече минава. Бре да дойдат, чакам смс като последния идиот, обаче нищо. Днес пак я питам, да не би да е написала нейния телефон, макар че акаунта е стар и в него са моите данни. И сега влизам да видя какво се случва ,ами те си стоят в кошницата не поръчани. Как обичам да ми се правят номера...

# 996
Това  БГ мама  е институция... от къде ще науча що е това нърд и има ли почва у нас ...:
"Стереотипната представа за нърд, изградена от масмедиите и мултипликационните филми, е на младеж с очила с висок диоптър (най-често счупени и залепени с изолирбанд), с брекети, облечен обикновено неподходящо за обстоятелствата. Хората, характеризирани като нърдове, могат да притежават черти като педантичност, затлъстяване или мършавост, късогледство, непохватност, липса на хигиенни навици. Обикновено им липсват изискани обноски и способности за нормално общуване, освен по технически теми, в които обаче са изключително компетентни."
                 Обяснението ти е копи - пейст от Уикипедия.  Smiling Imp Пропуснала си началото за значението на "нърд"  - "Нърд (на английски: nerd, по-рядко nurd, е трудна за превод дума, защото няма точно еквивалентно понятие на български. Използва се предимно в САЩ и като стереотипна или архетипна характеристика означава човек с интелигентност над средно ниво, чиито интереси (обикновено в областта на науката и математиката) не се споделят от преобладаващото мнозинство в обществото."

# 997
"Нърд" си е просто "зубър"....
Или как беше от онзи филм "Аз съм късоглед и пея в хора".
А как изглеждаше таванът на хола ми след купон за нова година на нърдове от НПМГ и СМГ няма да ви показвам, мисля за здравето ви 😜

# 998
  • София
Нърдове, не нърдове … ще си учат заедно. Аз пък се надявам, малкият ми син да е нърд … Наборът хич не е по ученето - всичко в последния момент и по най-ниското съпротивление 😎. Мъка ми беше този 7 клас. Моят син беше много впечатлен от децата на изпита/отворените врати за НПМГ, но пък никога не каза, нещо против тях … виж аз бях потресена от майките 😑, имаше интересни индивиди.
Аз го подготвям, че децата в новото училище ще бъдат доста по-амбициозни и ученолюбиви и да се стяга … От малък има една мечта - да е богат и аз ползвам това, за да учи. Даже в последния час на класа бяха писали за какво мечтаят - да влезне в хубаво училища, за да стане програмист, за да изкарва добра заплата и после щял в някакви неща да ги инвестира 😵💫
И много ми е интересно, че тази си страст е наследил от баща си, с който почти не общува … хем не цени парите и ги раздава, хем цел номер едно е да изкарва пари, но не заради парите, а за тръпката Simple Smile

# 999
Ирчик, добре , че все пак са го закрепили, можеше и без него да ти я дадат. Ти да видиш, тогава какъкв цирк щеше да падне. А за ръката, натъртени, охлузни, и какви ли не рани от тоя сорт, са най - гадни, и лесно не минават, то изобщо ако минават де. Успех утре пред КАТ, обаче преди да стигнеш надуй музиката за всеки случай, да не вземе точно утре нещо да забръмчи. А на 20 - ти, ще има има шампанско и сълзи, вервай ми. От кеф ще се чудите къде да се дянете. Да не забравиш да почерпиш и тук.

Арианче, споко, всичко ще е ок, както казваше учителят по АЕ при когото беше на уроците, оки - доки. Ще чакаме и от вас почерпка. Не остана, още малко търпение и ще ни се похвалите. Както ти така и Ирчик.

То аз май само за почерпки мисля, после гафовете, са за моя сметка, ще си седя мирно на дупето, не щъ да се повтори случката от последния път, вточно в деня на излизането на резултатите. Та се сетих ся, моята как най - после и идва на моменти ума в главата, и може спокойно да се оправя. Отишла в един от магазините в центъра на Пловдив, решила да си вземе нещо което струва 2 лв., дава го на касата, онази го маркира и и казва 5 лв. ( 4,99 ), да но тя пък като чула и веднага реагирала, как 5 лв., пише си на етикета 2 лв, онази облещила очи, помолила е моята да и даде друга опаковка, съответно тя и дава, като в същото време и показва и етикета. Яла да видиш дали не приспадна сумата. Дори като се възмутила, се обърнала с думите към нейната приятелка, така, че да чуе и продавачката, те ще си говорят, и после ще ми искат двойна сума. Та поне знам вече, че няма да позволи втори път да я премятат. То така стана преди доста време в близкия магазин, беше си взела едно нещо което струва стотинки, да но две бройки и правеха лев и нещо, добре, че опаковката все още стоеше, та нея и касовата бележка, на следващия ден ги занесохме, оплакахме се, и касиерката взе да сканира, не можех да повярвам, че едино и също нещо, еднакви етикети, ще излезнат с различна цена. Очите ми станаха на осмица от учудване. Затова е добре човек да внимава и следи за такива неща в магазина. От тази случка нататък вече, си взе поуката, затова сега се оправя и без мен в такива ситуации.
Днес станаха приятелки с класната във фейса, викам и, я питай дали и ма и други момичета, а тя - няма да питам, като му дойде времето ще разбера, нека да е изненада. Явно спря да и пука дали ще има или не, момичета в новия клас.

