MCU Fandom - тема за филми и сериали от Вселената на Марвел

• 34 041
  • 563
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Secret Invasion 1.2
Promises

https://www.imdb.com/title/tt13221890/

Още по-добър епизод от премиерния! Браво, това не го очаквах. И вече със сигурност може да се каже, че гледаме наистина нещо по-сериозно и добро от страна на Марвел.

Самюел Л. Джаксън е във вихъра си. Как му пасна идеално тази роля. Страхотен!
А за Оливия Колман какво да кажа. Сцената с мъчението беше брутална. И толкова добре изиграна от нея. Кралица!

==> Има спойлери! <==

Нещата загрубяха много след като разбрахме, че скрулите на Земята са милиони! 😮
Дори Ник Фюри беше шокиран и откачи.
Добре де, толкова ли нямаше начин Фюри да измисли навремето заедно с гения Тони Старк някакъв начин за защита от тях или поне да може да се разпознава със сигурност дали е срещу теб стои човек или скрул???
Малко несериозно ми стои честно казано особено след като знам какви умове има в ЩИТ, сред Авенджърите и в Уаканда.

Роуди ми е все по-съмнителен, че е скрул!
Въпросът е по-скоро кога е станало това? След победата над Танос или още от началото на цялата Марвел вселена с филмите за Железния човек?

Хареса ми началото с 1995 г. и после 1997 г. в Брикстън. 2 г. след събитията в к-н Марвел.
Видяхме Гравик като малък и как Талос тогава искрено вярваше във Фюри и неговото обещание, че ще им намери дом. Той все още вярва и е на негова страна и дано тук няма някакъв туист, защото не искам Талос да стои зад тази операция. Нека си е изцяло на Гравик. Пасва му идеално на последния.

Големия ШОК беше, че Фюри има жена и то тя се оказа, че е скрул?! 😮
И дали не беше жената от началото на епизод в Брикстън? Майката на Гравик? Казваше се Вара с човешко име, Присила. И Фюри знае ли, че е женен за скрул? Или е следен отблизо от тях? Според мен знае, тук не може да се търси конспирация. Поне аз така мисля.

Видяхме ковчега с Мария Хил и скърбящата и майка, Елизабет. Но аз все отказвам да приема че е мъртва!
Уф, искам Тахити за Мария, както за Колсън навремето!!! 😈

Гравик разбратова програма за Супер скрулове. Явно той ще е сам опитно зайче, защото в трейлъра за сериала се вижда как си разтяга ръката като м-р Фантастик с корените на Грут.
Роса Далтън със съпруга си (някакви важни учени) работят по тази тайна програма в Нови скрулос в Русия.
И от разследването на Гайя видяхме, че имат ДНК-то на Грут, Фрост зверовете и Екстремис.
Според мен именно Гайя е предала квартирата им, а не клетия Броган, въпреки че и той проговори и каза важни неща на Соня. Гайя говореше на руски по телефона, докато уж пазеше отзад. Явно е докладвала нещо. Гайя играе двойна игра. Но на страната на Талос и Фюри ли е? Или работи с руснаците, а може би някой друг играч?

В заключение, заплахата от скрулите става все по-осезателна. Та те са проникнали навсякъде! Министъра на Великобритания е скрул. Шефа на НАТО също?! Ако се окаже, че и Роуди е такъв, направо не знам. Той е идеален за шейпшифтинг, защото не притежава суперсили. Със супергероите е по-сложно, особено ако са телепати.
-
8.5 / 8.0

# 271
  • София
Спайдър-мен: През Спайди-вселената (Spider-Man: Across the Spider-Verse)
https://www.imdb.com/title/tt9362722/

Дойде време да се види на кино Спайди. Най-обичания Марвел герой.
Не вярвах, че първия анимационен филм може да бъде надминат. Но ето ви нагледно как се надгражда. Имахме много по-сериозна и дълбока история. Една изключителна работа на всички нива! Единствената ми претенция е, че свърши с клифхенгър, все едно сме в сериал. Но не е нещо невиждано вече и при филмите. Така че това не е точно претенция, а разочарование. Но така си постлаха за догодина Март месец, че според мен ще направят още повече пари.