# 1 000
Отчетох ли се тук, че се записахме, или забравих? За протокола, статусът се смени Stuck Out Tongue Winking Eye
Много хареса 18 СУ, а да си призная, и аз бях впечатлена. Има хубав вътрешен двор, заключен между сградите, с пейки, дървета и шадраван в минало време Joy (може през учебната година да го пускат, де). Запозна се с класната си, че се случи тя да приема документи. Обаче, тя няма да ѝ преподава в 8 клас, защото е по история. Но ѝ разказа какви допълнително школи и кръжоци (или както и да се наричат в днешно време) има за източи практики по успешно учене и някакви подобни. Искаха акт за раждане, който аз, естествено, не носех, но поне можеше да се изпрати на мейл в последствие. За какъв дявол им е този акт! Детето има свидетелство за завършено образование, явно се е родило и все някой за тези почти 14 години го е виждал тоя акт, за да му издаде и официален "държавен" документ! Дадоха ни и бележка, която да връщаме в предишното училище. Все едно там някой се интересува какво смятат да правят деца, които вече не са ученици в него. Но не мога от първата минута "да ги вкарвам в правия път", има време, за 5 години все ще се обадя Joy
Купихме писалка, защото йероглифи се каканижели с автентично мастило (според наборката). Уж щеше да започва да ги рисува, ама отиде а се вижда с бивши съучници и отече целия ден. Антигона стои отворена и "захлупена" на една и съща страница вече трети ден. Ще се намесвам Simple Smile 
Нищо материално не съм обещавала за подарък, освен "пълна почивка". То си звучеше като голям бонус по времето на пробните изпити или безкрайноте домашни по математика Joy (егати, все едно беше преди векове, много бързо го изтласках в задните чекмеджета на съзнанието).
Та така, тоз етап го приключихме, да се готви Корея за пощурели европейки Smiling Imp
Училището е уникално като интериор, базата е добра има и дух, седем години бяхме там...както във всяко друго има и много кадърни учители, има и посредствени...Дано да случи на добър клас!

# 1 001

Здравейте, при нас в профила на детето вече го няма първото класиране и не може да се види училището, в което беше приет и където подадохме заявление за второ класиране,
няма отметка "заявил участие" за второ класиране,
а просто пише: "Класирането не е обявено".
Това е достатъчно, нали?

# 1 002
И при нас е така, аз дори не се сетих да гледам за промяна на статуса. Нали ми дадоха входящ номер при подаване на заявлението и това явно ме успокои, а и при голямата не бяхме стигали до този етап и просто изключих. Предполагам, че всичко ще е наред и дано всеки стигне до желаното желание Blush

# 1 003
Да, вече е променено. Сега проверих.

Здравейте, при нас в профила на детето вече го няма първото класиране и не може да се види училището, в което беше приет и където подадохме заявление за второ класиране,
няма отметка "заявил участие" за второ класиране,
а просто пише: "Класирането не е обявено".
Това е достатъчно, нали?

# 1 004
  • София
Колко пък да са ви смотани децата, като слушат Мейдън и пеят в хор (т.е. имат все пак социални контакти). Моето слуша военни маршове от ПСВ и ВСВ (и немски и руски, и полски - подбира си ги по мелодичност, не по убеждения Stuck Out Tongue Winking Eye ) Сега ще му се наложи и брекети да сложи, макар че му предлагат и вариант с инвизалайнери. Много по-малко ще си личат вторите, но той е толкова стереотипен, че не може да си представи да сложи нещо, за което не е чувал. Донякъде го разбирам, аз 7 срещу 8 клас сложих очила. Майка ми ми предлагаше да сложа лещи и да не се притеснявам от очилата в новото училище, но при мисълта, че ще си бъркам в очите категорично отказах. Ма пък едно са очите, друго са устата.

Пипилотке, има си деца, които са съзрели за стъпката отделяне от родители и такива, които не са. Въпреки, че имате големи възможности, смятам че взехте правилното решение (макар да ми е мъчно, че не се запознахме лично). Най-лесно е да си амбициозен на гърба на едно 13-14 годишно ЧУЖДО дете.

Общи условия

Активация на акаунт