Самата анимация е едното най-стойностно нещо в продукцията. Другото е изграждането на героите. По такъв начин са ги написали, че ти пука за всеки един от тях, дори за често дразнещите родители...
Най-хубавото нещо в анимацията беше нейното разнообразие и красота. Бе отдаден почит на отделните епохи в развитието на анимацията през годините!
Музиката бе много пъстра и различна за всяка една арка и въпреки това се усещашше основната връзка.
Визуално филма е един път!
Върху всеки един детайл е мислено и работено качествено!
Екшъна също е на ниво. Направен е по един уникален начин, все едно си на плейстейшъна и пуцаш здраво.
Комедията също я имаше в точно толкова дози в колкото трябваше. Нито повече, нито по-малко. Много се забавлявах със Спайди Пънка анархист, хаха.

Гуен Стейси беше очарователна, а Майк Моралес позабравения 'Spectacular Spider-Man'.
Имахме и анимирани Питър Паркър на Тоби и Андрю версиите.
Приятната изненада определено бе образа на Мигел О' Хара, който е изграден като симпатичен злодей или по-точно антигерой.
Разбрахме, че паяка ухапал Майк (кой вече е на 15 г.) не е от неговата Вселена и така се отваря една огромна дупка в нея и тя остава без Питър Паркър и Спайдър-Мен.
Майк попадна там и видя 'себе си' в никак не добра светлина заедно с вече наистина злия си чичо.
Разбира се очаквам Гуен и нейния новосформиран отряд от познатите ни герои от първия филм да спасят положението.
Интересно ми е и какъв край ще измислят за Петното и Мигел.

Отличен филм, горещо препоръчвам!
-
9.0 / 8.5

# 272
  • София
Обявиха каста за новия Капитан Америка.
Бъки Барнс а.к.а. Зимния войник не е сигурно, че ще участва.

Последна редакция: ср, 05 юли 2023, 19:50 от Diavolo

# 273
  • в сърцето на един мъж...
Ъъъ, що този ще е Капитан Америка? Той няма ли си друга роля???

# 274
  • София
Соколът наследи щитът от Капитан Америка в Ендгейм. Но в своя сериал го заслужи Simple Smile

Надявам се Бъки да участва. Страхотен персонаж.

# 275
  • в сърцето на един мъж...
Аа, мерси за информацията, аз неговия не съм го гледала

# 276
  • София
Гледам и кечист в каста Grinning А жените, които  са избрали  са ми  до  една любимки. Само заради тях ще го  гледам , че тоя дето ще е Капитан  Америка ми  е супер антипатичен. Мисля , че го намразих след негова реакция срещу Бри Ларсън.

# 277
На мен ми изглежда много блудкав каст. Sweat Smile

# 278
Еха, Лив Тайлър се завръща като Бети Рос, това е изненада Simple Smile

Стив нали умря, трябваше някой друг да вземе щита.

# 279
  • Разпиляна във въображението
По принцип не трябва ли да е Бъки?

От толкова мотане изпуснах по кината Пазителите на Галактиката 3

# 280
  • София
Еха, Лив Тайлър се завръща като Бети Рос, това е изненада Simple Smile

Стив нали умря, трябваше някой друг да вземе щита.

Трябваше Бъки да вземе щита.

# 281
Стийв го даде на Falcon.

# 282
Трябваше Бъки да вземе щита.

По принцип е Бъки, да, но в комиксите и Сам става Капитан Америка.

# 283
  • София
Стив Роджърс не е умирал официално. Човека получи най-хубавия финал от всичките. Щастлив живот и спокойни старини с любовта на живота си, Пеги Картър. Simple Smile
Иначе дано кастнат Себастиан Стан, че ми е любимец. А каста е добър, дам.

# 284
Да, всъщност, не знам защо съм останала с впечатлението, че като го дадоха накрая възрастен и му е било за последно. Все тая, на тия години няма как да се размята с щита Simple Smile 

Общи условия

Активация на акаунт